kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.04.2015

Pedikyyri kotona. Vinkkipankki ja tuotesuositukset!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Minulle jalat ovat kohta, jotka tahtovat unohtua kauneudenhoitorutiineistani ensimmäisenä. Tuttu on se tunne, kun vasta liian pitkän varpaan kynnen hiertäessä kenkäisessä jalassa toisen varpaan reunaa muistan, että olisi vissiin aika leikata kynnet.

Vaikka jalkalaiminlyöjä olenkin, teen pedikyyrin sitten todella huolella, kun sen muistan tehdä. Ja koska kotipedikyyri on mielestäni yksi arjen lähes ilmainen yleellisyys, ajattelin laitta jalkahoitovinkkini myös teille jakoon. Tämä on muuten myös puuha, johon voi ottaa lapset ja kaveritkin mukaan.

Tiedän, että oikeassa jalkahoidossa seuraavat vaiheet saatetaan tehdä toisenlaisessa järjestyksessä, mutta minä teen aina näin (siis omille jaloilleni. F:lle riittää kynsien leikkaaminen, lakkaaminen ja pieni hemmotteluhieronta):

  1. Raspaa kovettumat. Ehdoton suosikkini on uusi tuttavuuteni – vasta äidiltä lainassa ollut – Schollin pattereilla toimiva Velvet Smooth -raspi. Pakko hankkia myös itselleni!
  2. Puhdista kynnet entisistä kynsilakkajämistä.
  3. Leikkaa (ja viilaa) kynnet.
  4. Suristele kynsinauhat pattereilla toimivalla manikyyrilaitteella. Ihan loistavista loistavin laite! Käsien kynsinauhoille tosin laite on joskus liian voimakas, mutta varpaisiin se sopii täydellisesti. Tulee todella hyvä, puhdas ja siisti lopputulos. Oman AEG-merkkisen laitteeni ostin varmaan 5 vuotta sitten. Hinta oli tuolloin muistaakseni alle 20 euroa.
  5. Liota jalkoja kuumassa vedessä (halutessa kylpysuolaa) ja kuori sitten iho kuorintavoiteella. Minulla käytössä on ollut nyt tovin aikaa Flow kosmetiikan himalajansuolakuorinta*.
  6. Kuivaa koivet hyvin.
  7. Lakkaa kynnet aluslakalla, värilakalla ja lopuksi päällyslakalla. OPI:n päällys- ja aluslakat ovat suosikkejani. Värilakoissa lemppareitani ovat Mavalan, Lumenen ja H&M:n kynsilakat.
  8. Lopuksi jalkoihin kannattaa hieroa jalkavoidetta (tai Vaselinea/Niveaa).
  9. Pehmeän lopputuloksen saavuttaa sillä, että rasvattuihin jalkoihin sujauttaa muovipussit/elmukelmua, ja niiden päälle vielä sukat muutamaksi tunniksi.
  10. Ja sitten ei kun sandaalikelejä odottelemaan 🙂

-Karoliina-

*saatu

 

 

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X