kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 20.04.2015

Nuukuusvinkki numero 1 : Vaatelistaus

Teksti
Karoliina Pentikäinen
16 kommenttia

Lauantain kerroin, että jaan tämän viikon nuukuusviikkovinkkejä (vaikka ”oikea” nuukuusviikkohan menikin).

Ensimmäinen vinkkini on sellainen, josta olen joskus tainnut ohimennen puhuakin, mutta jota en ole ehkä aivan selvästi teille kertoa.

Minä nimittäin kannan koko ajan mukanani ns. tarvelistaa. Olen nähkääs kirjoittanut kännykän muistioon ne vaatteet ja kodin asiat, joita oikeasti olen huomannut tarvitsevani. Kun kaupassa iskee shoppailuhimo, tarkistan listasta, onko tuote todella sellainen, joka on niin tärkeä, että olen sitä aikaisemminkin jo ajatellut tarvitsevani. Jos, voin harkita ostoa. Mutta jos ei, jätän tuotteen kauppaan (tai ainakin todella punnitsen sen ostoa).

Saattaa kuulostaa aivan puupäävinkille, mutta ainakin minut tämä tapa on pelastanut monelta rahapussiahdingolta ja hutiostokselta.

Harrastaako joku muu tätä samaa?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (16)

Mun nuukuusvinkki on päättää olla ostamatta mitään ja sanoa se ääneen (mitä suurempi yleisö, sitä varmemmin se pitää.. eli blogissa asian julistaminen toimii).

Nyt olen päättänyt olla ostamatta mitään (muuta kuin ruokaa ja normikulutushyödykkeitä, kuten
pesuaineet yms.) kesään asti.

Kun iskee tarve jollekin, on hyvin yksinkertaista. Joko on ostamatta tai lainaa jostain 🙂
Eilen viimeksi lainasin 10 litran ämpärin, jotta sain laitettua siman tulemaan. Ei se ämpäri olisi kaupassa maksanut kahta euroa enempää, joten rahallinen menetys ei olisi ollut suuri. Rahaa enemmän ajattelen kuitenkin tavarapaljoutta, kertakäyttökulttuuria ja yltäkylläisyyttä, jonka keskellä ihmiset elävät. Minun on parempi olla ja hengittää, kun en huku tavaran alle.

Juuri näin!

Minusta nuukailu ei todellakaan aina tarkoita sitä, että tulee ostaa sitä halvinta. Jos tiedän, että haluan jonkin nimenomaisen tuotteen, miksi ostaa melkein-hyvä, ja jättää se kaappiin lojumaan. Ennemmin säästän, ja ostan sellaista, jota todella tarvitsen ja/tai haluan.

Viisasta ja ihailtavaa toimintaa!

Mäkin merkkailen noita listoja lisämerkein 😀

Voi miten ihanasti sanottu! Kiitos, Katri <3

Ai teillä mies on kovempi ostelemaan? Nyt vain listaa kehiin!

Wau, mikä projekti! Nostan hattua 🙂

Mulla on tällänen lista kalenterin tyhjillä takasivuilla ja on muuten kätevä! Varsinkin kotiin ostettavat asiat käy ensin listalla ennen kuin kiikutan niitä ovesta sisään.

Jotenkin pisti silmään että ensin puhetta nuukailusta ja tarpeesta, ja sitten listalla on asioita tietyiltä merkeiltä

Minulle ei käy ko tarvelista. Minulla on muistissani ne mitä tarvitsen, jos sattuu kohdalle ostan.
Synttäri- ja joululahjoja ostan pitkin vuotta, nämäkin periaatteella, jos kohdalle sattuu. Tiedän, mikä lahja sopii tai on tarpeellinen kullekin.

Mulla myös aina tarvehankintalista kännykässä, niitä saattaa olla kaksikin eri listaa joissa toisessa on tarvittavia juttuja kotiin ja toisessa listassa mökille. Lasten jutut menee koti-listalla. Myös esim.joululahjojen suhteen teen aina oman listan kännykkään, kirjoitan ennen joulua kaikkien lahjatoiveita ylös ja laitan perään merkin kun joku lahja on toteutettu tai jonkun lahjan osto on delegoitu jollekin sukulaiselle 😀

Muistaakseni ekassa Mielensäpahoittaja-romaanissa todetaan ”Toiset viettävät Älä osta mitään -päivän. Minä olen viettänyt Älä osta mitään -elämän” ja se sopii muhun kyllä hyvin 😀 Tollanen lista kulkee päässä 24/7, on todellakin tehokas! Vaatii tosin itsekuria ja pihiä asennettakin.

Sitten pääasiaan! Olin IHAN MYYTY, kun eksyin tänne viime perjantaina! Kulutin kaiken liikenevän ajan viikonlopusta tän lukemiseen, ihan mieletöntä millanen asenne teillä (etenkin Karoliinalla, propsit kotiin lukihäiriö-postauksesta) on tän tekemiseen. Monista blogeista tulee sellanen fiilis että pitäs meikata enemmän, siivota paremmin, syödä vaan maca-jauhoa ja käydä RPV:ssä kolmesti viikossa. Tästä tulee vaan sellanen olo, että hitto, meikähän on hyvä tällasenaan 🙂 Teillä on onnekkaat oppilaat ja lähipiiri!

Toi on hyvä vinkki, kiitos. Ite oon melko hyvä nuukailija kaupassa, mutta tämä on miehelle tarpeellinen!

Olen harrastanut tätä silloin tällöin ja kiitos muistutuksesta, pitääkin väsätä heti uusi lista muistioon!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X