kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.04.2015

30-vuotiaaksi ilman ikkunanpesukokemusta? Ja kuinkas sitten kävikään?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
18 kommenttia

Nolo paljastus : Mä en ole koskaan pessyt ikkunoita. Tai siis olen mä joskus nuorena pessyt avuksi mummoni ikkunoita, mutta 11 vuotta olen saanut asua omillani ilman, että olen joutunut jynssäilemaan oman asuntoni ruutuja.

Omaksi puolustuksekseni sanon, että olen tuona aikana asunut tasan 11 eri osoitteessa, joista räkäisiä opiskelijakämppä aika moni (luonnollisesti siellä pesu ei edes käynyt mielessäni). Plus edellisessä omistusasunnossamme juuri pesuvaiheeseen sattui sopivasti juuri ikkunoiden vaihto, joten en näkisi, että ihan toivoton tapaus olen.

Mutta. Täytyyhän se myöntää, että koska hommaa olen niin kauan lykännyt, oli kynnys ikkunanpesuhommiin ryhtyessä melkoinen. Jotenkin sieltä teiniaikojen syövereistä muistui mieleeni ne mummon tarkat kyttäykset, ettei vesipisaroita tai raitoja vain jäisi ikkunoihin. Ja kun niitä jäi aina!

Päätin kuitenkin jättää teiniangstailut menneisyyteen, ja tarttua tuumasta toimeen. Käytin ikkunanpesu hommissa Kärcherin ja Bellablogien kampanjan kautta saatua WV 2 plus– ikkunanpesuri, ja siihen kuuluvaa pesuainetta, suihkupulloa ja puhdistusliinaa. Olin skeptinen. Myönnetään. Ja jouduin perumaan ennakkoaatokseni. Hitsi vieköön: Se todella toimi! Ei viiruja, vesipisaroita ja käsi kipeänä hinkkaamista. Aika loistavaa!

Ennen kun kurkkaat postauksen alla olevasta videolinkistä vielä ikkunanpesuniksini, luepa vielä seuraava. Kun käyt jakamassa oman kevätsiivousvinkkisi (kuvan kanssa tai ilman) täällä, olet mukana arvonnassa, jossa jaetaan kolme pesuria ikkunanpesuhommiin. Nyt siis vaan skabaamaan voitosta!

Ihania kevätsiivoushetkiä! Meillä tosin ikkunanpesuhommelit eivät rajoitu – nyt kun vauhtiin on päästy – vain omaan kämppään, vaan kohta joku toinenkin saa nauttia puhtaista ikkunoista…Mutta siitä vähän enemmän muutaman viikon päästä. Sillä välin voit kurkata vaikkapa Kärcher-pesureiden mallit  täältä, ja lähimmät ostopaikat puolestaan täältä.

https://youtu.be/enMgnYEbx9A

-Karoliina ja Esko –

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (18)

Toi on ihan huippu! Sain (pakotin) puoliskon ostamaan tuon kapistuksen meillekkin, koska neljäs vuos ilman ikkunan pesua alkaa näkyä näissä ruuduissa! 😀 Oon aina inhonnu kaikista eniten ikkunoiden pesua, mutta nyt oon lupautunu pesemään omien lisäksi ainakin ”anopin” ikkunat myös eli tuo masiina on taivaan lahja! 😀

Testasin pesurin myös meidän läpinäkyviin muovituoleihin ja peileihin. Toimi niihinkin loistavasti!

En antaisi millään pois enää Kärcher ikkunanpesuria. Sillä ikkunanpesu hoituu kuin tanssi ja puhdasta tulee erittäin pienellä vaivalla.
Nykyään mieheni pesee mielellään ikkunat (onhan se sähkömekaaninen laite!!!!) kun se on niiiin helppoa.

VOoou. Olen ollut myös todella epäileväinen kaikenlaisiin ikkunapesureihin. Mutta nyt alkaa usko nostaa päätä 😀 .. Arvatkaas mitä meidän ostoslistalle kirjoitettaan 😀 … Kiitti videosta.

Vielä kätevämpää on kun hinkkaa ensin koko ikkunan ihan reilusti märällä ja sitten vasta imuroi koko ikkunan 🙂 meillä on tuo sama masiina ja rakastan sitä 🙂

Ikkunanpesu on inhokki hommaa, mutta hei onko sulla päällä noissa kuvissa farkkuhaalarit ?:) jos on ni mistähän oot sen ostanut ?

Heiii kiitti tästä! Oon just miettiny ton ostoo, koska vihaaaaan ikkunnanpesua! Meillä vielä lasitettu parveke, joka tuolla harmaana talven jäljiltä odottaa. >:( Taidanpa minäkin tuon investoida seuraavaksi!

Minä sain lainaksi tällaista testatakseni, ja totesin turhakkeeksi. Meille ei hankita, sillä kävästi saman asian ajaa froteepyyhe. Sillä pyyhkäisen reunat kuiviksi. Aika painava oli mielestäni käsille, otti ranteisiin.

Minä olen ikkunoita pessyt kotonani, ja myöhemmin omissa asunnoissa.
Nykyisin perheellisenä hyvinkin tuttua hommaa. 🙂

Minusta tuntuisi oudolle muuttaa pois asunnosta pesemättä ikkunoita. 🙂

Hahaa, tulkaa pesemään meidän ikkunat! 😀 Urakka aloitettu, mutta jotenkin tyssäsi. Olin muuten joskus teini-ikäisenä useana kesänä ikkunanpesuduunissa tehtaassa. Kun lähtökohtana oli oikeasti musta, täysin liasta läpinäkymätön ikkuna, sai todella ihailla kättensä tuloksia. Sekä vaihtaa pesuveden jokaisen ikkunan jälkeen.. 😉

Eipä kestä, Ulla 🙂 Suosittelen!

Joo, tietysti! Piti vaan mahduttaa koko prosessi pieneen aikaan videossa 🙂

On kyllä. Ja kyseessä on Crockerin haalarit JC:stä.

Suosittelen todella!

Oliko sinulla varmasti juuri tämä malli? Minusta laite oli nimittäin todella kevyt..

Hui! No, ainkin tosiaan tiesi tuolloin, miksi töitä teki!

Ikkunan pesu lähestyy meidänkin 250neliöisessä talossa, jossa noita ikkunoita on muuten ihan älyttömästi! 😀 Jos jostain voisin saada apua siihen hommaan ottaisin sen ilolla vastaan. Mikä on teidän ikkunanpesurin tarkka malli? Katsoin videon aikoja sitten ja nyt töissä tuli tämä mieleen ja oli pakko tulla kysymään. En siis muista selvisikö malli videolla…

Malli on siis WV 2 plus– ikkunanpesuri! Suosittelen todella : kevyt ja helppokäyttöinen!

Luulen, ettei homma tämän jälkeen tunnu enää ollenkaan ankealle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X