kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.06.2015

Toivepostaus: Vaatehuoneen muuttaminen makuualkoviksi

Teksti
Karoliina Pentikäinen
10 kommenttia

Lupasin teille toukokuun lopussa, että lopettaisin 55 neliötä –postaussarjan meidän alkovin esittelyyn. Tämä huone kun sattui olemaan se, josta usein kysytään, mutta jota en ole teille vielä sen enempää kertoillut. Samalla 55 neliön viimeinen postaus on myös uuden sisustussarjan, Tehoneliöt käyttöön! –sarjan ensimmäinen virallinen osa. Tehoneliöt –sarjan ideasta kerroin teille tarkemmin täällä, ja lyhyesti sitä voi kai kutsua inspiraatiopostaussarjaksi liittyen siihen, ettei asuinneliöitä aina tarvita lisää. Joskus hyvät sisustus- ja säilytysratkaisut, ja uudelle tavalla ajatteleminen riittävät saamaan kodista tilavamman tuntuisen.

Kun kävin ensimmäisen kerran katsomassa nykyistä kotiamme, ihastui siihen aivan heti. Harmituksen tuotti kuitenkin se, että asunnossa oli vain yksi makuuhuone. Huomasin kuitenkin pian näytön jälkeen, että talosta oli myynnissä toinenkin asunto. Ja sen asunnon myynti-ilmoitukseen oli kirjoitettu, että vaatehuoneen voisi muuttaa helposti alkoviksi.

Tuosta ajatuksesta innostuneena päätin pyytää uutta näyttöä unelmakotiimme, ja niinpä vain pian jo olin mittailemassa vaatehuoneen kokoa ja koputtelemassa seiniä, josko eteisen ja vaatehuoneen väliseen seinään voisi rakentaa oviaukon. Onnekseni tuossa väliseinässä ei kulkenut yhtä ainutta sähköjohtoa tai vesiputkea, ja niin kaupat tehtiin pian koputtelukäynnin jälkeen.

Muutos, joka vaatehuoneeseen siis tehtiin, oli seuraavanlainen:

  • Vaatehuoneen hyllyt ja sisusteet poistettiin.
  • Oviaukko puhkaistiin ja koloon tehtiin asianmukaiset listat.
  • Seinät tasoitettiin ja maalattiin (ja koristeltiin kontaktimuovipalloin).
  • Ääni- ja valoeristeeksi teetettiin Eurokankaassa äänieristeverho.
  • Sängynpeitoksi valittiin vetoketjupeitto (tällä hetkellä, uudessa Unikulma-sängyssä, peittona toimii Bedit-merkin kääntöpäiväpeitto, jonka läppäosan toisella puolella on tuo Vallilan ihana Peipponen kuosi, toisella perinteinen yksivärinen valkoinen kangas*).

Jos harkitset vaatehuoneen tai jonkin muun suuren komeron muuttamista alkoviksi, ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Varmista, että seinän todella voi puhkaista (ts. se ei ole kantava, tai sen sisällä ei mene tärkeitä johtoja ja putkistoja)
  • Varmista, että huoneessa on riittävä ilmanvaihto. Meidän onneksemme myös vaatehuoneessa oli ilmanvaihtohormi. Se on ehdoton näin pienessä tilassa!
  • Varmista, että pienen huoneen saa tuuletettua. Meidän alkovissahan ei ole ikkunaa, mutta kaksi ovea takaavat sen, että huoneen saa raikkaaksi avaamalla olohuoneen oven tai F:n huoneen ikkunan.

TEHONELIÖVINKKI NUMERO 1 ONKIN: Älä tuijota huoneiden alkuperäiskäyttötarkoituksia, vaan pohdi, voiko tilojen käyttötarkoituksia muuttamalla saada lisää asuintilaa.

-Karoliina-

*saatu

Kommentit (10)

Huh ja hah, mitä esittelemistä komeromakuuhuoneessa on?? Mutta jostainhan sitä pitää luopua, jos on ihan pakko Hesassa asua…olisko siellä Lahdessa ollut kuitenkin laadukkampaa kasvattaa sitä lasta monelta osin…

Kylläkyllä! Tuolla me nukutaan. Välillä kaikki kolme…:)

Vau! Makia 🙂 Onks tää niinku teijän makkarina käytössä?

Heippa! Ollaan kyllä todella tyytyväisiä…Sängyllä käveleminen ja hyppeleminenhän on huippua hommaa!!..:)

Loistava idea ja oikein toimivalta näyttää. Meillä ainakin vanhempien makkarin neliöt menee hukkaan, koska niitä käytettään lähinnä sängylle kävelemiseen 😀

Todellakin sopu sijaa antaa…:) Oikein hyvääääää lomaaaaa sinulle!!

Heippa Jenna! Kiva, että tykkäät asuntohommista. Kommentoi ihmeessä useamminkin ja mukavaa, että olet ollut matkassa mukana. Pysy tulevaisuudessakin kuulolla…:)

Huomenta Hannele! Oikeassa olet. Helsingin asntojen hinnoilla on pakko tehdä luovia ratkaisuja…:) Hyvää kesää!! Toivottavasti kelit hieman lämpenisi.

Kiva ratkaisu tila-ongelmaan. Makuusoppenne on oikein kiva.
Se on jännä juttu, että usein sitä on tyytyväinen kotiinsa, mutta sit on aina on se pikku juttu mikä kiristää.
Edellisessä kodissa meillä oli huono äänieristys. Fiilis sama kuin olisi makoillut keskellä tietä mopopoikien huristelun keskellä ja joka yö heräilimme naapurin veskikäynteihin.
09 muutimme nykyiseen. Onneksi ainoa asia mitä kaipaamme on vierashuone. Ilman sitäkin tulee onneksi hyvin toimeen. Sopu sijaa antaa.
Kivaa torstaita.
Nolla aamua lomaaaaaaaan…… Jabadabaduuuuuu…..

Se asuinkaupunkihan kertookin lapsen kasvatuksesta ja sen laadusta paljon.. Nämä asunto postaukset on ihan huippuja, itselläkin neliöitä tosi vähän ja kaikki vinkit niiden hyödyntämisestä ovat tervetulleita! 🙂 Olen seuraillut blogianne jo pidemmän aikaa, mutta kommentoinut en ole aikaisemmin. Matkassa pysyn varmasti jatkossakin mielenkiintoisten ja aitojen juttujen vuoksi 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X