kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 22.02.2015

Hiihtoloma ja sen 10 päivää

Teksti
Karoliina Pentikäinen
24 kommenttia

Voi jukra! Loman vikaa iltaa vedellään. Olipa vaan ihana talviloma. Se meni näin:

Viikko sitten  perjantaina aloitimme lomailun niin, että Esko, F ja Eskon serkku tyttärineen lähtivät katsomaan Disney On Ice -jääshown. Minä ja serkun avovaimo taas toteutimme jo pitkään suunnitelmissa olleen naistenillan. Ruokaa, juomaa ja todella paljon höpinää Shanghai Cowboyssa ja Brondassa.

Launtaina Eskolla oli sählypelit, F ja minä puolestaan suuntasimme kaupungille syömään samaisten naisten kanssa, joiden kanssa olimme perjantai-illankin viettäneet. Illalla juhlitiin kolmestaan ystävänpäivätunnelmissa. Herkkuja ja Kingi.

Sunnuntaina Esko lähti F:n kanssa Lahteen vanhemmilleen. F sai laatuaikaa Lahden isovanhempienssa kanssa, ja Eskolla oli myös oma korismatsi. Eskohan pelaa siis 35-vuotiaiden miesten koriksen SM-sarjassa, ja sunnuntain matsissa selvisi se, että mitali on tulossa. Väri tosin ei vielä ole varmistunut.

Syy, miksi minä en lähtenyt Lahteen johtui siitä, että itselläni on menossa nyt eräs kirjoitushommia vaativa projekti, josta toivottavasti voin kertoa teille joku päivä lisää.

Esko ja F tulivat maanantaiaamupäivänä kotiin, ja päivä menikin leikkien, ulkoillen ja kaupungilla syöden.

Tiistaina minä suuntaisin ripsihuoltoon, Esko ja F taas matkasivat Snadi Stadin -sisähuvipuistoon Eskon Jukka-kamun ja tämän lasten kanssa. Tiistai-iltaan mahtui mm. kirpparikamojen kaivelua ja varaston inventointia.

Keskiviikkona F sai päättää, mitä tehdään. Hän halusi mennä katsomaan leffaan Risto Räppääjän (F:stä hyvä, meidän aikuisten mielestä aivan kauhea). Ja ruuaksi syötiin jo melkein perinteeksi muodostunut Picnicin uuniperunalounas. Voitteko kuvitella: Lastenateria, joka sisältää perunan, täytteen, patongin, mehun/maidon ja rusinat maksaa alle 4 euroa. Aika hyvä lastenateria minusta!

Torstaiaamuna F:n ja minun juna matkasi kohti Jyväskylää. Minä kävin Jyväskylässä Atelje Iinassa Iina-ompelijani luona ja F vietti silloin aikaa siskoni ja isäni kanssa. Ompelijan jälkeen pääsimme Hankasalmelle minun vanhemmilleni. Eskon torstai vierähti puolestaan Lahdessa lenkkeilyn, perheen ja kavereiden kanssa.

Perjantaina leivoimme F:n kanssa mummolassa pullaa, kävimme kirpparilla ja mummoillani. Niin ja F leikki tietysti papan kanssa merirosvoja : Kuten aina! Esko kävi perjantaina puolestaan vanhalla työpaikallaan ja illalla hän vietti vanhan poikaporukkansa kanssa iltaa Lahden yössä.

Launtaina minä matkustin takaisin Helsinkiin (F jatkaa lomailua vielä Keski-Suomessa minun vanhemmillani). Matkustamisen ja päiväunien (harvinaista herkkua!)  jälkeen ystävämme Tuuli ja Patrick tulivat viettämään meille iltaa. Olimme saaneet heidän häissään tehtäväksi valmistaa heille ruuan, jossa olisi pippuria, ja niinpä teimme raclettea mm. MustaPekka-tuorejuustolla. F:n ilta Keski-Suomessa kului Viiru ja Pesonen teatteriesityksessä.

Tämä sunnuntaipäivä on mennyt Kattilahallin kirppiksellä. Olipa mukava myydä ja ennen kaikkea nähdä teitä lukijoita ja lukijoiden miehiä, joita oli lähetetty ostopuuhiin 🙂 Terkkuja vielä teille!!

Olikos teillä jo hiihtoloma viime viikolla? Vai onko koko lomaihanuus vielä edessä?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (24)

Kylläpäs yhteen viikkoon mahtuu paljon ohjelmaa 🙂
Meillä on lomaa viikko 10. Lähdetään eteläänpäin ja vierailemme, siskollani, parhaalla ystävälläni (lahessa) ja mieheni siskolla espoossa. Tytöt haluaa Starbucksiin ja mies Burger Kingiin. Ei kovin kalliit halut ole 🙂

Hauska viikko teillä.

En ole itseasiassa ollut koskaan hiihtolomalla lasteni kanssa.. Äitini pääsi eläkkeelle kun esikoinen meni kouluun ja ovat mummoilleet hiihtolomillaan siitä asti. Nyt olivat puoli viikkoa toisella mummilla joka eläköityi kanssa joten vanhemmat pääsivät leffaan.

Pelaan myös sählyä naisporukassa.. kuten esikoinen kuten Esko

Kaverikuvaselfien ois kyllä voinut ottaa. En suunnitellut sitä mutta kotona tuli mieleen.

Tästähän tulis melkein jo postaus mutta eipä oo mitään mihin postais. Ehkä hyvä.

Ok.nyt mä rauhoitun.. Mukavaa viikon alkua koko perheelle!

Yhyhy, olin kanssa myymässä Kattilahallilla ja hiippailin pariinkin kertaan teidän pöydän ohi mutten uskaltanut sanoa mitään 😀 Koska, mitä voisi sanoa; ”Esko sä olit Iholla-sarjassa niin hyvä!” Ööööö ei, kun sähän olit vaan sä, omaitses ni ois aika tyhmää sanoa noin. ”Karkki sä oot niin kaunis!” Perseennuolentaa… ”Missä on F?” Creepyyyy… Eli sit mä en sanonut mitään. 😀 Toivoin et Eskolla ois ollu joku lintupaita myynnissä niin olisin voinut ostaa sen, mutta ei ollu :<

En tiedä mikä tämän viestin pointti oli. :B Terkkui!

Heippa TätiO! Kiva, kun kävit moikkaamassa. Toivottavasti ostamasi (yllättäen oranssi) paita oli sopiva. Mukavaa viikkoaaaa!!!…:)

Moikka Anu!! Olisit ihmeessä tullut löpisemään. Lintupaidasta ei vaan voi luopua…:) Hauskaa alkavaa viikkoa!!
Kävikö kauppa?…

Yllättäen oli. Ja yllättäen ”sivureiät” paidassa osoittautuivat oivallisiksi, nimittäin käsienpaikaksi siis hihoiksi. Ja tämä olikin mekko/tunika mutta mennee hyvin farkkujen tai jopa nahkahousujen kera ❤

Moikkamoi…

Anu: Mulla tuli jokseenkin samat jutut mieleen, menin silti ja taisin löpistä samat asiat kahteen kertaan! Niin jännitti. Varmaan sai hyvän kuvan musta. No joo. Nyt meen nukkumaan.

Tsemppiä ens kerran tapaamiseen!

Vaihdoin vasta tammikuussa työpaikkaa, joten hiihtolomaa – sen enempää kuin muitakaan lomia – ei juuri ole tälle vuodelle kertymässä. Perheen koululaiset ovat lomansa viettäneet. On siinä aika säätäminen, kun ei voi itse olla heidän kanssaan, eikä erikoisohjelman tarjoaminen töiden lomassa ole ihan yksinkertaista… Onneksi tänään alkaa taas koulu 🙂

Voi, teillähän on vasta myöhään! Suosittelen Burger Kingin ranskiksia 🙂

Kiva kun kävit moikkaamassa 🙂

Tuo on kyllä niin totta: Monissa perheissä koululaisten lomat aiheuttavat päänvaivaa!

Vaikka loma on kiva, arjen alku on toisaalta ihan toivottavaa jo 🙂

Pakkelin alle tais piiloutua.. Mut hyvä kun ei näkynyt.

Ootte mahtavia.

Olen bloginne/blogisi uusi lukija. Katselin Iholla- sarjan kaikki osat ja aikaisemmatkin kaudet. Asun Lahessa. Yllätys. Ja mieheni tietää miehesi korisporukoista… Joku facekavereista laittoi linkin blogiin ja tulitte siitä mieleeni. Mukavaa lukea mitä teille kuuluu. Hiihtolomaahan täällä koululaiset viettävät. Itse en talvilomaa tälle talvelle saa. Uusi työ täälläkin syynä. Jaxuja arkeen teillekin! Ihanaa kevään odotusta!

Iltoja Sara! Kiva, että laittelit viestiä. Terveisiä miehellesi ja oikein kivaa viikkoa!!

Ensi viikko (10) lomaa lapsilla, ja ihana olisi viedä heidät rinteeseen, mutta ei taida olla siihen nyt varaa.
Taidamme viettää kotiloman. Ehkä pulkkamäessä voisi käydä. 🙂
Ja tehdä jotain hyvää syötävää.
Teillä ollut kyllä menevä loma.

Mekin olimme koko perhe viime viikon lomalla 🙂 Teki kyllä hyvää !!!!

Mulla ei ole vielä talvilomaa kertynyt, joten töissä ollaan. Jos lomaa olisi, niin mentäis laskettelulomalle lasten kanssa. Mua kiinnostais, miksi Risto R oli teidän mielestä kamala? Musta se oli ihan ok. Ulkokuvia olisin kaivannut enemmän, kun ne on aina ollut RR -leffoissa niin kauniin värikkäitä.

Täällä ei kyllä taida enää rinteeseen päästä. Vettä tulee ja ruoho vihertää :/

Niin teki 🙂

Nooh… Mistä alkaisin? Juoni jankkasi musta liikaa, mutta toisaalta jotkin juonen kannalta tärkeät asiat ohitettiin nopeasti. Leikkaus ei ollut musta siis kovinkaan onnistunut. Sellaiset kohtaukset, kun vaikkapa se tanssisikermä vaan toivat myötähäpeää. Nelli Nuudelipäätä näytellyt Paatso oli ihana, musat hyviä.

Paatso oli kyllä hyvä, minäkin tykkäsin 🙂

Anu: Mitä ihmettä? Olisit tullut juttusille 😀 Ja TätiO, en kyllä huomannut jännitysaspektia 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X