kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 19.04.2015

Nuukuusviikkotärppejä

Teksti
Karoliina Pentikäinen
15 kommenttia

Tällä viikolla vietetään nuukuusviikkoa. Mutta koska olin laittanut tiedot kyseisestä viikosta kalenteriini epähuomiossa vasta ensi viikon kohdalle, päätin, että Kolmistaan-blogin nuukuusviikko on sitten vasta ensi viikolla 🙂

Ajattelinkin, että jakaisin huomisesta maanantaista lähtien yhden nuukuusvinkkini teidän kanssanne viikon loppuun asti. Ja jos te halutte kertoa vinkkejänne meille muille, vielä parempi!

Millainen kutina teillä on muuten sanasta nuukuus? Onko kyseessö hyve vai pahe, ja kuinka nuukuusaatetta itse toteutatte/välttelette?

Kivaa sunnuntaita! Mä jatkan lötköttelyä täällä Tamperella siskojeni kanssa!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (15)

Nuukuus on vähentämistä, siis minun mielestäni. Meidän elämä on varsin nuukaa koko ajan, että ei siitä paljon voi enää nuukailla
Nuukailu tuo esille kekseliäisyyden, miten teen tämän, että siitä riittäisi kaikille? Miten voisin tätä tavaraa muuttaa, että sitä voisi vielä käyttää? .

Ei! Jos ei mene liiallisuuksiin!

Olet todella oikeassa!

Kuva on otettu Ikean pressistä. Ruukut ja kasvit siis Ikeasta 🙂

Hyvä asenne säästeliäisyyteen!

Ei haittaa :)!!

Hyviä vinkkejä! Kiitos, että jaoit ne!

Todella viisaita aatoksia!

Oho, mitenköhän en ole koskaan aiemmin kuullut Nuukuusviikosta, vaikka sitä näytetään viettäneen jo useita vuosia. Miellän itseni kyllä melko nuukaksi ilman erityisiä asialle omistettuja viikkojakin, joten vahinko ei liene suuri. Minusta tärkein nuukuusvinkki on olla rehellinen omien materialististen tarpeidensa suhteen. On yllättävän helppoa valehdella itselleen tarvitsevansa sitä sun tätä. Usein taustalla kuitenkin on jokin sellainen tunnetason tarve, johon tavaran haaliminen ei ollenkaan auta.

Ihanat ruukut! Mistä olet hankkinut?

Rajansa kaikella -nuukuudellakin.
Itse olen meidän perheessä se ”rahasta tarkka. Oman rajani olen vetänyt siihen, ettei säästää kuulu toisten kustannuksella, eikä minun tehtävänk ole säästää muiden puolesta.
Mutta mä olen sellainen ”eväsmamma”, joka poikkeaa pesueensa kanssa mielummin kaupan kautta puiston penkille evästämään, kuin maksaa tuplahintaa kahvilan pillimehusta.

…siis pienillä tuloilla pärjää lukea…Öööh,anteeksi lukuisat virheet.

Ai ole täällä Mansessa! Hyvä,hyvä <3 Mä olen lapsuudesta asti oppinut tietynlaiseen nuukuuteen. Isä ansaitsi meillä ainoastaan ja minä + neljä veljeä elätettävänä…Ja juu,sodan eläneet vanhemmat. Mutta toisaalta oon oppinut myös kierrättämään,luopumaan tavaroosita ja vaatteista. Lapsena en todellakaan saanut kaikkea mitä pyysin ja vaikka itsellä sittemmin on rahavarat olleet vaihtelevasti paremmat,on omakin lapsi oppinut sen,ettei raha kasva puissa.
Jäin työkyv.eläkkeelle v.2009 ja jo sitä ennen oon joutunut kiristämään ns.vyötä. Pienillä tuloilla ,mutta opettelunsa siinäkin toki on. Mutta onneksi ei ole ollut kovin tuhlaavaiset elintavat koskaan…Yksi hyvä niksi on:tee itse ruuat,pääasiallisesti!
Kiva nähdä mitä vinkkejä muilla on! Niksi-Pirkat esiin 😀

Nuukuus on hyve mutta kohtuudella. Minun nuukuus vinkit ovat:
– ruokaa ei saa heittää hukkaan
– kauppojen tarjouksia käytetään hyväksi (ei kuitenkaan ajeta autolla pitkiä matkoja niitä hakemaan)
– pojan perheen lastenvaatteet minä kierrätän (koska minulla on aikaa)
– ostetaan laadukasta tuotetta/vaatetta

Kuitenkin minusta tuntuu että en kovin nuuka ole ostoissani mutta sanoisinko että olen taloudellinen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X