kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.04.2015

Koko pääsiäinen kuvin ja tekstein

Teksti
Karoliina Pentikäinen
15 kommenttia

Voi jukra! Vaikka tänään on jo ollut aivan tavallinen arkitiistai, tuntuu pääsiäisen rento fiilis vielä kropassa. Palasinkin hetkeksi vielä loman tunnelmiin, kun siirsin reissukuvat koneelle. Ja lomahan meni siis kokonaisuudessaan näin:

Otin  jo viime viikon torstain palkatonta vapaata, ja suuntasimme F:n kanssa Keski-Suomeen heti töiden jälkeen keskiviikkona. Keskiviikko menikin pääasiassa matkustaessa. Suuri plussaa muuten InterCityn uudistuneesta ravintolavaunusta ja todella monista gluteenittomista vaihtoehdoista. Keskiviikkona Hankasalmelle tulivat myös siskoni Hipu ja hänen poikaystävänsä Tampereelta.

Torstai meni vierailessa mummoni luona, sekä kylillä palloillen. Niin ja leipoen. Kaksi epäonnostunutta macarons-taikinaa suuttutti. Miten ihmeessä saan ne onnistumaan? Kertokaa! Onneksi edes lemon curd -piiras ja unelmatorttu onnistuivat.

Perjantaina toinen siskoni ja tämän poikaystävä tulivat myös Hankasalmelle. Eskoa lukuunottamatta olimme siis koko sakki koolla. Olisi ollut kyllä todella kiva saada Eskokin mukaan, mutta aika usein joudumme jakautumaan kahteen osaan näin juhlien aikaan. Kun molempien perheet asuvat muualla kuin Helsingissä, eikä haluta F:ää rempoa kesken lyhyen loman kahteen suuntaan, pitää välillä meidän itse viettää kemuja eri paikoissa. Mutta eipä siinä: Toisaalta oma aikakin tekee välillä oikein hyvää!

Lauantaina kävimme katsomassa 98-vuotiasta mummoani sairaalassa, F sai korvikset (kuvia niistä myöhemmin tällä viikolla), kahvittelimme serkkuni luona ja sitten suuntasimme meidän mökillemme saunomaan ja grillaamaan. Rantasauna- ja grillikausi siis avattu! Sunnuntaina paistoikin sitten ensimmäisen kerran koko loman aikana aurinko. Vähänkö tuli keväinen fiilis! Suunnittelimme isäni ja äitini kanssa F:lle teltan meidän parvekkelle, ja sen lisäksi minä ja äitini jo toteutimme pari DIY-juttua partsillemme. Tai siis äiti toteutti. Minä yritin räpeltää jotain vierellä.

Tänään maanantaina olikin sitten jo kotiinlähtötunnelmat. Vielä viimeiset vierailut mummojeni luona, hyvää ruokaa ja kamppeiden pakkailua. Kyllä näillä energioille jaksaa kevättä taas eteenpäin!

Miten teillä meni lomat?

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (15)

Meillä isä oli töissä läpi pääsiäisen. Minun oli tarkoitus lasten kanssa vierailla sukulaisissa, mutta suunnitelmat muuttuivat sairasteluiden vuoksi.
Mutta vapaat menivät kotosalla. Katsottiin elokuvia, luettiin kirjoja, grillattiin. Syötiin suklaamunia ja lammasta kermaperunoilla. Sellaista perinteistä, rentoa ja mukavaa perheaikaa.

Hahaa, näitä vinkkejä minäkin tulin kertomaan. Oma yritys nro 1 oli täysi fiasko, ja sen jälkeen kakksorundilla tein kaikki mahdolliset kikkakolmoset (nuo yllä mainitut + tuijotin silmä kovana uunia kun en paistoajasta ollut varma). Ne onnistuikin erinomaisesti. Mutta se mantelijauhon siivilöiminen oli niin turhauttavaa, ja ovat muutenkin melko työläitä, etten varmaan uudelleen näitä leivo 😀

Hei! Viimeisessä kuvassa näkyy jotain ihania leipäsiä kenties!? Mitä ne ovat ja onko mahdollista jakaa ohjetta niihin? 🙂

Tänään (torstai) tulee postaus aiheesta illalla 🙂

Olis kiva kuulla noista korviksista lisää. Minulla on tyttö ja olen pohtinut milloin reiät otettaisiin. Myös mietityttää millä tavalla. Miten teidän lapsi reagoi? 🙂 ja miten paraneminen on alkanut?

Joko olette selvittäneet lapsidilemman?

Kiitos reseptivinkistä!! Ottaa todellakin luonnon päälle, että vaikka pidän itseäni aika hyvänä leipurina/kokkina, nämä eivät tahdo onnistua sitten millään!

Voi että, pitääpä selvittää tuo ongelma!

Olet ihan oikeassa kommentissasi muuten.

Ei odoteta!

Ja niin, en oikein osaa vastata tuohon selvittelyyn oikein mitään kattavaa vastausta. Sanotaanko vaikka näin, että toinen täällä ainakin yrittää puhua asiat auki 😉

Kyllä F käy myös Eskon vanhemmilla. He ovat menossa Lahteen vierailulle mm. tulevana viikonloppuna 🙂

No vaikka ensimmäiset suunnitelmanne menivätkin mönkään, kuulosti tuokin pääsiäinen kivalle 🙂

Punnitse kaikki ainekset, siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri. Vanhennuta valkuaisia vuorokausi (tästä on eri koulukuntia, pöydällä vai kylmässä, mä olen onnistunut ihan kylmässäkin), eli erottele valkuaiset jo edellisenä päivänä. Sekoittaessassi testaa välillä massan paksuus = laita nokare massaa leivinpaperille ja katso laskeutuuko huippu hitaasti. Sekoita siis varovasti, tönkön saa vielä löysemmäksi, löysää ei enää pelasta mikään. Pursotettuasi ympyrät pellille, anna kuivua n. puoli tuntia. Kostealla ilmalla käytä esim hiustenkuivaajaa. Kosteus on macaron-kuoren vihollinen. Ennen uuniinlaittoa kopauta peltiä pöytää vasten.

Jonkun vinkin unohdin, en yhtään nyt muista minkä. Macaron-kuoret on todella omapäisiä ja herkkiä, pienetkin asiat vaikuttavat.
Vaikka kuinka tekisi tarkkaan, joku voi mennä pieleen. Ja uunit on kaikilla erilaiset, ne pitää vaan oppia tuntemaan. Unelmaa leipomassa -blogin ohjeella olen kuitenkin useammin onnistunut kuin epäonnistunut. Silti en ikinä muista laittaa oman uunin lämpötiloja ja aikoja itelle muistiin, joten joka kerta ainakin yksi pellillinen enemmän tai vähemmän epäonnistuu 😉

Haastava, mutta palkitseva herkku!

Miksiköhän iPhonella blogia lukiessa osa kuvista oli väärin päin? Mutta siitäkin huolimatta tykkään blogista kovasti. 🙂 erityisesti naistenpäivän postaus oli huippu! Siihen pitää vielä kommentoida, että monesti naisilla rima on tosi korkealla, ja siksi miehet joutuvat kotityökentän ulkopuolelle. Esimerkiksi isän tekemä makaronimössö ei välttämättä kelpaa lounaaksi perheen naispuolisen mielestä, koska hän itse laittaa pöytään kasvikset, hyvät rasvat ja täysjyväspagetin. mielestäni tasa-arvoisempaa kotityökulttuuria kaipaavien on päästettävä irti itselle asetetuista vaatimuksista ja tyydyttävä toisen puolison näköisiin ratkaisuihin. Erilaisten tekemistapojen hyväksyminen on ainoa ratkaisu muutokseen, ja se voi olla monelle hirvittävän vaikeaa -ymmärrettävästi.

Kuinka te Eskon kanssa selvitätte parisuhde ongelmat? Joko teillä odotetaan perheeseen uutta vauvaa?

Moi,

Ihanan näköinen pääsiäinen teillä 🙂 saako udella miksi äffä lähtee ?aina? sinun mukaan sinun vanhemmille, eikä Eskon kanssa ?:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X