kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.11.2015

Myrkkyä vai ei : Lapselle hiushoitoainetta?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
32 kommenttia

Mummo käytti F:ää parturissa viime viikolla. Latvoista lähti pari senttiä kuivaa ja ohutta osuutta, ja nyt hiukset näyttävät minusta paljon terveemmille.

Koska F haluaa kasvattaa Tähkäpää-hiukset, olen miettinyt, pitäisikö hänelle ostaa jokin oikea hoitoaine. Nythän me pesemme F:n hiukset shampoolla joka toinen suihkukerta, vedellä joka toinen. Ja varsinkin talvella – erityisesti sähköisyyden vuoksi – suihkimme päähän Niiskuneidin selvityssuihketta. Nyt kuitenkin mietin, pitäisikö kasvatuspuuhien vuoksi F:n latvoihin laittaa kuitenkin vähän jytympää ainetta.

Mitä mieltä olette: Voiko lapsen hiuksiin laittaa ”oikeaa” hoitoainetta? Ja jos voi, mitä? Jos ei, mikä luomutuote ajaisi saman asian?

-Karoliina-

P.S. Tämä postaus aloitti meidän blogin hiusviikon. Olkaapa siis kuulolla muistakin hiusasioista!

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, sekä Eskon Instagramin kautta.

Kommentit (32)

Meidän 5-vee tytöllä on tosi paksu ja jo puoleenselkään ylettyvät hiukset. Koska hiukset on tosi liukkaat ja ”lentävät” olen käyttänyt pieniä määriä omaa hoitoainettani tytön hiusten latvoihin. En laita hoitoainetta päänahkaan tai lähelle vaan ainoastaan latvoihin. Olen näin tehnyt jo jonkin aikaa. Joskus olen ostanut lapsille suunnattuja hiusten hoito tuotteita Dermosil tuote merkintä ja ne on vaikuttanut hyviltä.en kyllä tiedä onko ne sen parempia kun ihan normaali aikuisten tuotteetkaan.

Mä oon käyttänyt 6-vuotiaalla tytölläni ihan pienestä asti lasten hoitoaineita ja aina vaan latvoihin. Parhaiten on toiminut tytön paksuihin hiuksiin dermosilin lasten hoitoaine. Suosittelen ☺

Itse käytämme Erisanin hoitoainetta ( http://www.erisan.fi/tuote/erisan-hiustenhoitoaine/ ) koska siinä ei ole mitään ylimääräisiä aineita. Tehoo samalla tavalla kuin muutkin mutta hiuksista tulee paljon paremman tuntuiset kuin muilla merkeillä. Tätä tuotetta saa melkeimpä joka kaupasta ?

Itselläni on pitkät hiukset, jotka eivät tarvitse hoitoainetta enää, kun pääsin eroon sen käytöstä. Shampoopesuakin olen pyrkinyt vähentämään. Lapsen hiukset pestään vain vedellä ja hiukset ovat paksut ja puolipitkät, ei ole takkuja, ovat puhtaat.

Hoitoaine kannattaa kuuluu lapsella, kuten aikuisellakin jokaisen shampoopesun yhteydessä. Hoitoaine sulkee hiuksen pinnan suomukerroksen shampoon avaamat suomut.

Maria Nordin suositteli blogissaan todella paljon MeineBasea lasten ja aikuisten tukan pesuun 🙂

Mites ois vaikka kookosöljy? Pitää huolta hiuksista ja on taatusti luonnollinen vaihtoehto. Tai sitten jokin muu kasviperäinen öljy, kuten kehäkukka- tai manteliöljy. 🙂

Mä pesen kerran viikossa 7-vee tyttöjeni pitkät ja tosi paksut hiukset samoilla tuotteilla kuin omanikin eli Tressemmellä. Ja hieron hoitoaineen myös päänahkaan, sitähän on myös tarkoitus hoitaa. En jaksa uskoa, että parin minuutin hoitoainekäsittelyssä kerkeää mitään myrkkyjä imeytymään.

Heippa!
The Body Shopin valikoimista löytyy Rainforest-sarja, joka sisältää shamppoot ja hoitoaineet ilman väriaineita, silikoneja, parabeeneja ja sulfaatteja!
Valikoimista löytyy myös Banaani shamppoo sekä hoitoaine, joiden hoitavana raaka-aineena toimii banaanipyree !

Marketista ostettuja hoitoaineita ja shampoita en käyttäisi lapsille ollenkaan. Jos halutaan käyttää hellävaraisia ja laadukkaita tuotteita, niin ehdottomasti parhaat tuotteet ja asiantuntemuksen saat kampaamosta. Kampaamosta myytävät shampoot ja hoitoaineet on valmistettu laadukkaammista ja hellävaraisemmista raaka-aineista kuin markettituotteet. Markettituotteissa käytetään lähes poikkeuksetta halvimpia ja sitä myöden kuluttavampia peseviä aineita ja myös paljon huonommin hoitavia aineita. (tämä koskee myös niin sanottuja ”kampaamolaatua” olevia markettituotteita).

Mitä tulee hiusten suomujen aukeamiseen tai sulkemiseen, niin sen voi unohtaa. Hiuksen pinnassa ei ole suomuja, jotka aukeaisivat. Tämä on vain kielikuva, jolla on haluttu selittää mm. Hiusvärien toimintaa. Vaikkakin myös se on selitetty yleensä melkoisen suurpiirteisesti ja pääsääntöisesti virheellisesti. Toiset hiukset ovat vain huokoisempia, kuin toiset. Hyvällä hoitoaineella voi hoitaa hiusta, niin että pinnasta tulee enemmän ns. lasimainen ja näin ollen helpommin hallittava.

Asiani pähkinänkuoressa: Kannattaa kääntyä asiantuntijan eli kampaajan puoleen. Etenkin jos haluaa lapsilleen hellävaraisia ja hänen hiustyypilleen sopivia hoitoaineita.

Meillä pian 7-vuotiaan pojan hiuksia ei ole koskaan pesty shampoolla, kun ei ole ollut tarvetta, kaikki lika on tähän asti lähtenyt vedellä. Hänellä lyhyt tukka, jotan takkuja ei ole tarvinnut miettiä.

Pian neljä vuotiaan tytön hiuksia ei ole pesty myöskään koskaan shampoolla, kun ei ole ollut tarvetta. Takut on selvinnyt harjaamalla. Itse pyrkisin minimi määrään kemikaaleja, jos jotain ei ole pakko käyttää, niin sitten jättää välistä. Turha rasittaa pientä lasta. 🙂

Meillä molempien lasten hiukset ja päänahka pestään shampoolla joka toinen päivä. Välillä jokainen päivä, sillä molemmat harrastaa ”hikisiä lajeja”. En itse usko että mikään kemikaali imeytyy ja ”tuhoaa” lapsen saatikka mitään muutakaan.
Kauhean paksua hoitoainetta en käyttäisi, sillä se tukki hiuksen ja saattaa rasvoittaa hiusta/päänahkaa. Summa summaarum, suihkutettava hoitoaine riittää latvoihin, päänahkaan muutaman kerran tuhdimpaa 🙂

Onhan niitä muitakin kuin myrkyllisiä shampoita j ahoitoaineita 🙂 pääkaupunkiseudullakin on monta kauppaa j aekomarkettia, joista saa täysin luonnonmukaisia, myrkyttömiä j ahellävaraisia pesuaineta jotkakäy yhtälailla lapsillekin. Merkkejä on monta, esim attitude, sophie le giraffe, urtekram ja sata muuta…

Jos hoitoainetta haluaa käyttää, kokeilisin jotain luonnonkosmetiikkapuolelta, esim urtekramilta. Toki vaihtaisin myös shampoon luonnonkosmetiikkapuolelle..

Jos hoitoainetta ei halua käyttää, voi latvoihin laittaa pesun jälkeen hieman laimennettua omena- tai valkoviinietikkaa tai sitruunamehua. Nämä palauttavat ilmeisesti hiuksen luonnollisen ph:n ja siloittavat. Itselläni toimii hyvin, tosin en kyllä pese shampoolla eikä ole värikäsittelyjä ym. Tyttäreni hiukset pestään vain vedellä ja joskus laitan etikkaa tai sitruunaa latvoihin. Hän on kyllä tosin vasta kahden vanha.

Hiki muuten reagoi päänahan/hiuksen rasvan kanssa, ja puhdistaa luonnollisesti. Joten ihan aina ei sitä shampoota tarvita. Ja niin, itse pesen omat hiukseni vedellä ja ehkä kerran kuussa kananmunalla. Puhtaat ovat.

Joo! Juuri niin! Tuskin ne myrkyt – jos sellaisia edes ovat – ovat kovin vaarallisia siellä latvoissa.

Kiitos! Onko tuo ylhäälläkin mainittu?

Voi jukra. Mä en saisi harjaa omista hiuksistani läpi ilman hoitoaineita. En meinaa saada nytkään, vaikka laitan sekä hiuksista pestävää hoitsikkaa, että niihin jätettävää öljyä!

Ahaa! Tätä en tiennytkään!

Peseeköhän myös aikuiselta lakan ja muiden myrkkyjen jämät?

Sitä mietin itsekin. Tosin mun kokemuksella kookos on niin vahvaa, että se tekee tukasta likaisen näköisen!

Kiitos vinkistä 🙂 Mä rakastan The Body Shopin tuotteita!

Kiitos avusta 🙂

No tätä itsekin mietin…

Kuulostaa fiksulle!

Pitää kipaista vissiin Ruohonjuureen…

Huh! Kuulostaa aika hurjalle. Sä et varmaan käytä lakkoja tai muita? Mä en usko, että mun hiukset tulisivat puhtaaksi pelkällä vedellä…

Nyt en osaa sanoa, kannattaa kääntyä Marian puoleen 🙂 Mukavaa viikonloppua!

Moikka!
Käytän omiin värjättyihin (vaaleat raidat) hiuksiini Santen Family-sarjan shampoota ja hoitoainetta (Sante Brilliant care). Toimii loistavasti, selvittää oikeasti todella hyvin mun kuivien hiusten takut ja on täysin luonnonmukainen tuote! Ainakin Karkkipäivän bloggaaja on kehunut näitä tuotteita kovasti ja sieltä ne myös bongasin omaan käyttööni 🙂 Ja mikä parasta, näitä tuotteita saa Prismoista (ja varmaan Sokoksistakin) muistaakseni noin vitosella, joten ei tarvitse edes lähteä ekokauppoihin metsästämään näitä 🙂

Terkuin ope Espoosta

Selvitin, niin kyllä lähtee lakat hyvin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X