kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 29.06.2015

Ruokaöveriviikko, treenilaiskuus ja PT:n kommentit!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
17 kommenttia

Justiinsa. Sitä sitten lähti innolla kohti terveempää elämää ja ELÄMÄNTAPAA, ja sitten kuitenkin röpsähti jo toisella viikolla. Ai miten siinä niin kävi? Minäpä kerron.

Aloitin siis treenit muutama viikko sitten kuntosaliharjoittelulla ja vähempiherkkuisella ruokavaliolla. Jo toinen treeniviikko aiheutti haasteita, koska olimme Oulussa reissussa ensin maanantaista keskiviikkoon ja sitten suuntasimmekin siitä suoraan mökille grilliherkkujen pariin.

No. Olihan mulle tehty kuntoilusuunnitelma Oulu-Hankasalmi –viikonkin varalle, mutta se jäi. Oulussa en kerta kaikkiaan kyennyt hotellin kuntosalille tuon syömismäärän lomassa ja Hankasalmella kylän ainoa kuntosali oli kiinni. Niinpä päätin keskittyä massakauteen ja urheilu jäi yhteen 35 minuutin hölkkään.

Jos joku oli viime viikon ruuista ja niiden pienistä määristä huolissaan, veti Oulu ja juhannus kyllä homman toiseen ääripäähän. Ei kyllä hyvä tämäkään:

 Maanantai:

 • Kahvi
 • Varsinainen aamupala lentokentällä: Sämpylä juustolla, margariinilla (yök, pitäisi olla oikeaa voita) ja kasviksilla + smoothie
 • Lounas: Härän pihvi, kermainen sienikastike, kermaperunat + juustokakkupala
 • Hotellilla: Lasi kuoharia
 • Iltapala/päivällinen: Suolainen (salami-juusto) ja makea pannukakku (nutella-banaani)
 • Vaahtokarkkeja

Tiistai:

 • Hotelliaamiainen: munia, pekonia, nakkeja, papuja, juustoa, puuroa, mehua, kahvia, kasviksia
 • Lounas: Kuorrutettu kanaleipä (leipää, kanan rintafilettä, aurajuustokastiketta, mozzarellaa, ananasta, persikkaa)
 • Jälkkäri: Daim-juustokakkupala + kahvi
 • Illallinen: Hummerikeittoa, lohta + perunamuussia + suklaamoussea + suklaamakeisia + lasi valkkaria
 • ”Iltapala”: Dove-suklaapatukka, sipsejä, Pepsiä

 

Keskiviikko:

 • Samanlainen hotelliaamiainen kuin tiistaina. Erona vain se, että puuron tilalla söin tällä kertaa jogurttia.
 • Lounas: Ravintolan hampurilaisateria ranskalaisilla
 • Jälkkäri: Jäätelö
 • Huoltoasemasämpylä + kaakao
 • Jäätelö
 • Iltapala: Leipää + karkkia

Torstai:

 • Kahvia
 • Aamiainen: Kinkkupasteija
 • Kahvit mummolla: Savulohileipiä 2 kpl, raparperipiirakan paloja 3kpl + kahvia
 • Ilta”ruoka”: Leipää
 • Sipsejä

 

Perjantai:

 • Kahvia
 • Aamiainen: Prorahka + leipä
 • Lämmin ruoka: Grillimakkaraa, ribsejä, pekoni-perunasalaattia, vihreää salaattia, sillikaviaaria, leipää, 2 lasia viiniä, 2 palaa kermakakkua
 • Sipsejä

 

Lauantai:

 • Aamiainen: Kahvia+ leipää
 • Lounaaksi myös leipää
 • Päivällinen: Grillattua lohta, possua, keitettyjä perunoita, salaattia, maissia
 • Jäätelö
 • Suklaata

 

Sunnuntai:

 • Aamiainen: Kahvia + leipää
 • Kahvit serkulla: Raparperi-kinuskikakkua + jäätelöä
 • Lounas: kana-homejuustokastike, pastaa
 • Päivällinen: Grillimakkaraa, ribsejä, leipää
 • Jäätelö
 • 3 juustonäkkäriä
 • sipsejä, jogurtti

 

No selväähän on, ettei Heikki pitänyt kummankaan viikon ruokailujani esimerkillisinä, mutta armoa myös tunnettiin, koska kerroin, etten vielä näin loma-aikaan halua alkaa noudattaa mitään tiukkaa ruokavaliota. Sen aika on vasta syksyllä. Näin Heikki kommentinsa syömisiäni:

1. viikko: ”Hyvä, koska ruokaa oli syöty monipuolisesti ja melko säännöllisesti. Tärkeitä juttuja, kuten raejuustoa, kasviksia ja kanaa on syöty kohtuullinen määrä. Proteiinien ja hyvien rasvojen käyttöä on kuitenkin lisättävä.”

2. viikko: ”Tämä viikko sisälsi lomailija peruselintarvikkeita, kuten makkaraa ja jäätelöä. Toisella viikolla ohjelmassa oli kesälomailua, jolloin sekä treenaaminen että terveellinen ruokailu olivat myös lomalla. Omassa keittiössä kokkailu on jostain syystä usein helpompaa kuin kesämökillä ja terveellisempää ruokaa tulee silloin syötyä kotona enemmän. Kaltaisellasi hoikalla ihmisellä keho usein varastoi ylimääräisen energian kroppaan rasvavarastoiksi. Liikunnan lisääminen auttaa edistämään energian käyttöä lihasten kasvattamiseen.”

Toimintasuunnitelmaksi Heikki teki minulle nyt aivan päiväkohtaisen ruokavalion (jotan noudatan niin kuin lomalaisena voin), sekä treenisuunnitelman näillä ajatuksilla:
”Liikunnan lisääminen auttaa edistämään energian käyttöä lihasten kasvattamiseen. Proteiinien ja hyvien rasvojen käyttöä on lisättävä ja tehtävä salilla voimaharjoittelua. Parhaiten lihasmassan hankinta onnistuu kuntosalilla melko raskaiden kuormien nostamisella. Tämä tarkoittaa 4-6 x 10 tyyppisiä sarjoja. Puhtaat -sekä viimeiseen hikipisaraan saakka tehdyt nostot saavutetaan parhaiten avustajan kanssa.

Tiivistettynä ohjeet lihasmassan hankintaan:

–  monipuolinen ja runsasproteiininen ruokavalio
–  voimaharjoittelu avustajan kanssa
–  pitkäjänteinen harjoittelu”

Aika opettavaista tuo ruokapäiväkirjan kirjoittaminen. Kun näkee mustaa valkoisella siitä, miten elelee ja syö, ei voi olla oppimatta jotain.

Kuka muu on viime aikoina kokenut kesän överisyömisjakson?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (17)

Aika jännä juttu, oon nyt muutaman kuukauden täs seuraillu sun blogia. Ja saanu sellasen kuvan et elät aika terveellisesti, mut säkin olet ihan normi ihminen joka retkahtaa lomalla tai dieetillä.
Mullakin on et mun pitäis saada painos alaspäin mut katotaan miten se kesällä onnistuu ku oon niil paljon herkkuja mitä haluais kokoajan syödä.

Kerron tarinan. Neljän vuoden aikana oli överisyömistä koko ajan. Paino nousi väärillä ruokatottumuksilla ja liikunnan puutteella 27 kg. Se oli jotain järkyttävää. Häpesin itseäni niin paljon, että en käynyt missään ja pukeuduin telttoihin. Talvella 2014 otin itseäni niskasta kiinni ja PT:lle. Täydellinen ruokavalion muutos tehtiin pikkuhiljaa. Kompastelin ja kaaduin, mutta joka kerta nousin ylös. Ongelmani oli, että söin harvoin ja kerralla koko päivän ruoka useimmiten roskaruokana ja sokerina. Nykyään syön kuin lapset eli 4 tunnin välein ja suhteellisen pieniä annoksia kerrallaan.(kasvikset, hedelmät ja itsetehty kotiruoka) Minun kropalle se sopii. Makeaa rakastan edelleenkin ja syön, kun tekee mieli. Lisänä oli perusliikuntaa: kävelyä, joogaa (koukussa), ryhmäliikuntatunteja. Nyt puolentoista vuoden kuluttua paino on pudonnut 85:stä 63:een eli 22kg. Muutos oli hidas, tuskallinen, mutta kannatti. Se ei ollut nopea, mutta pysyvä. Siitä tuli elämäntapa. Ja nykyään voi mennä ulos ilman telttaa. Kirjoitin tämän kannustukseksi, että maailma ei lopu siihen jos joku treeni jää välistä tai tulee herkuteltua. Aina tulee uusi aamu. Eikä ole väliä kuinka monta kertaa kaatuu, kun vaan nousee yhtä monta kertaa ylös. Tsemppiä! Joulukuussa peilistäsi katsoo uudenlainen Karoliina sekä ulkoisesti, mutta myös sisäisesti. Tavoitteellisessa liikunassa ihminen kasvaa ja oppii itsestään uusia asioita väistämättä.

Höh, taasko tämä paikoilaan junttaava mammablogi jatkuu? MISSÄ ESKO? Ja F!?! On kivaa seurailla sinun menoa, mutta välillä F:lle kamera käteen ja Eskolle läppäri kouraan. Tehkää taas yhteisvideo!

hei kun sä syöt noin paljon leipää ja oot gluteeniton, niin mitä leipää syöt? rakastan leipää mutta alotettuani syömään gluteenittomasti en oo juuri jaksanu paria palaa sulatella pakkasesta (mikä on toisaalta ihan hyvä vaan.. :D) ja hintakin on aika suolanen :s

MINÄ ! Hirvee morkkis 😀 Ei sais tulla yhtää painoo ennen etelänlomaa.

Pitäisköhän listata mielenkiinnolla lomaruokailut ylös ? Kävelyä tulee joka päivä kuitenkin tosi paljon muttei se yksinään kuluta.. Kiloja ei tullut muistaakseni edes viime vuonnakaan 3viikon reissulta..

Ihanaa huomata että muutkin repsahtaa välillä – varsinkin lomalla 😉 Olen edelleen häkeltyneen järkyttyneen ihailun vallassa sun vatsalihaskuvasta ja ihan pirun kateellinen että tuolla ruokavaliolla pysyt noin hoikkana! Itse saan tehdä todella töitä pudottaakseni ylimääräisiä kiloja, ruokavalio jokseenkin samankaltainen kuin sulla (herkkuja vähemmän) mutta liikuntaa 4-6 kertaa viikossa. Nallekarkkeja ei siis jaettu tasan 😉

Ihanan rehellinen ruokapäiväkirja! Ihanaa huomata, ettei ole ainut joka on syönyt viime päivinä ihan mitä sattuu. Terveisin jo muutamana iltana iltapalaksi puoli litraa jäätelöä ja lasi viiniä. Hirvee morkkis mutta kyllä täältä noustaan! Ihanaa kesänjatkoa 🙂

Oi miten upea tarina sinulla! Nostan hattua ja kumarran syvään 🙂

Mun mielestä paras maku on Sunnuntain kaura-porkkanasämpylöissä ja Frian kuitupaahtis!

Ihanaa, että on loma edessä 🙂

Lomaruokailut ovat aina kyllä aivan omaa luokkaansa 🙂

Voih! Vieläkin hämmentää koko ”vatsalihasgate” 😀

Todellakin! Varsinkin, kun tää Suomen kesä on ollut nyt aika surkee 🙁

Samoin 🙂 Ja kesällä saa repsahdella!

Hah! Välillä kyllä (ja onhan moni tervellinen aivan herkkuakin), mutta usein kyllä lipsuu. Tsemiä taistoon…kyllä kesällä saa nauttia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X