kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 02.07.2015

5 lisäsyytä matkata Ouluun

Teksti
Karoliina Pentikäinen
11 kommenttia

Kirjoitin viime viikolla syitä, miksi Ouluun kannattaa matkustaa. Ja lupasin jatkoa, joten:

5 LISÄSYYTÄ MATKUSTAA OULUUN:

  • Tori, ja erityisesti sen yhteydessä sijaistevat aitat. Miten täydellisiä ja persoonallisia pieniä liikkeitä aitat olivatkaan täynnä. Kiitos kun vinkkasitte näistä meille! Mieleeni jäi huikean herkullinen Pannukakkutalo, Kofeiinikomppania ja sisustusliike LifeStyleNordic.
  • Ihan omanlaiset konseptit ja eräänlainen kotiseutuylpeys paistoi monesta kaupasta ja ruoka/kahvipaikasta läpi. Noista paikoista huokui, että homma tehtiin täydellä sydämellä. Näitä paikkoja olivat esimerkiksi keskustan Cafe Rooster, jossa oli niin kaunis sisustus, että oikein häikäisi. Gluteenittomiakin tuotteita oli, ja erityisen iloinen olin, kun huomasin, että paikka oli todella täynnä. (Joskus niin harmittaa, että mukavaan yritykseen kukaan ei löydä perille. Tässä ei ollut sitä ongelmaa). Toinen ilahduttava paikka oli kirppiskamoin sisustettu kotoisa kulttuurikahvila/lounasravintola/keikkapaikka-Tuba. Söimme hamppariaterian, jonka raaka-aineet olivat aivan Tuban lähellä tuotettuja, ja jälkkäriksi vedimme viellä oman paikkakunnan jädet. Ihan mahtavaa, että lähituotteiden arvokkuus on ymmärretty niin hyvin!
  • Lapsiystävälliset viihdykkeet. Tietomaa ja SuperPark tekivät F:ään lähtemättömän vaikutuksen. Tietomaassa pystyi kokeilemaan mm. mäkihyppyä ja tutustumaan dinosauruksiin, SuperParkissa tenavat saivat juosta pää hiessä erilaisissa liikuntavempaimissa ja touhupaikoissa. SuperPark oli kyllä aika huikea kokemus. Siinä taas näki, että lapsen tehtävä on liikkua ja hullutella!
  • Vähän Oulun keskustasta kauempana (en tiedä minne suuntaan) sijaitseva Liminganlahden Luontokeskus. Lintutorneja ja hirveä määrä tietoa luonnosta ja linnuista. Vaikka aluksi F:ää jännittikin koko paikka, lopulta meitä opastanut Olli sai F:n innostumaan pöllön oksennuspalloista, lintujen muutosta ja vaikka sun mistä. Paikka oli huikean hieno ja erityispisteet oppaallemme. Kun olimme lähtemässä pois, F kysyi: ”Milloin me taas tullaan tänne Ollille?”. Niin lämmin, ihana ja asiantunteva opastus kyllä jää pitkäksi aikaa meidän aikuistenkin mieleen. Mies oli selvästi oikealla alalla!
  • Yöpyminen aivan kaupungin ytimessä. Koska Oulun keskusta on niin tiivis pieni paketti, ehdoton plussa on se, että yöpyä voi aivan kaupungin keskellä. Me olimme yötä Sokos Hotel Arinassa, mutta näyttipä keskustaan mahtuvan muitakin yöpaikkoja. Kun ei ole reissussa montaa yötä, on mahtavaa, ettei matkoihin mene aikaa, vaan voi asustella kaiken keskellä. Arina oli muuten siisti, kaunis ja plussa ehdottomasti siitä, että F pääsi huoneeseen, jossa oli kylpyamme!

Sellaista Oulussa! Palaamme ihan varmasti vielä joskus toistekin 🙂

-Karoliina-

* postaus toteutettu yhteistyössä Visit Oulun ja sen yhteistyötahojen kanssa

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (11)

Kiitos näistä Oulu postauksista 🙂 Oulu oli muka minulle ”tuttu” paikka, kun on lähin meitä oleva ”isompi” kaupunki täältä tuppukylästä. 😀 tulee siellä käytyä lomailemassa, mutta kaikki esittelemäsi paikat olivat minulla uusia! 🙂 kiitos siitä siis, ensi kerralla tutustutaan uusiin kohteisiin, vanhojen tuttujen sijaan 🙂

Terkut toimitettu ja tullaan varmasti 🙂 Hauskaa kesää! Lintupehmo nimettiin muuten Esa Tikkaseksi!

Kiitos, Tiina 🙂

Ja Taina: Juuri näin 🙂

Hei, olipa kiva postaus kotikaupungistani.
Taisitte vielä vierailla täällä sateisena aikana. Mutta sekin tuli todistettua, että Ouluun kannattaa tulla vaikka ei helle helliskään ja aurinko porota pilvettömältä taivaalta. Ja sitten kun porottaa, niin ehdottomasti Nallikariin!

Mukavaa luettavaa! Sanohan F:lle ja Eskolle terkut ja Ollille saa tulla kylään uudemmankin kerran 😉 -Olli

Liminka on Oulusta etelään, jotakuinkin siinä mihin moottoritie loppuu 🙂 Luontokeskus on sitten siitä pikkasen eteenpäin. Tai länteen…

Vinkkejä kyllä tosiaan ahkerasti luettiin ja niissä myös ajan rajoissa käytiin 🙂 Kiitos!

Todellinen taitelija!!

Ihanaa, että on tulevaisuudesta vinkeistä apua!

Tervetuloa tänne Ouluun toistekin!

Olittekin jo käyneet paikoissa mitä suosittelin 🙂

Onpas tuolla Roosterissa aika hienot liitutaulut, kuka lie tehnyt? 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X