kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 21.10.2015

Meillä ei osteta lastenvaatteita kirpputorilta

Teksti
Karoliina Pentikäinen
21 kommenttia

Te tiedätte, että mä tykkään kirpputoreista. Joku kuitenkin huomasi, että F:llä on todella harvoin kirpparilta ostettuja vaatteita. Ja sehän on muuten aivan totta. Joitain yksittäisiä vaatteita kyllä löytyy, mutta pääasiassa  suurin osa F:n vaatteista tulee ihan kauppojen hyllyiltä. Valitettavasti ja suureksi harmikseni!!

Miksikö näin? No ihan siksi, että samalla kun kirpparikulttuurista on tullut suosittua, vaikeutuu todellisten kirppislöytöjen mahdollisuus. Ainakin jos käy sellaisissa perinteisissä töissä, että on arkipäivät kiinni toisaalla.

Ensinnäkin mua harmittaa, että lähes kaikkien parhaiden kivijalkakirppisten ”uudet sadot” on jo niin ostajien tiedossa, että niitä pitäisi olla penkomassa heti ovien avauduttua aamulla. Ja nettikirpparillakin on jo miljoona AV-, YV- ja jonomerkintää ennen kuin mä ehdin etanavauhdillani paikalle. Lähipiirissäkään ei ole oikein ketään saman lastenvaatetyylin omaavaa perhettä, jolla olisi F:ää 1-2 kokoa isompi lapsi, jolta voisi kätsysti ostaa aina seuraavan kauden kledjut.

Mistä siis apu? Oletteko pitäneet lapsenne vaatteissa ihan satunnaisilla viikonloppukirppiskäynneillä? Vai vaaditaanko second hand -vaatekaappiin  tasaista ja jatkuvaa kirppistelyä?

-Karoliina-

P.S. Tähän liittyen. Jos jollakin on myydä mustaa Pomp De Luxin Indiana-mekkoa (koko 100-120) tai vastaavaa meille, olisin todella iloinen. Löytyi muistaakseni SS2015 mallistosta. Laitelkaa sähköpostia!

paita, H&M // haalarit, Ellos Kids (kampanjatuote) // kengät, Crocs

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (21)

Hei tekin kun käytte Lahdessa niin käy Lanttilassa, siellä oon tehnyt tosi hyviä löytöjä!

Lopetin kirppiksillä käynnin kun huomasin ettei sieltä enää löytynytkään poikalapsille housuja. Kun vanhempi poika kasvoi älysin miksei. Joskus neljän iän tietämillä alkoi housut rispaantua polvista..ja hetkessä ne olivat ihan hajalla 🙂 Nuoremmalle pojalle siis edelleen voi käyttää vanhemman veljen paitoja, mutta housuja ostellaan kaupoista.
Housujen puhki käyttö näyttää loppuvan (ainakin meillä) noin 11 iän tienoilla.
Kengät meillä menee alle puolessa vuodessa puhki, molemmilla pojilla. Ihan sama minkä hintaluokan kengät ovat kyseessä :/ Miten teidän neidin kengät kestää?

Jonkun on ostettava uusiakin, muuten loppuisi kirpputoreilta myytävä ?

Mitä vanhemmaksi lapset tulevat, sitä vaikeampaa heille on kirppareilta löytää. Satunnaisia hyviä löytö tulee toki tehtyä.
Kuopus on tyttö ja vielä päiväkoti-iässä, joten löytäminen on helpompaa. Valitettavasti. Ekologisempaa kun varmaan olisi jättää kokonaan ostamatta, kuin haalia yhtään enempää vaatetta – edes kirpputorilta.

Itse käyn kirpputoreilla harvakseen. Facebookiin en edes kuulu, joten verkossa ”kirputtaminen” on melkoisen satunnaista hommaa. Kun olin pienten lasten kanssa kotona, ostin ja myin enemmän esim. Huuto.netin kautta. Nyt en edes pysty muistamaan, milloin viimeksi…
Käyn myymässä ja ostamassa lapsille suunnatulla kirpparilla, jossa on vain lasten vaatteita. Helpottaa melkoisesti löytöjen tekemistä, kun ei tarvitse ensin löytää sitä pöytää, joka edes myy lasten vaatteita.
Kirppiksel monet kivat vaatteet on usein hinnoiteltu ihan överisti yli oman kipurajani. Ja vaikeaahan se toisinaan onkin, hinnoittelu.

Hei! Huomasin kuvista että tyttösenne ryhti noissa kuvissa on pikkuisen etu-pyöreä. Ehkä asiaa kannattaa seurata ja ottaa puheeksi neuvolassa vaikkapa tarvittaessa, jos on aina sellainen. Ettei tule myöhemmällä iällä selkäpulmia ?

Itseki olen huomannut kahden pojan äitinä, että kirppiksiltä ei enää löydy koon 92-110 väliltä etenkään ihan joka päiväisiä (college)housuja. Eikä niitä valitettavasti jää isommalta pienemmällekään kun on polvet puhki.

Itsekin huomasin, että asento kuvissa on ihan hassu. Johtui kyllä onneksi vain siitä, että äiti oli laittanut istumaan paikalle, jossa puskan oksat ahdistivat niskaa 😀

Juuri niin. Nuo vaatteet ovat usein jo niin käytettyjä!

Juuri niin. Monia noista asioista olen itsekin pohtinut!

Totta!! Siellä olen itsekin jopa pari kertaa myynyt!

Ostin kirpparilta enemmän just vauva-ajan vaatteita ja kotona ollessa oli aikaa kierrelläkin. Pari vuotta sitten lopetin ja nyt 4+6 vuotiaille en enää jaksa edes käydä. Paikallisesta Fb-ryhmästä olen pari löytöä tehnyt. Olen todennut, että pääsen helpommalla, kun ostaa uutta ja myy ne sitten. 10 € paidastakin kun saa pari euroa takaisin, niin sijoitus se on sekin, jos lapsi parhaimmillaan on pitänyt paitaa vuoden tai joskus pidemmänkin ajan. Ei siihen sitten paljoa jää maksua/kk. Olen nyt yrittänyt ostaa vähemmän ja että käyttävät ne sitten kunnolla. Suotta ne kaapissa lojuvat. Ja pojille tosiaan ei oikein löydä 98 koon jälkeen mitään. Enemmän pitää tehdä vaan tehdä alelöytöjä, niin nehän on parhaimmillaan samoissa hinnoissa kuin käytetyt 🙂

Hei, ihan mahtavaa, että teit tästä aiheesta postauksen! 🙂 Mielenkiintoisia pointteja sekä postauksessa että muiden äippien kommenteissa (sellasia, joita näin lapsettomana en edes tullut ajatelleeksi)! 😀

Ja todella paljon tsemppiä Karoliinalle kirjoitusprojektiin, huikee juttu! 🙂 Varmasti ihanaa vaihtelua normiarkeen! 🙂 Itse aloitin myös kirjoitusprojektin.. nimittäin gradun työstämisen 😛 Ihan hauskaa puuhaa, vaikka etukäteen muut pelotteli, että on karseeta puuhaa! Asenteesta kiinni 🙂

Hyvää syksyn jatkoa koko poppoolle ja jään innolla odottamaan lisäinfoa kirjastasi!

Meillä sama juttu,koosta 86 alkaen on ollut tosi haastavaa löytää kirppareilta käytettyjä vaatteita pojalle jotka kestäisivät edes jonkun pesun.oonkin hyödyntänyt alennusmyynnit ja hamstrasin 86-92 cm bodeja ja housuja joita on nyt käytetty yli vuosi.fb-kirpparilta oon tehny hyviä vaatelöytöjä joissa hinta-laatu kohtaa ja pystyy tinkaamaankin.;) jonkun verran on saatu myös käytettynä vaatteita pojan serkuilta mutta mitä isommiksi koot menevät niin sitä vähemmän vaatteita jää enää kiertoon kovan käytön jäljiltä.ulkovaatteet oon ostanu lähes kaikki uusina,joitain vähän käytettyinä fb-kirppikseltä.kengät on myös ostettu uutena lähinnä netin kautta ja niissä on saanut säästettyä juuri tarjousten vuoksi.eli enemmän haluaisin hyödyntää kirppareita mutta tarjonta on heikkoa ja aikaa ei ole kierrellä (harvoin pääsen ilman lasta katselemaan).vaatteita oon saanut kyllä hyvin myytyä eteenpäin.:)

Välillä satunnaisia kivoja löytöjä peruskirppareilta ja isommin löytöjä tulee tehtyä ns. kirpparitapahtumista (viikonloppuisin), jonne ehtii heti avautumisen aikoihin. Itse ostan käytettynä lapsille lähinnä merkkivaatteita, joiden kunto on todella hyvä. Nukkaaantuneet, haalistuneet, rikkinäiset ja likaiset vaatteet ei meille liiku edes ilmaiseksi. Ja kengät meille ostetaan uutena, poikkeuksena jotkut kumpparit on joskus ostettu käytettynä.

Mäkin olen huomannut, että myynti on paljon helpompaa. Ehkä juuri siksi, että tarjontaa isojen lasten vaatteissa on vähän.

Ooo. Gradu! Tsemppiä siihen 🙂

Kumppareita muuten minäkin olen löytänyt kirpparilta useammankin kerran!

Olen käynyt Kannelmäessä Hippa-nimisessä kampaamossa ja ihastellut aina sieltä löytyviä ihania lasten kierrätysvaatteita. Saman katon alla on siis sekä kampaamo että lastenvaatteiden kirppari. Kannattaa tutustua!

Hei, teilläkin kun on auto niin käykääpäs joskus Tuusulassa Murula-nimisessä lastenvaate- ja tarvikekirppiksellä. Siellä on todella hyvin kaikkia kokoja ja kannattaa myös tykätä Murulan facebook-sivuista sillä paikan pitäjä kirjoittaa joka ilta ns. ”iltasadun” siitä mitä puotiin jäi myytävää ja erityisesti aina mainitsee jos joku toi esim isomman tytön vaatteita myyntiin. Aivan helmi paikka josta tekee aina löytöjä ja vielä hyvälaatusts tavaraa. Itse hamstraan sieltä aina kaikki Popin vaatteet pikku pojalleni. Kirppispuolen lisäksi siellä myydään askartelutarvikkeita (pelastus ihmiselle joka surkuttelee Tiimarin lopettamista) sekä erilaisia käsintehtyjä asusteita. Suosittelen ehdottomasti, ensin vaikka se fb-sivu. 🙂

Talvella paremmin, mutta kaikki kengät, joilla on rullattu potkulaudalla, on karmeassa kunnossa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X