kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.09.2015

Tyyli hukassa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
19 kommenttia

Mekko, Marimekko // Takki, JC // Nahkasandaalit, H&M // Nahkalaukku, Köpiksen katukirppis // Kaulakoru, IKI Koru


Mekko, teetetty Atelje Iinassa (JKL) // Leggarit, Gaudi* // Laukku, Filippa K // Turbaani, Nurmi Clothing // Kaulakoru, IKI Koru, Sandaalit, H&M

Takki, JC// Mekko, Object* // Korvikset, Poola Kataryna (Nurmi Shop) // Kengät, Vans // Kaulakoru, IKI Koru

Juttelimme mimmien kanssa Köpikses tyylistä ja vaatteista. Kerroin, etten kykene – ainakaan vielä – samaan järkiosteluun kuin Riikka, koska minusta tuntuu, etten tunne tyyliäni yhtä hyvin kuin hän. Siinä missä Riikka on täysin vakuuttunut ostostensa käyttövarmuudesta, minä saatan tehdä Hyvän mielen vaatekaappi – ja KonMari-kirjoista huolimatta virheostoksia.

En tiedä, onko tämä tuttua teille muille, mutta huomaan usein, että unohtelen aina välillä vaatekaupassa kuka olen. Saatan haalia päälleni viikko- ja kuukausitolkulla vaatteita, joissa tunnen oloni epämiellyttäväksi jo heti ennen lounasaikaa.

Kun kerroin tytöille tämän, he olivat kummissaan. Kuulemma noin ulkopuolisen silmin kun näytän sille, kuin minulla olisi homma ja oma tyyli hallussa.

Hyvä tietysti niin, mutta tärkeää varmasti olisi, että löytäisin vihdoin ja viimein monen vuoden (vai vuosikymmenen?) etsinnän jälkeen sen tyylin, jonka kanssa voisin hyvillä mielin elellä ihan joka päivä.

Osittain jo tiedänkin, miksi puen päälleni välillä vääriä vaatteita ja miksi edelleen myös ostan joskus hutiostoksia.

Ensinnäkin. Vaikka niin kovasti keväällä toivoin niitä lisäkiloja, huomaan, että kun kesän grillimakkarat (ei jalkakyykyt) niitä toivat, olen ihan pulassa. Tyylini kulmakivi, farkut, eivät nimittäin mahdu enää päälleni. Muutenhän nämä vaa`an lukemat eivät haittaisia, mutta kokonaisen housuvaraston uusiminen on aika kallis lovi paikattavaksi. Kaapissa kun odottaa 8 paria juuri sitä minulle (ennen) sopivaa Nudien HaiKaita ja ihan täydelliset nahkajäljitelmä-Corckerit, joten luonteeni ei vaan anna periksi marssia kauppaa ostamaan uusia. Ja hei. Ei minulla kyllä siihen varaa olisikaan noilla farkkuhinnoilla.

Toisekseen. Olen varmasti viimeiset 6 vuotta vedellyt aikalailla samalla tyttömäisellä tyylillä. A-linjaisia mekkoja, kollaripaitoja, tennareita ja ponnari. Vaikka edelleenkin tuo tyyli tuntuu minusta minulle, olen jo pidemmän aikaa halunnut vähän jalostaa tyyliäni. Aikuisempi tyyli kuulostaa oksettavan tylsälle, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että yritän hieman siistiä tennarityyliäni vähän kypsempään suuntaan. Sellainen Merimekko meets. rokkimimmi voisi olla uusi tavoitteeni.

Kolmanneksi tässä vaateasiassa painaa edelleen tasapainoiluni oman rahapussin, ekologisuuden, innostusostosten ja järjen välillä. Kun kuitenkin olen huomannut, ettei hinta ja merkki aina todellakaan kerro laadusta. Miten löytää helmet ja saako ketjuliikkeiden helmiä edes metsästää, vai tukeeko se vääränlaista vaateteollisuutta?

Ja vielä neljäs ongelma. Tarvitsisin ompelijaa joka kuukausi, koska haluaisin ennemmin teettää vaatteeni tai ainakin antaa ompelijan tuunata vaatteen juuri minulle sopivaksi. Ainoa ihminen kuitenkin kehen tässä asiassa luotan, on Atelje Iinan Iina Jyväskylässä. Mutta kun se Iina tosiaan on siellä kaukana Jyväskylässä. Nyt pitäisi löytää hyvä ompelija Helsingistä. Vinkkejä saa tosiaankin antaa, vaikka ihan varmasti Iinallakin ramppaan aina kun se on mahdollista!

No huh! Tulipa tässä monta ongelmaa yhdellä kertaa. Kuvina Köpiksen reissun asut.

-Karoliina-

*saatu

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (19)

Tsekkaa sursur Designs Käpylässä! Kiva paikka ja taitavaa ompelua 😉

Tykkään kyllä kovasti sun tyylistä ja kaikista näistä asuista, mitä tässä postauksessa on! 🙂
Muutamia ajatuksia mulle kuitenkin tuli heti mieleen, kun sanoit kaipaavasi tyyliin enemmän ”aikuisuutta” jonka ajattelisin juuri niin, että lähtisi leikkimään materiaaleilla enemmän. Miksi et testaisi esimerkiksi siistejä, mutta rentoja, hulmulahkeilla varustettuja kangashousuja sen biker takin kanssa? 🙂
Niin ja musta saa kyllä aina shoppailuseuraa jos niikseen! 😀

Hih.. ( kyllä sitten vanhana tietää mitä haluaa ;).

Ps. Kävin kerran siinä yhdessä liikkeessä ja se oli siinä;)..
Pps. Ja kirppikset oikeasti parhaita!
Ppps. Eskolle terkkuja
Pppps. Kävin tänään popissa

Mä ostan todella harvoin mitään uutena ja second hand ei aiheuta tunnon tuskia juuri koskaan?osaan kylläkin ommella, mikä on iso etu korjaamisessa, tuunaamisessa ja muussa säädössä. Kun töissä on pitänyt pukeutua tietyllä tavalla, se on lisännyt halua pukeutua ihan just niinku huvittaa vapaa-ajalla ja vahvistanut omaa tyyliä sitä kautta. Sit sitä vaan on alkanut hankkimaan samankaltaisia vaatteita, kun missä on paljon viihtynyt tai just niiden lemppareiden kanssa täydellisesti yhteen sopivia juttuja! Kivaa alkusyksyä teidän tyylikkäälle perheelle!

Ymmärsinkö oikein. Sinulla on Kahdeksat samanlaiset housut? Miksi?? 😀

Tykkään sun tyylistä Karoliina aivan valtavasti, mutta ymmärrän vaatteiden oston vaikeuden ja sen että haluaisit jotain aikuismaisia elementtejä lisää vaatekaappiisi. Itsellä aivan sama ongelma, lisänä vielä se että työskentelen päivisin pienten lasten kanssa, jolloin vaatteet olisi hyvä olla myös käytännöllisiä töissä, vaikka eri vaatteet usein työ-ja vapaa-aikaan onkin. Olen itse pieni harteinen ja siro, mutta etumusta on siunaantunut hieman liikaakin suhteessa muuhun kroppaan. Mitkään vaatteet ei istu ja ompelijalla ravataan tasaiseen tahtiin.. Suosittelisin sulle Merja Heiskasta, toimipiste on Bulevardilla! Super taitava ja hauska nainen, pelastanut mut monta kertaa 🙂

Mä rakastan sun tyyliä ja oon niin kateellinen ku omalle vartalolleni ei suurin osa ”sun tyylisistä” vaatteista sopisi yhtään!

Minusta sinulla on kiva tyyli. Kaikki tämän postauksen asut sopivat sinulle hyvin.

Minä haluaisin teettää / ommella itse vaatteeni. Osaan ommella, minulla on saumurit ja koneet ym. mutta silti iskee kuitenkin ”jos se itseommeltu ei olekaan hyvä”.. Sitten menee ihanat kankaat ja rahat hukkaan. Kaunis muuten tuo mekko jonka olet teettänyt täällä Jyväskylässä 🙂

Jos haluat vinkkejä tyylikkäistä kaavoista niin katsopas Named Clothing. Itse harkitsin sieltä muutamien kaavojen tilaamista.

Eikös tossa ekassa kuvassa oo just sitä Marimekko meets. rokkimimmi ? Ymmärrän täysin kyllä mistä puhut, sillä tuntuu että mulla on vähän sama ongelma ja tavoitteena myös tuo marimekkorokkimimmi-look 🙂 Kaikissa kuvissa sulla on kyllä kivat vaatteet. Hauskaa viikoloppua!

Reetta, lähdetään shoppailemaan joku päivä <3

P.S. Popi 🙂

Juuri tuolla tavalla ajattelin nyt katsella vaatekaappia: Etsin ne, jossa eniten viihdyn, ja alan mennä uusissakin ostoksissa samaan suuntaan!

Voi kun ehtisi käydä kirppareilla…ja osaisi ommella!

Koska farkut on ollut ihan aina mun juttu. Menevät juhlaan ja arkeen. Kaikkialle! Ja kun hyvä malli löytyy, ei siitä kannata luopua 🙂 Toki nuo ovat siis erivärisiä…

Kiitos ompelijavinkistä! Oikean ompelijan löytäminen on kyllä onni!

No voi, kiitos! Nyt vaan omalle kropalle sopivaa tyyliä etsimään. Veikkaan, että moni taas on kateellinen sinun kropastasi. Pitäisi vaan aina muistaa olla tyytyväinen siihen omaan muotoonsa 🙂

Apua <3 Tuosta tuli HETI mun lempparikaavasivu! Kiitos, Mar3ngi! Ja suosittelen todella tuota Jyväskylän Atelje Iinaa 🙂

Ehkä joo, vaikka musta se on ehkä liikaa sitä Marimekkoa ja liian vähän rokkia. Tosin. Kampauskin luo sitä skarpimpaa linjaa, eli toisella tukalla ja vaikka tennareilla fiilis olisi ollut erilainen.

”Kolmanneksi tässä vaateasiassa painaa edelleen tasapainoiluni oman rahapussin, ekologisuuden, innostusostosten ja järjen välillä.”

ÄLÄPÄ! Niin tuttua. :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X