kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 25.06.2015

TBT : Pienen kodin vaatekaapit

Teksti
Karoliina Pentikäinen
7 kommenttia

Lupasin teille taannoin, että esittelen Tehoneliöt käyttöön! -postaussarjan tiimoilta myös sellaisia vanhoja sisutus- ja säilytysideoita, jotka ovat voineet jäädä unholaan, mutta jotka sopivat sarjan teemaan. Ensimmäinen Throwback Thursdayn sisustuspostaus koskee Inarian vaatekaappeja, jotka asennutimme asuntomme heti muuttokesänä 2013, ja joita ilman emme varmasti näin pienessä asunnossa voisi edes asua.

———————————————————————————————————–

Seitsemän kuukautta täyttä Inaria-rakkautta
arki, Kolmistaan, koti, pieni koti, säilytysratkaisut, sisustaminen, sisustustuotteet
28.1.2014

Heippa!

Muistatte varmaan, kun viime kevään muuttopuuhien aikaan postasin useaankin otteeseen siitä, että kotiimme rantautua Inaria-liukuovikaapit* mittojen mukaan tehtyinä (postauksia aiheesta täällä, täällä ja täällä). Vaikka olimmekin jo ennen muuttoa Eepin kanssa päättäneet, että teemme kotiimme vain fiksuja tilaratkaisuja, emme olisi ehkä silti osanneet  edes toivoa, että muutto sadasta neliöstä reiluun 50 kävisi niin helposti. Ja jopa niin, että säilytystila kasvaisi, kamat löytyisivät helpommin ja edes jonkin sortin järjestys (hei edes joskus?) olisi mahdollista. Mutta niinpä vain se kaikki toteutui. Ja se oli auvo oli oikeasti vain muutaman liukuoven ja hyvän Inaria-henkilökunnan ansiota.

Mehän remontoimme kotimme kesällä niin, että vaatehuoneesta tehtiin Eepin ja minun makuualkovi, ja F sai asunnon ainoan ison makuuhuoneen kokonaan käyttöönsä. Kun sitten vaatehuoneealkovin valtasi sänky, täytyi meidän keksiä, minne asunnon kaikki vaatteet laitettaisiin.

Päädyimme sitten suunnittelemaan F:n makuuhuoneen kahdelle pitkälle seinälle lattiasta lähestulkoon kattoon asti ulottuvat vaatekaapit, ja olohuone sai puolestaan ison tv-tasokaapin, jonka ovien taakse piiloutui tv:n lisäksi myös koko entisen asuntomme työ-, askartelu-, ompelu- ja kirjastohuoneidemme tavarat.

Vaikka muutto pieneen kerrotalokotiin oli osin haaveissani juuri sen takia, että pienet tilat pakottaisivat meidät aidosti pohtimaan tavaroiden tärkeyttä ja nerokkaita tilaratkaisuja (olen sillä tavalla vähän hullu, että rakastan tämmöisiä mahdottomia haasteita), en olisi uskonut, että pari kaappia tekisivät sen, mitä edes kaksi kerrosta ja sata neliötä säilytystilaa eivät Lahden asunnossamme tehneet.

Jotta saatte kokonaiskuvan siitä, mitä Inariamme todella kätkevät sisäänsä, esittelen nyt vaatekaappi-liinavate-sekakaappimme F:n makuuhuoneesta. Olkaarin tv-tason ja F:n oman vaatekaapin näette myös pian 🙂

EEPIN JA KARKIN KAAPPI (k 2,730m, l 2,370m, s 0,60m)

  • Kaappi on jaettu kahtia, eli molemmat puolet ovat aivan symmetriset (ja koska minun puolellani on pienempi kaaos, se on myös kuvattu tähän)
  • Kaappi pitää sisällään:
  1. 2 x 4 ritiläkoria alusvaatteille, yöpuvuille, sukille, sukkiksille, urheilukamoille, t-paidoille
  2. avonaisen lattiatasoisen kolon x 2, joissa säilytetään mm.lenkkareita, ilmatäytettävää vieraspatjaa ja urheilukasseja
  3. 2 x 5 hyllyä kaikille taiteltaville vaatteille (farkuille, neuleille, kotiasuille), laukuille ja juhlakengille, sekä pöytäliinoille ja koristetyynynpäällisille. Eepillä tässä osastossa on vaatteiden lisäksi vieraspeitot ja tyynyt.
  4. 2 x 1 iso hylly, jonne mahtuu liinavaatteet, pyyhkeet, matkalaukku ja muuta rompetta
  5. 2 x 2 vaatetankoa vaateripustinvaatteille
  6. kaapin päälle suunnittelimme vielä ostavamme jotkin ihanat pahviset tai vaneriset laatikot kaikelle säilytettävälle, muttei juuri ajankohtaiselle, tavaralle. Nyt siellä kuitenkin komeilee nuo aivan kammottavat lootat ja säkit. Muutos siihen pitää tulle PIAN!

Aika paljon kampeta siis yhdessä kaapissa. Vielä kun nuo kaapin yläosat saisi siisteiksi + kaappeihin edes jonkin siisteystason, olisi homma kohdillaan. Mutta toisaalta: Jos blogeilta halutaan autenttisuutta, niin täältä sitä pesee. Aina ei ole niin kauhean siistejä pinoja 😉

On kuitenkin, kaaoksesta huolimatta, aika kiva huomata, että tähän kokonaisuuteen menee koko entisen kotimme kolme vaatekaapillista, yksi lipastollinen ja koko kodinhoitohuoneen hyllyjen tekstiilit.

Mutta yhteenveto: Jumanskega kun on mahtavaa, että on oikeanlaiset säilytystilat kaikille tavaroille ja vaatteille. Suosittelen. Ihan oikeasti, ihmiset! Hermojen kiristely vähenee, kun tämmöinen hävittäjähenkilökin tietää kerrankin, missä tavarat ovat.

-Karkki-

* Inaria-kaapit toteutettu blogiyhteistyöllä
* Kuvat: Inaria & Karkki

————————————————————————————————————

Että näin. Edelleen olen kauhean tyytyväinen, että kaappeihin satsattiin niin rahaa kuin suunnitteluaikaakin. Muut Inaria-kaappimme ovat F:n vaatekaappi ja tv-taso.

TEHONELIÖVINKKI NUMERO 2 ONKIN: Suunnittele kiinteät kaapit niiden käyttätarkoituksen mukaan. Mieti, mihin kohtaan tarvitaan kiinteitä hyllyjä, mihin vedettäviä laatikkoja ja mihin korkeuteen mahdolliset vaatetangot laitetaan. Hyvin suunniteltu kaappi toimii.

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (7)

Mittatilauksena tehdyt säilytyskalusteet ovat kyllä parhaita! Meilläkin on pari liukuovikaapistoa suunnteltu ja toteutettu paikallisen yrityksen kanssa. Ilman niitä tarvitsisimme taatusti suuremman asunnon.

Kiitos ihanasta blogista!

Joo, mulla on se ja saa kyllä lainaan jos haluat!

No toki joskus illalla F:n jo nukkuessa, kun haen vaikka pyykkituvasta vaatteet, olisi kätevä, että ne voisi viedä suoraan kaappiin. Mutta muuten ei ole ongelmaa. Katson aina arkena vaatteet etukäteen illalla valmiiksi, joten sen suhteen ei ole ongelmaa.

Kävipä teillä tuuri: Ikean kaapit ovat varmasti myös tosi hyviä. Meillä kun tila piti käyttää maksimaalisesti, oli mittatilaus ainoa ratkaisu!

Toi on pakko lainata! (Tai jos olet naapurin NooraF, lainaan sen sulta, jos sulla on 😉 )!

Voi kiitos 🙂 Ja sama täällä: Ilman näitä ratkaisuja 55 neliössä asuminen ei vaan onnistuisi!

Meillä kävi sinänsä hyvä tuuri, kun huoneemme seinässä oleva kolo oli just eikä melkein Ikean liukuovikaapiston kokoinen. 2,5 metriä pitkä kaapisto vetää sisäänsä aikamoisen määrän tavaraa. Kaapisto on siitä myös tosi kiva, kun se on ikäänkuin upotettuna seinään.

Tuli mieleen, että eikö ole jotenkin hankalaa, kun vaatteet pitää hakea aina F:n huoneesta? Vai valitsetteko aina seuraavan päivän vaatteet esim.illalla valmiiksi? 🙂 Mulla oli itellä lapsena vaatteet viereisessä huoneessa ja tuntui aina niin ankealta hakea sieltä vaatteet 😀

Tuo on kyllä totta, että järkevät säilytyssysteemit (tai -”ratkaisut”, niinkun tänä päivänä on muotia sanoa 😉 )säästävät neliöitä. Vanhassa 57 neliön asunnossamme kun tuntui olevan paljon enemmän säilytystilaa kun uudessa 63,5 neliössä. Onneksi itsekin tykkään juuri tällaisista ”mahdottomista” haasteista. Ja mittatilauskaapistoista 😀
Aiheeseen liittyen, oletko tutustunut Marie Kondon kirjaan ”Siivouksen elämänmullistava taika”? Suosittelen lämpimästi! Itselläni ainakin on vaatekaappi pysynyt siistinä nyt kuukauden ajan kirjan opeilla ja se on jo paljon se 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X