kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 13.04.2015

Kevään kiinnostavimmat lasten- ja aikuistenkirjauutuudet

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

Itselläni on ollut laiska (vai kiireinen?) vaihe lukemisen suhteen, mutta kaipaus päästä taas tarinoihin käsiksi on kasvanut silti kevätauringon alkaessa lisääntyä. Ainakin haaveilen siitä, että pääsen kesälomalla laiturinnokkaan lukuhommiin.

F sen sijaa on vaan kiihdyttänyt ”luku”harrastustaan. Iltapalankaan syönnistä ei meinaa usein tulla mitään, kun aina pitää hakea yksi uusi iltapalakirja seuraksi.

Selailin pitkästä aikaa kevään kirjauutuuksia, ja ainakin esittelytekstien perusteella seuraavat kirjat tuntuivat mielenkiintoisille.

KEVÄÄN 2015 LASTENKIRJAUUTUUDET:

  • Karoliina eskarissa, Tuula Kallioniemi. (Otava). ”Lukemaan opettelevan toivesarja Karoliina Paju, 6 v, saa vihdoinkin aloittaa Ruusutarhan esikoulun. Onneksi melkein kaikki muut Kissankellot-ryhmän eskarilaiset ovat jo päiväkodista tuttuja.”
  • Pikkukokin keittokirja. Heidi Paajala (Gummerus). ”Yksityiskohtaiset ohjeet ja havainnollistavat valokuvat auttavat seuraamaan ohjetta vaihe vaiheelta valmiiksi annokseksi.”

KEVÄÄN 2015 KIRJAUUTUUDET AIKUISILLE:

  • Ihana nähä!,  Anna-Leena Härkönen. (Otava) ”Syyllistäjät, tylyt asiakaspalvelijat ja Suurten Äitien Kerho saavat kyytiä Anna-Leena Härkösen uudessa kirjoituskokoelmassa.”
  • Odotus, Liisa Rinne (Atena). ”Kun koulussa on luistelua, Emilia lähtee autotalliin etsimään luistimia. Varoittamatta silmät osuvat hyllyllä olevaan laatikkoon, jossa on vieraita papereita. Silloin Emilia saa tietää: hänet on adoptoitu vauvana. ”
  • Kabulin tyttöjen salaisuus. Jenny Nordberg. (WSOY). ”Pulitzer-palkitun ruotsalaisen toimittajan kehuttu reportaasi pojiksi kasvatetuista afgaanitytöistä ”

    Mitä sinät haluaisit lukea seuraavaksi?

-Karoliina-

// Näytetekstit lainattu Suomalaisen Kirjakaupan sivuilta. Ei yhteistyöpostaus //

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (8)

Lukeminen on toinen elämäni. Teen sitä poikkeuksetta joka päivä. Olen kirjaston suurkuluttaja. En osta enää kirjoja silla niitä on meillä jo varastokin täynnä. Olen kaikkiruokainen lukemisen suhteen. Tällä hetkellä luen vanhoja kotimaisia historiallisia kirjoja. Dekkarit ovat myös ”lähellä sydäntäni”. Pohjoismaisia dekkaristeja on jo niin monia, ettei tahdo perässä pysyä.
Kevään uutuuksista olen jo lukenut Härkösen kirjan, sanon siitä tyhjänpäiväinen (oma mielipide). Kabulin tyttöjen salaisuuden tilaan heti luettavakseni. Adoptiokirjoja en lue lainkaan, sillä olen itse ollut adoptiolapsi ja siitä on ikiomat muistot. Voisin kirjoittaa kirjasen omakohtaisesta kokemuksestani mutta aihe on kipeä vuosikymmentenkin jälkeen.

Kabulin tytöt on todellakin se, johon ensimmäisenä näistä itsekin haluan tarttua. Tasa-arvoasiat kiinnostavat aina!

No niinpä: On ihanaa, kun on joskus aikaa sellaiseen luksukseen kuin lueskeluun!

Hei, olen lukenut noista uutuuskirjoista kohta kaksi. 😀 Kabulin tyttöjen salaisuus oli mielenkiintoinen, ja kun sitä pääsee lukemaan ei malttaisi lopettaa ollenkaan! Vähän vielä kesken, mutta suosittelen kaikille länsimaisille.. Ehkä tämän lukukokemuksen jälkeen osaa paremmin arvostaa tätä tasa-arvoa joka täällä on. Nykyään sitä pidetään ihan liikaa itsestäänselvyytenä.

Odotus on toinen jonka noista olen lukenut, mutta ei täyttänyt ainakaan omia ennakko-odotuksiani. Juoni jäi hieman sekavaksi, ja henkilöt ehkä pinnallisiksi? Joka tapauksessa odotin tältä kirjalta enemmän kuin siitä loppujenlopuksi irtosi.

Tuo Härkösen kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, olen hänen aiemmistakin kirjoista kovasti pitänyt joten kiitän vinkistä ja lähden kirjastoon! 🙂

Hei joo!! Ehdottomasti Pääskysaarta!

Itsekään en juuri osta. Lainaan! En halua kirjoja tukkimaan kotiamme. Vain tärkeimmät pääsevät meille asumaan 🙂

Hauska tuo Karoliina -sarja 😀 Varmaan F tykkää erityisesti. Mä rakastan lukemista, ja oon iloinen, kun lasten kasvaessa jaksaa itsekin tehdä jotain muuta kuin hoitaa. Härkönen uppoaa aina! Jenni Pääskysaaren Tyttö sinä olet vaikuttaa kiinnostavalta. Kivoja lukuhetkiä!

Hauska tuo Karoliina-kirjasarja 😀 Varmaan F:lle erityisen kiinnostava! Muhun uppoaa Härkönen aina, kiitos vinkistä. Jenni Pääskysaaren Tyttö sinä olet voisi olla myös kiinnostavaa lukea. Lukeminen on ihanaa! Lasten kasvaessa sitäkin jaksaa taas…tai siihen löytyy enemmän aikaa siksikin, ettei koko aikaa väsytä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X