kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 04.09.2015

Voiko 2-in-1 -läppäri OIKEASTI toimia?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
9 kommenttia

Kun muutimme meidän nykyiseen kotiimme 2,5 vuotta sitten, Esko lupasi, että pöytätietokone keittiön seinustalla olisi vain tilapäinen ratkaisu. Yritin jo silloin puhua läppärin ostamisen puolesta, mutta mies pysyi jämäkkänä kannassaan: Meille ei hommattaisi läppäriä ennen kuin entinen hajoaisi. Ei edes silloinkaan, kun postaaminen kotisohvalta olisi sata kertaa kivempaa kuin kökkiminen kovalla penkillä. Eikä kelvannut edes sekään perustelu, että mielestäni maailmassa, jossa kannettavat tietokoneet ovat arkipäivää, ei tarvitsisi tukkia 55 neliön asuntoa turhilla vempaimilla ja tilaa vievillä huonekaluilla.

Tämä väliaikainen ratkaisu on kestänyt näihin päiviin asti, kunnes tänä syksynä tietokoneemme on alkanut jökkiä yhä pahemmin. Ja silloin – aivan täydelliseen aikaan – Acer kysyi minulta, haluaisinko testata arjessamme Acer Aspire Switch 10 –läppäriä. Aivan varmasti halusin!

Meidän kolmikon testissa Switch 10 onkin päässyt viimeisten viikkojen aikana oikein kunnolliseen tulikasteeseen. Koko Switch Kympin ideahan on siinä, että se muuntuu erilaisiin käyttötarkoituksiin irrotettavan näyttönsä ansioista, ja erilaisiin tilanteisiin kone tosiaan onkin päässyt.

Työmatkoilla (ja esimerkiksi tuolla Köpiksen lentokentällä) käytän Aceriani aivan tavallisen läppärin tavoin. Teen postauksia, luen sähköpostit ja otan vastaan kuvat. Aluksi mietin, ovatko näppäimet liian lähellä toisiaan, mutta minusta kirjoittaminen on sujunut pienellä koneella aivan yhtä hyvin kuin pöytäkoneellakin.

Kun läppäri puolestaan menee F:n käyttöön, irrotan usein näytön erikseen, ja tällöin F – kosketusnäyttösukupolven kasvatti – voi käyttää konetta tavallisen tablettitietokoneen tapaan. Pelata, piirtää ja katsoa Pikku Kakkosta.

Koko näytön irrottaminen ja takaisin laitto on muuten vain yhden kädenliikkeen päässä, koska näytön kolonen soljahtaa näppispuoleen kuin magneetti. Aluksi vähän arkailin irrottaa näyttöä, koska pelkäsin rikkovani masiinan, mutta pian huomasin, ettei kone siitä mihinkään hajoa.

Hauska lisätoiminto Switch 10:ssä on vielä muuten sekin, että näytön saa perus- ja tablettiasetusten lisään vielä kahteen asentoon, jossa esimerkiksi nettiohjelmien katsominen on helppoa. Aika mainio kaveri illan Netflix-maratonille.

En olisi kyllä uskonut etukäteen, kuinka hyvin Switch 10 taipuu kaikkiin erilaisiin tilanteisiin ja vieläpä niin luontevasti. Jotenkin ennakoin, että monitoimiläppäri palvelisi kohtuullisesti kaikissa osioissa, mutta ei kiitettävästi missään. Testi kuitenkin osoitti, että näköjään monitoimiläppäri ihan oikeasti on mahdollinen!

Jos jotain Switch 10:ssä muuttaisin, olisi se koneen tallennustila. Pieneen koneeseen ei kovinkaan monta kuvaa ja tiedostoa mahdu, joten muiden tallennustilojen ostaminen on melkein pakollista, jos koneella aikoo tehdä töitä oikein kunnolla. Tosin: Eipä sekään nyt niin suuri ongelma ole, koska ulkoiset kovalevyt, pilvipalvelut ja muistikortit taitavat nykyisin liittyä melkein kaikkiin muihinkin tietokoneisiin.

Ehkä suurimmaksi ongelmaksi nyt muodostuukin se, kuinka rämä vanha kone saadaan ulos asunnosta niin, ettei Esko ehdi väliin estämään.

-Karoliina-

*Acer Aspir Switch 10 saatu blogin kautta

Kaksi ensimmäistä kuvaa Elsa/Oimutsimutsi

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (9)

Moikka!

Oon jossain vaiheessa tekemässä blogiini postauksen lukemistani blogeista. Saanko käyttää sinun blogiasi ja banneria esittelyssä? 🙂

Henski
sinutminahaluan.blogspot.fi

Edelleen on käytössä ja mulla ns. pääkoneena. En hirveästi tallentele, joten ei ole ollut ongelmaa. Sähköposti- ja kirjoituskoneen ainakin hyvä!

Moikka,
piti kysymäni onko läppäri edlleen teillä käytössä? Onko pitkällä välillä huomannu muuta ns. Vikoja kun muisti-tilan puutteen? Entäs oliko tässä cd-asemaa?

Itellä on läppärin osto edessä ja muistin teidän postauksen. Noi käyttötarkoitukset saattaisivat olla mullakin meinaan käytössä eniten. (pelit, leffat, word-käyttö, surffailu)

Kiitti vastailusta in advance 🙂
-Mirva

[…] sählymaila, F:n bObles-mato*, Perskindol-geeli, kahvikuppi, Acerin läppäri* ja reunoistaan käpristynyt Pocket Shopin vihko liittyvät mun kirjaprojektiin? No niin, että […]

Minusta kyllä on, koska konetta voi käyttää niin monipuolisesti. Pysyy kolmella eri tavalla pystyssä: telttana, perusläppäriasennossa ja sitten L-kirjaimena!

Mä taas hämmästyin siitä, kuinka näppärä tämä kone on käyttää. Pelkäsin juuri sitä, että liian moni toiminto vie käyttömukavuuden.

Niin, että onko se sitten paljon parempi jostain syystä kuin tavan läppäri? Tykkään katsoa sylissä konetta, pysyykö se pystyssä tuolla tuella?

Mulla on töissä monitoimiläppäri. Merkkiä en edes muista, saati mallia osaa sanoa, mutta olen vielä puolen vuoden opettelunkin jälkeen pulassa moisen kanssa!
Minun kohdalla i monitoimikoneen kanssa on käynyt juurikin niin, että toimii kaikilla osa-alueilla ihan hyvin, mutta ei missään ominaisuudessaan erinomaisesti.

Tietysti saat. Onpa kiva…:) Huikkasi Karoliina sohvalta…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X