kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 26.11.2015

Syysflunssa ja sen torjuntayrityksiä

Teksti
Karoliina Pentikäinen
11 kommenttia

Ei ole helppoa pitää aikataulusta kiinni, kun kaiken hässäkän keskelle iskee kuume ja kauhea flunssa. Perhana.

Onneksi on lääkkeet, inkivääriä ja jumalten keksintö: nenäkannu! Niin ja mummola, jonne voi matkustaa kuromaan aikataulun kiinni.

F ei (kop,kop) ole vielä pahassa flunssassa, mutta mietin jo etukäteen, millä keinolla lapsen nenän saa yhtä puhtaaksi kuin itse saan nenäkannulla. Onko olemassa jotain lasten versiota? Esimerkiksi ulkomailla, josta voisi sellaisen kotiinsa tilata?

Oletteko säilyneet terveinä?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, sekä Eskon Instagramin kautta.

Kommentit (11)

Inkivääritee <3

Varsinainen flunssa ei ole vielä käynyt kimppuun, mutta sitä enteilevää ytimiin saakka puskevaa palelua on ollut kyllä jo viikon päivät. Ei riitä termari eikä kaks kuumaa juomaa päivässä kun yrittää pitää sormet vetreänä näppiksen äärellä.

Tarkennuksena vielä, että meillä siis aikuinen käsittelee sitä nenäkannua ja ohjailee lasta oikeaan asentoon. Vaatii kyllä sitten lapsen halukkuuden asiaan ja aikuiselta hyvät hermota ohjata lasta ja tiedon miten se oma nenä huuhdellaan sillä kannulla. 🙂

No ohhoh! Minusta on joskus aikuisenakin vaikea käyttää nenäkannua. Hyvä teidän lapset!

Onko tämä merkki juuri paras? On meillä suolaa ennenkin nimittäin ollut…

Kiitti vinkistä!!

Mistä tuollaista saa?

Meillä on kuusi ja kolme vuotta vanhat lapset, joiden nenät flunssan iskiessä huuhtelemme nenäkannulla. Kuusi-vuotiaalla alkaa olla jo aika isot sieraimet ja huuhtelu onnistuu helposti ja useimmiten itse pyytää nenän huuhtelua, kun homma helpottaa oloa huomattavasti ja sitten flunssan edetessä varsinkin yötä vasten kyselemme, että tartteeko huuhdella.

Kolme vuotiaalla huuhtelu on pienen nenän takia hieman hankalaa, mutta onnistuu kyllä ihan aikuisten versiolla. Nenän huuhtelu on onnistunut nenäkannulla vajaa 2,5 vuotiaasta asti. Lastenlääkärit ovat katsoneet mua oudosti, kun olen ohimennen maininnut nenän huuhtelusta kuopuksella. Yksi ei oikein uskonut, että kaksivuotiaan nenää voisi huuhdella. Mut kuopus on suuri esikoisen fani, joten se varmaan edes auttoi asiaa. 🙂

Jos lapsi ei ole halukas tuohon nenäkannuun, niin tuo Physiomer on myös tehokas ja toimii samaan tapaan kuin nenäkannu. Mut mun mielestä aika kallis kyllä suolaliokseksi, mut auttaa kyllä hyvin.

Meillä toi Physiomer on toiminut hyvin mukulalla, ja siitä on sanottavilla myös aikuisten versio. Ja idea siis sama kuin nenäkannussa, mut ei tarvi ite läträtä niitä liemiä 🙂

Lasten nenän huuhteluun löytyy apteekista suihkutettava merivesiliuos; Physiomer.

Meillä kohta yhdeksänvuotiaan flunssat hoidettu aina apteekin nenäsuihkeilla esim Naso Dexpanthenol ratiofarm ,sisältää merisuolaliuosta ja hieman bepahtenia, eli huuhtelee ja rasvaa limakalvot. Ihan paras konsti , suihkeilla on vältetty tähän asti lääkekuurit, näin uskon ? Tytär osannut jo pienestä itse hoitaa suihkuttelut . Lisäksi yöllä on nuhanenän yöpöydällä sipulia pilkottuna , pitää nenän hyvin auki nukkuessa . Toivottavasti tauti ei tavoita , mutta jos iskee niin sitruuna , hunaja ja inkivääri helpottaa ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X