kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 05.01.2016

Suosittele rantakohdetta meille

Teksti
Karoliina Pentikäinen
85 kommenttia

Blogeista saa usein kuvan, että matkustelu eri maiden ja maanosien välillä on jokaisen suomalaisen arkipäivää. Että tuosta vaan sitä pyrähdetään pitkäksi viikonlopuksi Berliiniin, talvella kahdeksi viikoksi Aasiaan ja keväällä sitten vanhan vaihto-oppilasperheen luo Jenkkeihin ja sieltä suoraan Pariisiin.

Veikkaan kuitenkin, ettei matkustelu ihan oikeasti ole jokaisen suomalaisen lapsiperheen arkea. Kyllä moni käy ulkomailla, silloin tällöin, mutta se vaatii monesti aika paljon säästettyjä kuukausia ja sivuun laitettuja euroja. Se on monille hyvin, hyvin harvinaista herkkua.

Minä olenkin joskus kirjoittanut siitä, etten ole varsinainen matkatyyppi. Minusta ajatusmaailmaa ja maailmankuvaa voi laajentaa omassa Alepassa käydessä tai omalla sohvalla kirjaa lukien. Nyt on kuitenkin iskenyt ihan rehellinen matkakuume. Haluan aurinkoon, haluan sinne F:n ja Eskon kanssa. Juurikin sinne all inclusive -turistihotellin turistirysään. Varmaan aurinkoon, valmiiden safkojen ja huonesiivoajan petaamien sänkyjen äärelle.

Koska kesäkuun sää on ollut vuodesta toiseen aivan kauhea, päätimme, että lähdemme reissuun heti lomien alettua kesäkuun alussa. Mutta minne matka pitäisi varata?

Tässä kriteerit:

  • Varma aurinko ja lämpö (siis kesäkuun alussa)
  • Tasokas hotelli, jossa ei tarvitse pelätä torakoita tai ruokamyrkytystä. Ei öky, mutta tasokas.
  • Kohtuullinen lentomatka.
  • Ei bilemesta, mutta kuitenkin paikka, jossa olisi ravintoloita ja jonkinlaisia ostosmahdollisuuksia.
  • Hotelli, jossa olisi lastenallas ja esimerkiksi vesiliukumäki.

Nyt todella tarvitsen teidän vinkkejä, oi matkailevat lukijani! Minne mennä ja minne ei missään nimessä?

Niin ja onko hyviä alelähtövinkkejä? Katsoin, että Matkamessut olisivat muutaman viikon päästä. Kannattaako sinne mennä paikan päälle vai saako netistä myös hyviä tarjouksia? Vai onko koko matkamessuale edes totta?

-Karoliina-

Kuvat: http://www.freeimages.co.uk/  https://www.pexels.com/search/beach/ ja https://pixabay.com/fi/quietschentchen-pool-kes%C3%A4ll%C3%A4-uida-1011449/

Kommentit (85)

Kanariansaaret muuten olisivat hyvät mutta 5-7 tunnin lentomatka

Me ollaan kans meijän perheen kanssa oltu erittäin tyytyväisiä Finnmatkojen tarjontaan Kreikan ja Espanjan kohteissa.Lapsille Bamse-klubi toiminut hyvin ja muukin ohjelma järkätty hyvin,esim iltaohjelmat.Mallorca kesäkuun alussa erittäin hyvä vaihtoehto ,hyviä retkipaikkoja lähellä,mm delfiini-näytökset,hotellien ruoka ja muu palvelu lapsiperheelle olleet rahansa arvoisia!

Ääni Kroatialle täältäkin. Oltiin siellä muutama vuosi sitten kahden lapsen kanssa Makarskan rivieralla. Siistiä, turvallista, rauhallista, meille riittävästi palveluita. Ja pikkukiviranta! Eipä tarvinnut siivota hienoa hiekkaa montaa viikkoa kotona nurkista niin kuin Egyptin reissun jälkeen. Ei sisäänheittäjiä, ei missään minkäänlaista pakkomyyntiä. Kauppoissa sai katsella rauhassa. (Ja joka kulmassa italialaista jäätelöä myynissä…)

Joku Kreikan saarista. Lentomatka esim. Kosille n. 4 tuntia. Keskustassa on iltaisin bilemeininkiä, mutta esim. Lido Water Park on vähän syrjemmässä ja sieltä löytyy lapsiperheiden suosimat hotellit.
Kreikkalainen ruoka on taivaallista, kulttuuri lapsiystävällistä ja kesäkuussa on lämmin, muttei tukahduttavan kuuma.

Me oltiin muutamia vuosia sitten Kreikassa (Santorini) ja joka puolella huudetaan perään ”hei suomalainen!…” Kreikassa on myös usein niitä laavakiviuimarantoja, joten uiminen rajoittuu usein allasalueelle.
Itse haaveilen Mallorcasta, Alcudiaa olen nähnyt suositeltavan.
Jos olisitte menossa enemmän talviaikaan (loka-huhtikuu), suosittelisin ehdottomasti Dubaita ja Dubai Marinan alueelta hotellia. (Dubaihin avataan lokakuussa kuulemma Legoland!)
Dubai jakaa mielipiteitä, mutta sinne lentää Norwegiankin suoraan, siellä voi käydä aavikkosafarilla ja ties mitä. Meidän talviaikaan siellä ei ole liian kuuma, mutta aurinkoiset päivät on taattu. Hotellit on sitten ihan oikeasti neljän tähden (toisin kuin jossain Kreikassa, jossa neljä tähteä tarkoittaa paahtoleipää ja tiivistemehua aamiaisella 😉 ) Ruokailu ja liikkuminen edullisempaa, taksilla ajelu on halpaa ja Dubaissa kulkee metrokin.
Me oltiin viime kesänä Sloveniassa viikko ja meillä oli vuokra-auto. Käytiin katamaraanilla Venetsiassa, ajelemassa Kroatian ja Italian puolella ja meidän hotellissa oli iso sisäuima-allas ja lasten altaat, hotelli oli ötökkävapaa ja Sloveniassa oli siistimpää kuin Italian puolella + vuorimaisema hurmasi.
Meillä on kaksivuotias lapsi ja hyvin meni. 🙂
Kannattaa katsella vaikka juuri Norwegianin sivuilta tarjouksia, se lentää useaan rantalomakohteeseen ja ei kai niistä matkamessuista haittaa ole, varmaankin saa matkakuumeen nousemaan pilviin. 😉

Heips; täytyy kommentoida tähän että Oulustakin pääsee suoraan lomakohteisiin mm. Turkkiin, Kreikkaan ym. Aina ei tarvi lentää ensin Helsinkiin 🙂

All inclusive hotellien ehdottomasti hyvä puoli on se, että päivän mittaan voi syödä ja juoda huolettomasti niin monta kahvia, liksaa tai jätkiä kuin vain tahtoo, eikä jokaiselle ostoksille tarvitse kaivella kolikoita esille. Säilyy rauha ja harmonia, kun ei tule tunnetta, että lomabudjetti hajoaa käsiin 😉
Etenkin lapsen kanssa matkustaessa toimii oikein hyvin.

Miinuksella näissä paikoissa, noin niinkuin aikuisen näkökulmasta, on usein se vaihtelevuuden puute. Illallispöytä on kyllä runsas ja korkea, mutta syötyäsi viikon verran samasta valikoimasta, se ei vaan jaksa viehättää. Samoin allasbaarissa jäätelö voi olla paikallista ja vain etäisesti suomalaisen lapsen mielestä jäätelön kaltaista, tai all inclusive sopimuksen kattavat alkoholijuomat valikoima paikallisia.

Toisinaan all inclusive hotellit on myös rakennettu ”keskelle ei mitään”. Itse hotellin alueelta siis löytyy kyllä kaikenlaista, mutta heti hotellin portin takana vain pölyinen maisema ja maantie. Siinä jää paikallisen elämän katselu vähän vähemmälle, eikä ostoksillekaan ole mahdollista helposti lähteä. Hotellin oma kauppa taas voi halutessaan veloittaa myymistään hyödykkeitä mitä lystäävät…

Ja taas, eihän tuo ole meillä lapsia haitannut. Heidän maailmassaan kaikki on hyvin, kun uima-allas toimii ja hotellilta löytyy kiva leikkipaikka, ranskalaisien perunoiden päälle saa ketsuppia ja jäätelö on kylmää 🙂

Turkin Marmaris/Icmeler. Itse oon ollut kolme kertaa. Neljän tunnin lennot, takuuvarma lämpö, halvat hinnat.

Oih, aurinkoon! Kesäkuussa ei tarvii lähteä Eurooppaa kauemmas, sillä kaikissa aurinkolomapaikoissa on silloin takuuvarmasti hellekelit.
Uskon, että missä vain nautiskelu onnistuu, kun pakkaa mukaan rennon asenteen, paljon kirjoja ja ne parhaat matkakumppanit. 🙂

Olen niitä ”pakko päästä reissuun” -ihmisiä, ja se pakko on päällä aina kevättalvella. Koko opiskeluajan odotin, että kun olen töissä, on vihdoin varaa reissata, ja matkoihin menneitä euroja ei kyllä ole tullut kaivattua ikinä. Ollaan tosin hyvin pienen budjetin omatoimimatkaajia, mikä on säästänyt pitkän pennin. Se on toki vaatinut paljon säätämistä ennen matkaa ja vielä paikan päälläkin, eikä se lapsen kanssa olisi yhtä helppoa kuin kahdestaan. Tällä hetkellä lähtisin mihin vain, niin kova aurinko- ja löhökaipuu on päällä, mutta tänä vuonna perinteinen kolmen viikon kaukomatka ei onnistukaan. 🙁 🙁

Ps. Torakat ei tähtiä kumarra, sano äiti ja oikeessa oli. Ollaan yövytty jos jonkinmoisissa mörskissä, välillä ilman juoksevaa vettäki (yh, en enää ikinä suostuisi!), mutta ainoaan torakkaan törmäsimme yhdessä hienoimmista resorteista. Vieläkin värisyttää se kohtaaminen.

Me käytiin viime keväänä Turkissa, Alanyassa. Lähettiin äitienpäivänä. Lapset 6 ja 8. Lento oli aika sopiva 4.5h, sää oli mahtava kun ei ollut liian kuuma eli yli 30 ja kun kyseessä oli vielä kauden alku, niin hotelli altoineen oli puhdas, henkilökunta virkeää ja innostunutta. Turkissa huomioidaan lapset aivan mahtavasti joka paikassa ja hinta-laatusuhde on hyvä. Panostaisin kunnon hotelliin jossa on altaat ja kunnon vesiliukumäet eikä olisi aivan keskustassa. Meillä oli hotelli ihan keskustassa ja oli nuorison suosima. Rauhallinen kuitenkin! Mutta saatiin koko reissu neljälle hengelle 1200 eurolla ja meillä oli vielä suorat lennot Oulusta. Notta sinne pääsee edullisesti, siellä ON edullista, kauniit maisemat, ihanat rannat, lapsille ja aikuisille nähtävää ja koettavaa. Suosittelen kyllä todella lämpimästi!

Rodos 🙂 Mulla ei tosin ole lapsia niin en siitä näkökulmasta osaa paljoa sanoa. Oon itse ollut Rodoksen kaupungissa kaksi kertaa, ja tykkään siitä miten se yhdistää rantaloman ja kaupungin, eikä vain pelkkiä turisteille tarkoitettuja kojuja. Ixiassa on ehkä rauhallisempaa ja enemmän parempitasoisia hotelleja, mutta kuitenkin lyhyt matka Rodoksen kaupunkiin. Jos meressä haluaa uida, kannattaa huomioida itärannikon suuret aallot. Rodos on myös pieni saari joten välimatkat ovat lyhyitä, jos haluaa käydä muualla.

Kroatia! Paras aika matkustaa on touko-kesäkuu, ei ole vielä tukahduttavan kuuma, eikä muita turisteja. Heinäkuussa kaupoista lähtien kuulemma tuplaavat hintansa kun turistikausi alkaa. Kävimme perheen kanssa Splitissä 5 päivän reissulla kesäkuun alussa -14. Lyhyt lento, lyhyt matka kentältä hotelliin, edulliset hinnat (5 ihmistä söi kukin 3 ruokalajia +viinit yht. 150 €)ihanat paikalliset, suomalaiselle sopiva lämpötila, hyvää ruokaa (ja paikalliset viinit ?), kaduilla sai kävellä rauhassa.. Hotellimme läheisyydessä oli hiekkaranta sekä kivikkoinen ranta, eli varaa oli niistäkin valita. Me viihdyimme hyvin yhdessä kohteessa mutta todella moni on suositellut kiertämään muitakin samalla rannikolla olevia kohteita (Trogir, Dubrovnik..)

Menkää Kroatiaan. Todella siistiä, kesäkuussa vielä vähän turisteja, mutta lämmintä on. ruokamyrkytyksiä ei tarvitse pelätä. Esim bracin saari on kiva. Lennot 3h, kolmevuotiaan kanssa meni mainosti ?

Sisilian Giardini-Naxos on kyllä huippu paikka! Kahteen kertaan käyneenä oli touko-kesäkuun vaihteessa hedelmät ja kukat parhaimmillaan ja turisteja vähemmän,mutta myös osa kauppoja ja huvipuisto suljettu. Lämpöä riitti!
Elokuussa paahtavan kuumaa ja huvipuisto auki (suosittu paikallisten kesken ja perheitä kulki yömyöhään) sekä enemmän kauppoja ja ravintoloita auki. Turvallinen ja helppo kulkea myös paikallisella bussilla mm. Taorminaan.
Osa sydäntä jäänyt sinne! Voin suositella!

Ehdottomasti Kreetalle ja siellä Hanian rannikolle! Lentoaika tosin alle 4h, ei 5 h kuten Liisa tässä ylhäällä kirjoitti. Me käydään tuolla joka kesä, vaikka toki muuallakin reissataan. Kreetalla tosi kauniit rannat, ystävälliset ihmiset ja hyvin maukasta ruokaa. Myös shoppailumahdollisuudet ovat hyvät mm Haniassa. Kreetalla tosin monessa hotellissa ei ole vesiliukumäkiä, mutta esim minijunalla pääsee käymään Limnoupolis vesipuistossa mukavasti.

Lapsena lomailin kreikassa falirakissa. Vesipetona en kyllä pettynyt! tästähän on jo 15 vuotta, mutta majoituimme hotellissa nimeltä epsilon, ja paljon oli leikkimahiksia. plus tietysti se vesipuisto! kannattaa kyllä tsekkailla paikan nykytilannetta netistä, kun mun suositukset on suht vanhoja 😀
Kreetan haniassa, agia marinassa olen käynyt myös. ei valitettavaa siitäkään.

Me lähdetään kuun lopussa kahden lapsen kanssa Cran Canarialle Puerto de Moganiin suurin odotuksin. Paikka on pienehkö ja rauhallinen, suora lento, lentokenttäkuljetus, aamiainen hotellilla, lämmitetty uima-allas. Paikkaa on kuvailtu Canarian Venetsiaksi, saapa nähdä! Tarkoituksena vain olla, uida, syödä ja tehdä hiekkakakkuja.

Meillä tyttö oli kerran myös finnmatkojen uimakoulussa. Sitä ei tosin järjestetä jokaisees kohteessa/hotellissa, mutta ihan kiva juttu sekin. Bamse kerholle pisteet kuitenkin sen takia että aikuiset saa kivasti omaa aikaa lomalla ja lapsi saa puuhailla kivoja juttuja ikäistensä kanssa.

Me tultiin just viikko sitten tuolta Puerto de Moganista, oli joulunakin todella rauhallinen paikka. Ihana oikea kylä kuitenkin, ei mikään turistirysä. Kivoja kauppoja ja hyviä ravintoloita. Ja rauhallinen hiekkaranta. Kaikki kävelymatkan päässä. Meidän hotellissa oli 4 uima-allasta, joista osa oli vain lapsille leluineen.

Lähtisin vaikka heti uudelleen, mitkään Kanaria kliseet eivät päteneet täällä <3

Rodos! ♡ Rodoksen kaupunki tai pienen bussimatkan päässä oleva Faliraki, josta löytyykin iso vesipuisto ja pääsymaksu parikymppiä ja siellä menee vaikka kokonainen päivä. Ruokaa ja juomaa saa paikan päältä. Rodoksen kaupungissa ihana piiiitkä hiekkaranta kun valitsee oikean puolen saaresta. Toinen puoli tuulisempi ja isot aallot. Parissa tunnissa pääsee vesibussilla Turkin Marmarikseen tekemään shoppailureissun, ja voisi sanoa, että ihan ’alihinnoilla’ siellä shoppailee. Hinnat Rodoksellakin ovat edullisemmat kuin Suomessa. Ja ruoka on taivaallista!!!!

Systerillä ois varmasti varmat vinkit lomaan(sisäpiirintietoja nääs),laitappa fasessa viestiä sille;D

-Vipe-

Lapsiperheelle superhelppopaikka: Kreetan Hania, agia marina. Kesäkuussa varmasti lämmin, turvallista, lentomatka 5h, hotellit hyviä, meri on kaunis, ihmiset ystävällisiä, ruoka hyvää, puhdasta ja turvallista, helppo kulkea bussilla keskustaan. Mukavia päiväretkivaihtoehtoja esim sellaiselle unelmarannalle. Ennenkaikkea stressitöntä lomailua. Ollaan oltu ennen lasta ja lapsen kanssa ja lähtisin heti uudestaan.
Pitääkö vielä perustella 🙂

Me kävimme pari kesää sitten (ennen lasta kylläkin) Marseillesissa. Tosi kiva paikka, rantaa, lämpöä, hyvää ruokaa, shoppailua ja hienoja maisemia ilman kuitenkaan järkyttävää turistirysäfiilistä. Yövyimme muistaakseni paikallisessa Pullmannissa eikä ainakaan mieleen muistu mitään valitettavaa (paitsi ehkä suolavesi uima-altaassa). Ihanaa, että pääsette reissuun. Mekin lähdetään ekaa kertaa perheenä kohta lämpöön ja kääk jännittää!

Lämmin suositus Maltalle! Olimme 2 viikkoa kesäkuun alussa pari vuotta sitten.Täyttä aurinkoa koko loma,25-28 lämpöä.Siistiä,ei sisäänheittäjiä tms.Mahtavat ostosmahdollisuudet erityisesti pääkaupungissa.Pienet etäisyydet ja Golden Bay ranta upea! Italian vaikutus näkyy ruokalistoissa,jätskiä ja espressoa joka kadun kulmalta.Menemme ehdottomasti uudelleen!

Kypros. Varma aurinko, mahtava meri, edulliset hinnat, hyvä ruoka, paljon puuhaa koko perheelle.

http://www.finnmatkat.fi/lomakohde/kypros/fig-tree-bay/blue-village-fami

Olemme lapsen kanssa reisaatessamme suosineet usein finnmatkojen matkoja ja ainakin meidän lapsi (kohta 6-vee) on viihtynyt tosihyvin bamse kerhossa ja hotellilla on paljon ohjelmaa iltaisin ja usein myös seuraa lapselle ja kuvaa tekemistä joten itse saa syödä rauhassa. Jos ottaa all inclusiven niin se on helppo juuri sen takia että vanhemmat voi syödä pidempään ja lapselle on muuta mielenkiintoista tekemistä tai katselemista. Toki se sama (tai saman kaltainen) ruoka alkaa viikossa kyllästyttämään. Sen helppouden vuoksi olemme kutenkin useilla matkoilla siihen ratkaisuun päätyneet.

Tämän linkin Kyproksen hotellilla oppaat järjesti pitkin päivää ohjelmaa myös altaalla. Iso plussa finnmatkoille myös siitä että siellä on paljon erilaisia liikunta vaihtoehtoja aikuisille (less milssin tunteja) on ihana aloittaa aamu body balancella merenrannalla ennen aamupalaa.

Olemme olleet finnmatkoken matkalla Kyproksella, teneriffalla, Turkissa ja Dubaissa. Turkin hotelli (basha bay?) Oli myös tosikiva vaikka Turkki ei muuten kohteena mielestäni ole kovin viehättävä.

Samaisessa paikassa olimme häämatkalla, ei kylläkään silloin ollut vielä lapsia, mutta tykkäsimme todella paljon! Pienempi idyllinen paikka (toki riittävästi ravintoloita ym löytyy) ja Hanian ”pääkaupunki” lähellä. Peukku!

Kreikka ei ole muutenkaan koskaan ollut pettymys!

Rahakkaampia aikoja odotellessa, kyllä myöki joskus sinne taas mennään 😉

Suosittelen Turkkia. Esim Side on oikein kiva paikka lapsiperheelle, siellä on tasokkaita hotelleja ja kivoja ruokapaikkoja ja rauhallinen iltaelämä. Hieman vauhdikkaampi paikka( kaikkien mielestä jo niin kulunut), mutta yllättää silti joka kerta hyvällä ruualla, ystävällisellä palvelulla on Alanya. Perheelle paljon tekemistä, hieman nähtävyyksiä. Ottakaa hotelli hieman kauempaa bilemestoista niin on oikein rauhallista. Olen ollut aikaisemmin Kreikassa, mutta Turkki vetää ruuan ja palvelun suhteen pisteet kotiin. Turkissa on myös mielestäni hyvä hygieniataso. Koskaan ei ole sieltä ruokamyrkytystä saatu paikallisista ravintoloista. 5tähen all-in clusiven paikoissa niitä on turistit saaneet. Matkanjärjestäjä melkein kuka vaan, Tjäreborgin hotellit on kivoja, Aurinkomatkojen 3 tähden paikat jo tosi hyviä. Pieni perhe lähtee helposti äkkilähdöllä jos ei oo niin päivän päälle..niin ja lentoaika 3h 55min

Kroatia! Paikkaa en tarkemmin osaa sanoa, koska viime keväänä omatoimimatkailtiin split-zadar-maastoissa. Mutta sinne. Huikeat maisemat, varmasti lämpimät kelit (toukokuussa jo aurinkoa ja liki +30)! Ei jäätävää turistirysää, koska vasta heräilemässä isompana matkakohteena. 🙂

Hei, minä suosittelen ehdottomasti Mallorcaa ja Menorcaa!! Sopiva lentomatka ja molemmat aivan uskomattoman ihania paikkoja 🙂 Myös Rodos on lasten kanssa toiminut, mutta ehdottomasti parhaat lomat on vietetty noilla kahdella saarella!

Itse olen eri mieltä. Olen pystynyt mieheni kanssa matkustamaan hyvin pienilläkin tuloilla. Kyse on priorisoinnista. Materian sijasta voi sijoittaa matkustamiseen eli uusiin kokemuksiin.

En osaa suositella kyllä ihan täydellistä paikkaa mutta tulin vinkkaamaan että kannattaa ottaa hyvä hotelli eli neljä tähteä kun suhteessa ei maksa niin paljoa enempää. Ero tulee juuri yleisistä tiloista allasalueista, ravintoloista ja palveluista ja lapsen kanssa hotellilla tulee vietettyä aikaa. Yleensä paremmissa perhehotelleissa on lapsille leikkikerhoja ja muuta järjestettyä aktiviteettia myöskin. Mukavaa lomaa!

Suosittelen Kyprosta. Oltiin siellä lasten kanssa huhtikuussa. Lennot lyhyet ja tyylikkäitä all in hotlia. Oltiin limassol ja kovasti tykättiin. Lämmin varmasti kesäkuussa myös. Turkki myös mutta siellä tuskaisen kuuma jo kesäkuussa.

Me otettiin poikaystävän kanssa pari vuotta sitten Finnmatkojen äkkilähtö Sisiliaan, kylän nimi oli Naxos ja viihdyttiin ihan sikahyvin!!! Mesta osoittautui vieläpä monipuoliseksi matkakohteeksi kun löytyi vanhaa amfiteatteria, tulivuoriretki Etnalle ja shoppailumahikset ihanassa Taorminan kylässä. Plus, että italialainen ruoka vaan vie aina 100-0. suosittelen!

Rodos ja Kypros ovat olleet lähipiirimme lapsiperheiden suosikkeja. Plussana tietysti vielä se, että ei ole aikaeroa. Vaikka F toki on jo niin iso, että pienen aikaeron kanssa voisi olla vielä helppoa, mutta kuitenkin.

Peukutan myös tämän puolesta! Olen ollut kohteessa kaksi kertaa, kerran lapsena ka kerran aikuisiällä ja molempina nauttinut suunnattomasti! 🙂

Voi Juuri tänään haaveilin yhteisestä kreikan perhelomasta? edellisestä on jo puolitoista vuotta ja kun tässä välissä on ollut mm muutto,remontti niin matkakassa ei ole päässyt kertymään. Kreikka on mun lempi paikka, johon tälläkin kertaa haluaisin. Viimeksi olimme finnmatkoilla Kosilla hotellissa jossa altaita riitti ja en voinut kuvitellakkaan miten monipuolinen allinclusive voi olla. Ruuat olivat aivan huiput! Lapset tykkäsi olla bamsekerhossa ja ei meitä aikuisiakaan haitannut parin tunnin vapaa aamupäivisin. Hotellilla oli paljon muutakin aktiviteettiä ja viihdyttiin siellä niin hyvin ettei käyty edes retkillä, vaan kerran päiväreisulla pääkaupungissa. Kohde oli siis kos, marmari :blue village family club marmari beach Atlantica. Pienenä miinuksena yhtenä aamuna huoneesta löytynyt torakka ?

Itsekkin haluan taas kesällä reissuun..ainut mikä mietityttää on meriveden lämpö..muutamana vuonna juhannuksena lähdetty kreikkaan ja merivesi ollut jäätävän kylmää..kirkuen pulahtamaan ja äkkiä pois:D itse tykkään uida meressä niin tämä iso juttu..kuitenkin elokuussa kun meri on varmasti lämmin on jo liian kuuma muuten..hph..

No jokohan näkyisi.. Eli luit juuri ajatukseni! Tänään (viimeksi) katselin perhelomalle kohdetta hirveän matkakuumeen vallassa. Mutta. Se raha. Ei oo ihan ilmaista. Viime vuonna matkakassa ei ole päässy kertymään, muuttoa ja remonttia, ja nyt kun polte on hirveä niin järki meinaa unohtua matkasta. Täytyy siis vielä himmailla ja tuumata onnistuisiko kesäkuulle lähtö vai meneekö ensi vuoteen. Me nautittiin aivan ihana loma puolitoista vuotta sitten elokuussa Finnmatkoilla Kosilla! Kreikka on mun suosikki lomailumaa ja sinne haluan palata aina uudestaan! Kohteena meillä viimeksi oli sellainen allinclusive hotelli, että emme edes halunneet juuri poistua hotellialueelta. Altaita riitti ja lapset tykkäsi bamsekerhosta eikä aikuisiakaan haitannut parin tunnin aamupäivävapaa. Ruoka oli todella monipuolista, joka ilta eri teema ja kerran sai käydä merenranta tavernassa syömässä myös. Näkisin ettei tämän tyyppisessä paikassa ruoka voisi parempaa olla, yllätyimme erittäin positiivisesti! Hotelli oli Marmarissa nimeltään club marmari beach atlantica. Pieni miinus yhtenä aamuna huoneesta löytyneestä torakasta kylläkin 😉 Toivottavasti löydätte kivan kohteen, mielenkiinnolla luen näitä kommentteja, joten kiitos hyvästä ja minulle ajankohtaisesta aiheesta! Itse katselin noita matkamessujen nettitarjouksia ja ainakaan nihin edullisempiin ei kovin kummoista uima-allasta kuulunut ja sellainenhan toki pitää olla! Pläts!

Heippa!

Me olimme ensimmäistä kertaa ulkomaanreissulla neljän lapsen kanssa,1v,4v,4v ja 5v.Jännittynein mielin mutta kuitenkin ilman ennakkoluuloja.Tjäreborgin Sunwing hotellissa Arguineguinissa.Lentomatka oli pitkähkö mutta siitä selvittiin hyvin ja istuminen oli sen arvoista.Paikka oli niin loistava että mennään sinne uudelleen!Ruokatarjoilut olivat mahtavat,illallisilla teema vaihtui joka päivä.Hyvät altaat,siisti vaalea huoneisto,klo 22 täysi hiljaisuus pihalla ja kesällä on varmasti lämmintä.Kanarialla sade taitaa olla harvinaisuus.Eläintarha Palmitos Park suhteellisen lähellä päivän reissuksi.Ihanat rannat kävelyretkille.Busseilla on edullista liikkua.Ainut huono puoli oli se että 6 päivää oli liian pian ohi ja vielä olisi riittänyt tekemistä.Täysi napakymppi,SUOSITTELEN,olen varma että ette ainakaan pettyisi 🙂

Me oltiin miehen kanssa pari vuotta sitten kahdestaan (10-vuotis häämatkalla) Kreetalla Rethymnonissa ja viihdyttiin tosi hyvin. Melkein heti ajateltiin miten hyvin paikka olisi sopinut myös lasten kanssa matkustamiseen, niitä kun kotiin jäi sillä kertaa kolme kappalette.Oltiin tosin heinäkuussa ja sillon oli kyl aikasta kuumaa, että kesäkuu onkin varmasti parempi ajankohta…

Voi… Toivottavasti minäkin saan tästä postauksesta hyviä vinkkejä! Haluaisin myös aurinkoon perheemme (äiti, isä + pojat 3v.&6v.) kesken… Rahaa täytyisi tosiaan säästää (=lomarahat+veronpalautukset+kuukausittaiset säästämiset), joten meidän perhe pääsisi matkalle aikaisintaan vuoden päästä… Lentomatkat mietityttävät, etenkin kun pitäisi ensin lentää Oulusta Helsinkiin ja sieltä aurinkoon! Olen tutkaillut, että Bulgaria, Turkki, Kroatia, Kreikka, Italia, Malta, Espanja ja Portugali olisivat ainakin sopivan lentomatkan päässä Helsingistä. Mutta minne sitten suuntaisi, että saisi takuulla lämpöä ja aurinkoa sekä erilaista viihdykettä sopuhinnalla…? Mielenkiinnolla odotan kokeneempien vinkkejä… Kiitos siis postauksesta, Karkki! 🙂

Kiitos hyvistä neuvoista!!

Kiitos tuosta lentovinkistä. Aletaan ehkä kallistua juurikin itse tehdyn matkan puoleen!

Todella hyvä pointti. Ympäristö pitää tsekata!

Hyvin myyty 🙂

Mutta silti. Torakat Yööööök!

Oho! Todella edullisesti!

Rodos kiinnostaa kyllä näiden kommenttien jälkeen todella paljon!

Kuulostaa ihanalle!

Ja käsittääkseni Falirakista löytyy enemmän näitä all Inclusive -hotelleja! Parhaat maisemat 🙂

Pitää todellakin tutkia nämä mestat ja niiden nykytila. Kiitti 🙂

Ihanaa reissua!!

Kiitos, Sandra 🙂

Kiitos vinkistä 🙂

Agia marina kreetalla,pitkä hiekkaranta ja haniaan pääsee shoppailee bussilla helposti ja halvalla. toisella kertaa vuokrattiin auto päiväksi ja käytiin vuoristossa ja tyhjillä hiekkarannoilla mitä löytyi matkan varrelta, ai että!

Rodokselta suosittelisin Kolymbiaa ja erityisesti hotellia Levante Beach Resorti. Hotellissa on useita uima-altaita sekä erilaisia urheilumahdollisuuksia. Palvelu on ensiluokkaista ja kannattaa ehdottomasti ottaa all-inclusive, koska ruoka on todella hyvää! Olin Kolymbiassa avopuolisoni kanssa, mutta lähtisin uudelleen lapsen/lasten kanssa. Viereisen hotellin bussipysäkiltä lähtee bussi Rodoksen kaupunkiin, johon on helppo lähteä tekemään päiväreissu. Lähialueisiin kannattaa lähteä tutustumaan autolla ja esim. Faliraki vesipuistoineen on ihan Kolymbian vieressä. Levante Beach Resortissa pystyy ihan vain löhöilemään ja rentoutumaan, mutta aktiviteetteja löytyy myös, jos kyllästyy altaalla makoiluun.

Itse suosittelen kans Kroatiaa:) Aivan mahtavan aitoja ja avuliaita ihmisiä, kaunista luontoa, lämpöä ja tämä kaikki ilman turistivouhotusta ja painostusta. Ja matkasta saa heti halvemman jos katselee erikseen lennot ja esim paikallisten vuokraaman kämpän:)

Teneriffa, Playa de las Americas, Marylanza Suites & Spa. Lapsi (2v.) ja kaksi aikuista. Suosittelen! Luultavasti mennään joskus toistekin. Tänä vuonna kuitenkin tsekataan Pohjois Teneriffa, Puerto de la Cruz. Mennään sinne huhtikuussa. Siellä on kuulemma se Loro Parque -eläinpuisto, mikä on lapselle varmasti huippu juttu. 🙂

Kiitti vinkistä 🙂

Kreeta: Agia Marina. Aivan ihana paikka.

No ehkei se niin paha ole 🙂

Kiitos koko sakki! Selattiin jo kyseisen paikan hotelleja netistä! Vaikuttaa ihanalle.

Oi tsemppiä!

Oi että! Kuulostaa ihanalle!

Kyllä! Olen käynyt, ja tykkäsin todella 🙂

Kiitti vinkeistä. Vielä pohditaan pakettimatkan ja itse järkätyn välillä. Hintaero kun on niin suuri…

Kiitos hyvästä opastukesta 🙂

Splittiä on moni suositellut kaveripiiristä. Kiitti 🙂

Jennimaria: Ole hyvä! Ja Anu: Hyvä kun vinkkasit tästä oululaisille!

Voi juku! Nuo jädet <3

Kiitos neuvosta 🙂

OOO! Sisilia on varmasti ihana!

Hyvä huomio. Tuota en tullut ajatelleeksikaan!

Toivottavasti tekin pääsette taas pian reissuun 🙂

Itse olen allaspolskija 🙂

Kiitos tästä suosituksesta. Kuume nousee 🙂

Waude! Ehkä sittenkin kaksi viikkoa 😉

Totta! Lapsen kanssa ei aivan tappohelteissä viitsisi olla!

Totta tuokin!

Finnmatkat on siis Kolmistaan-gallupin suosikki 🙂 Hyvä tietää!!

Todellakin! Minimissään neljä tähteä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X