kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.09.2015

TBT: 8 tapaa tehdä huono ostos

Teksti
Karoliina Pentikäinen
13 kommenttia

Huomenia! On niit√§ huonoja ostoksia ennenkin n√§k√∂j√§√§n osattu tehd√§ ūüėÄ Ja ruotuunkin yritetty p√§√§st√§. Taitaa olla ikuinen haaste!

……………………………………………………………………………………………………………….

8 tapaa tehdä huono ostos

3.7.2012

Heippa,ihana aamupäivä Lahden maauimalassa, hyppyrimäen juurella, on takana. Nyt Neiti ja Eepi nukkuvat päikkäreitä, ja minä koluan kaappeja.

Kesäsiivouspuuskan tulokset ovat seuraavat: Kaksi siivottua huonetta (vasta) ja kolme jätesäkkiä kirppiskamaa (vain minun vaatteittani). Mitä tästä voisi päätellä?

Luin v√§h√§n aikaa sitten kolumnin, jonka nime√§, julkaisupaikkaa tai kirjoittajaa en valitettavasti muista. Silti se syk√§hdytti paljon! Kolumnistin mukaan kirpputorit pit√§isi kielt√§√§, koska ihmiset ostavat niiden avulla itselleen hyv√§n omatunnon. Tyyliin: ‚ÄĚEi se mit√§√§n, vaikka ostan kasap√§in turhaa kamaa. Voin myyd√§ ne eteenp√§in, se on ekologista. Olen sittenkin hyv√§ ihminen‚ÄĚ. T√§ytyy my√∂nt√§√§, ett√§ huomasin olevani (olleeni!!) juuri t√§llainen.

Aloin pohtia syitä siihen, miksi kaapeistani löytyy niin paljon huonoja ostokia. Tein muutamia havaintoja, jotka jaan nyt teille. Ehkä niiden, ja myös oman ostoskäyttäytymispohdintanne avulla, ei kirppisjätesäkit enää täyty niin roimasti. Minulla ja sinulla!

8 TAPAA TEHD√Ą HUONO OSTOS eli HUONON OSTOKSEN ANATOMIA:

1. H√ĄT√ĄOSTOS. Tehd√§√§n yleens√§ ennen joitain juhlia tai t√§rke√§√§ tapaamista. Kaupasta ei l√∂yty oikeasti mit√§√§n kivaa, mutta silti Visa vinkuu, ja paperikassit t√§yttyv√§t. T√ĄM√ĄN takia ihmisell√§ tulee olla se peruspikkumusta, jottei tarvitse rynn√§t√§ h√§t√§ostoksille.

2. FANIOSTOS. Naapurin Liisa on aina niin kaunis. Ja J.Lo myös. Jos ostan samanlaisen mekon ja kengät, mustakin tulee sellainen. Ei toimi! Ihmisen tulee ostaa vaatteet itselleen, ei illuusioitselleen.

3. TRL-OSTOS. Tyhmä-ruma-läski -ostos tehdään yleensä lihomisen, raskauden, menkkojen, jätetyksi tulemisen tai pieleen menneen työhaastiksen jälkimainingeissa. Karmaisevaa oloa yritetään parantaa kauniilla ostoksilla. Tuloksena TRLK -päivä. K=köyhä.

4. REISSUOSTOS. Kerraan ollaan Tallinnaan matkamme maksettu, täytyy täältä edes yhdet paikalliset kimallefarkut ostaa! Sukulaiseni myös haluavat varmasti tuliaiseksi virkatut pitsiliinat.

5. ON NIIN HALPAA -OSTOS. Niin. Mitä tähän nyt sanoisi. Jos alelöydöt jää aina kaappiin, älä mene aleen. Piste. Ja yleensähän ne jää. Piste.

6. PAINEOSTOS. Tapahtuu yleens√§ kotikutsuilla, pikkuputiikeissa ja silloin, kun myyj√§n√§ on tuttu. Yhteist√§ kaikille on se, ettei kehtaa olla ostamatta. ‚ÄĚVoi t√§t√§ postimerkin kokoista kauppaa, ja myyj√§√§, joka seuraa minua, ainoaa asiakastaan. Pakko ostaa jotain.‚ÄĚ

7. HYV√Ą √ĄITI -OSTOS. Jostain syyst√§ √§idit alkavat potea huonoa omatuntoa, jos ostavat v√§lill√§ itselleen jotain. Omatuntoon puhdistamiseksi lapsellekin on keksitt√§v√§ jokin ostettava. Vaikka v√§kisin.

8. HIPRAKKAOSTOS. Tehd√§√§n tytt√∂porukassa skumppalasin j√§lkeen. Silloin, kun lapset on miehill√§ ja illuusio huolettomasta el√§m√§st√§ s√§teilee ymp√§rill√§. ‚ÄĚRitu, toi mekko on ihan sun n√§k√∂inen. Just sopivan piukee.‚ÄĚ

Tässä vielä oma paskaostokseni kaikista kategorioista.

1. H&M-mekko. Syy: pikkujoulut teemalla Hollywood glamour (keksin vielä itse teeman. Dorka!)

2.Gina Tricot -mekko. Syy: kaunis myyjä samassa mekossa. Ei tehnyt minusta kuitenkaan 180cm pitkää blondia.

3.Marimekko-mekko. Syy: raskaus (ja illuusio pullantuoksuisesta tulevaisuudesta ja tisseistä, jotka pysyisivät paitaan sopivina).

4. Esprit -paita Neiti-F:lle. Syy: pakkotuliainen Tukholmasta, jossa oli tismalleen samat vaattet kuin Suomessakin.

5. Vila -hame. Syy: 7e

6. Tsiljoonan maksanut Partylite-kynttilä. Syy: hämäännyin pilkun paikasta. Miten tuikut voi olla tämän hintaisia?

7. Kesämekko, käyttökelvottomat sandaalit, kolmannet aurinkolasti…. Syy: äitiys

8. Maija Vilkkumaan t-paita (en edes tykkää). Syy: siideri

Hauskaa aurinkopäivää, naiset ja miehet!

-Karkki-

……………………………………………………………………………………………………………………….

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (13)

T√§√§ oli hauska postaus! ūüėÄ

Kirppisten suurkuluttajana kavahdan tuota ”kirppisten kieltoa”, vaikka usein olen kielt√§m√§tt√§ miettinyt, miten saatan kirppistelyll√§ni tukea juuri tuollaista toimintaa, ett√§ ostetaan, ostetaan ja ostetaan, koska ”ne voi kuitenkin sitten myyd√§ kirppiksell√§”. Vaihtoehtona olisi se, ett√§ ostaisi vain ekologisia ja kest√§vi√§, eli my√∂s kalliita, vaatteita, joihin minulla nyt ei valitettavasti ole varaa. Lis√§ksi haluaisin my√∂s uskoa, ett√§ aivan kaikki kirppiksille kamaa viev√§t ihmiset eiv√§t ole aivan tuollaisia hyperkuluttajia, vaan vaatteita myyd√§√§n my√∂s siksi, ett√§ ne k√§yv√§t vaikka liian pieniksi/isoiksi tms. Ja jotain on vaikka l√∂ytynyt iso√§idin vintilt√§ tms. Ja jos kirppiksi√§ ei olisi, uskoisin, ett√§ nuo hyperkuluttajat varmaan lopulta heitt√§isiv√§t vaatteensa johonkin ker√§ykseen tai roskikseen kuitenkin, ett√§ p√§√§sisiv√§t kuluttamaan lis√§√§. Totta kuitenkin on, ett√§ saisimme kaikki mietti√§ kuluttamistamme enemm√§n, hyv√§ postaus!

Ymmärrän kyllä bloggareiden paineen tuoda koko ajan jotain uutta. Itsekin mietin, jaksaako kukaan katsoa asukuvia, jossa mulla on vaikka sama takki kuin kaksi vuotta sitten.

Mutta tästä huolimatta: Törppöostelu ei kannata!

Se ei ollut tuo, mutta KIITOS kun jaoit sen. Luin koko jutun!

Kiitos, Noora <3 ūüôā

Sama täällä!

Hyv√§ sin√§!! J√§rkiostokset kunniaan ūüôā

ūüėÄ Ja joskus niin totta! Valitettavasti!

Hyviä pointteja! Tämän takia mua harmittaa, kun liian monet (suositut)blogit pyörivät materian ympärillä. Eikä siinä mitään, muttakun joka viikko jotain uutta. Eikä näy enää kuukauden päästä blogaajan päällä. Ikävää.

Moikka! Heti kun luin sun briiffauksen kolumnista minkä nimeä tms.muista niin olikohan kyseessä mahd.tämä
http://www.hs.fi/m/elama/a1305886711513 ? ūüôā ei siis mit√§√§n jos ei ollut, tuli vaan heti mieleen kun pohdin samoja ajatuksia paljon tuon kolumnin luettuani

Ihanaa viikonloppua koko jengille!

Pakko ottaa kantaa PartyLiten edustajana tuohon ”tsiljoonan tuikkuun”.Ensinn√§kin kaupan halpis kynttil√§t ovat tuikkuja kun taas PL:n pienimm√§t kynttil√§t ovat tuikkIVIA eik√§ meill√§ valikoimassa edes ole tuikkuja;PJa toisekseen niin laatu on AINA laatua ja se on se mik√§ maksaa.ugh.Ja t√§√§ kommentti varmasti √§rsytt√§√§,”kaikenmaailman edustajat on just tollasii….”ymm√§rr√§n!ps.Huippu postaus:D

Huh, juurikin näin. Onneks mekin asutaan ahtaasti niin jo tilanpuutteen vuoksi joutuu miettiä näitä asioita.

Hih, hiii, onneksi en tunnista itse√§ni noista. Kes√§n Turkin reissulta ostin kaksi turhaa tpaitaa ja yhdet ”hiprakkalenkkarit”, jotka tytt√∂ni onneksi otti itselleen. Yks paita l√§htee kirppikselle.

Vaikka tuskailen itse välillä liikojen vaatteiden kanssa, on mulla loppujen lopuksi aika vähän vaatteita kun vertaa moniin muihin naisiin.
No, okei, Lidlist√§ ostan v√§lill√§ vaikka en tarviskaan, kun ne on niin halpoja ūüôā

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X