kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.01.2016

Työmatkaviihdettä

Teksti
Karoliina Pentikäinen
30 kommenttia

Mä istun aamuisin ja iltapäivisin bussissa. Päivässä noin 1,5 tuntia. Viikossa – jo pelkkien työmatkojen vuoksi – peräti 7,5 tuntia istumista ja pysäkeillä odottelua. Suurimman osan bussimatka-ajoista olen surffannut netissä. Mutta olen kyllä yhtä usein myös huomannut, ettei se sovi minulle. Some on kiva, mutta ennen ja jälkeen työpäivän olisi kiva saada aivoille lepoa ja sivistystä, ei alati vaihtuvia mainoksia ja facebook-sivun katsomista, jonka katsoin kuitenkin juuri kolmesti läpi viisi minuuttia aikaisemmin.

Ennen kannoinkin työmatkoilla mukanani lehteä tai kirjaa, mutta nyt asiani ovat vielä paremmin. Mun ei tarvitse muistaa pakata kassiin muuta kuin puhelin (jonka muutenkin otan mukaani) ja samalla saan silti nauttia kirjoista. Ai mitenkä muka? No Fabulan ansiosta.

Kirjoittelin teille jo joulukuussa Fabulasta, eli ”kirjojen Spotifysta”, jota käyttämällä kokonainen kirjahylly on aina mukana puhelimessa. Fabula-app ladataan puhelimeen kuukausimaksua vastaan, ja sitten palvelu on valmis käyttöön. Kuukausimaksu Fabulalle on 9,99e /kk, tai vähemmän (jos ostaa useamman kuukauden paketin). Se, mikä Fabulasta tekee mun mielestä erityisen hyvän on se, että sen kirjoja voi lukea myös puhelimen ollessa Offline-tilassa. Eli siis myös vaikkapa lentokoneessa, korpimökissä tai VR:n junissa, jossa netti tunnetusti toimii todella huonosti.

Ennen ajattelin, että kirjan on oltava se paperinen ja rapiseva oikea kirja. Mutta. Alkaako vanha jäärä kääntää takkiaan? Ainakin ensimmäisen kuukauden aikana Fabula on tuntunut todella kätevälle palvelulle.

-Karoliina-

Kommentit (30)

Tyhjänpäiväinen blogi ? pelkkää mainosta.

Pelkkääkö? ? Saanen epäillä. Tyhjänpäiväinen voi tietysti olla. Se kun on mielipideasia.

Minä taas rakastan oikeita kirjoja, lukemista, kirjastossa käymistä, kirjojen selailua ja kuvien katselua. Mulla on aina kirja kassissa ja luen aina julkisissa. En koe sitä mitenkään hankalana. Mä myös usein mietin, kun kirjaa selailen, että minkälaiset ihmiset sitä kirjaa on ennen lukenut.

Aika pitkälle taitaa mennä mainosten ehdoilla..ihan fine. Tuppaa vaan jäämään hieman köykäiseksi anti. Mutta se on minun valinta mitä seuraan, ei sinun ongelma. Olet ilmiselvästi fiksu nainen; tämä blogimaailma vähän höttöä, jos vain ajattelee tienestiä. Kannattaako siihen lähteä….noup?
Mukavaa talvea perheellesi.

Minä en tulisi ilman kirjaa toimeen päivääkään. Olen kirjaston suurkuluttaja. En voi ajatella lukea kirjaa tabletista tms, se paperinippu pitää olla käsissäni (kansien välissä), enkä myöskään kuunnellen. Minun toinen elämäni on lukeminen!

Hei, mistä tuo sun pipo on/minkä merkkinen? Ja nätti laukku(ja sinä myös tietenkin kaunis) ?

Taskuun sopiva kirjasto olisi hirveän kiva, mutta musta ei ikinä tule sen fani. Silmät ei kerta kaikkiaan kestä ruudun tuijottelua kaiken aikaa. Enkä tykkää lukea pitkiä tekstejä ruudulta, kuten artikkeleita ja kirjoja. Sometuskin alkaa onneksi jäädä vähemmälle, kun skrollaamisesta tulee paha olo :O mutta olen muutenkin matkapahoinvoiva, joten en voi bussissa ym lukea mitään ylipäätään. Paperista tai digitaalista.

Mun silmiin taas on osunut vähemmän mainoksia ja mun mielestä pääasiassa mainoksetkin tuntuu aidoilta. Eli olette oikeasti kiinnostuneita ko tuotteesta. Hötöstä en osaa sanoa mielipidettä, kun päivisin tulee niin paljon luettua tiukkaa asiaa, että ei kyllä vapaalla kiinnostaisikaan kovin raskaita juttuja lukea. Joskaan mun mielestä kuolema, lapsettomuus jne ei kovin kevyitä olekaan. Mutta tosiaan, mieliä on monia. Omani on tyytyväisin juuri tähän blogiin.

Olen käynyt kirjastossa viimeksi 1994 🙂 Alelaarista lähtee joskus mukaan dekkari. Toisinaan luen/kuuntelen Elisa kirja -palvelun kautta.

Tämä blogi on kyllä ihan huippu. Pitkään ja ahkerasti olen seurannut, mutta yhtään kommenttia en ole tainnut vielä jättää. Tykkään erityisesti siitä, miten kirjoitat aiheesta kuin aiheesta mielenkiintoisesti, ihanan suorasti ja mutkattomasti omalla tyylilläsi. Jatka samaan malliin, ihana ja kaunis Karoliina!

Mulla käytössä elisa kirja! Oon tykännyt, aluksi oli outoa lukea ruudulta mutta siihen tottuu. Ja nukkumaan mennessä iisimpää lukea puhelimesta kun kannatella raskasta kirjaa.

Ihan epäkaupallisesti muistuttelisin että e-kirjoja saa nykyään lainata kirjastostakin, ihan ilmaiseksi, ja lainaaminen onnistuu siis etänä, vaikka matkoilla ollessa!

Minkä takia pitää ilkeillä ja tulla arvostelemaan.? ? Onneksi höttö ainakin antoi ymmärtää,että ymmärtää pysyä täältä pois.
Kiva ja elämänmakuinen blogi,Ei turhaa pönötystä ja kikkailua? Tykkään ja arvostan !
Kivaa vkoa koko perheelle ?

Asian vierestä. Ihanat vaatteet,mutta missä ne geelikynnet nyt on?

Nämä kuvat otettiin ennen geelausta ☺

Hauska ajatus tuo, kenellä kirja on ollut aikaisemmin. Minustakin kirjastot ovat ihania, mutta tällä tavalla kirja pysyy mulla arjessa paremmin mukana.

Lukeminen on ihanaa!

Kiitti 🙂 Pipo on Carharttin ja niitä saa melkein kaikista sportti- ja skeittiliikkeistä.

Kiva, jos sisältö kiinnostaa 🙂

Tuo Fabulan ”valo” ei ole normaali sininen kännykkävalo, vaan esimerkiksi iltaisin säädän valon pienemmälle, taustan mustaksi ja kirjaimet valkoiseksi. Se ei rasita silmiä!

Hah 😀 22 vuotta!

Voi kiitos, Sara!!

Ihan saman olen huomannut : Kädet ei niin väsy!

Ihanko totta?

Kivaa viikonloppua 🙂

Moikkis. Kiitti Elsa! Mä olen saanut tämän ennenkin ja en ole vastannut. Ja miksikö? No tulee kauhea paine sijoittaa kirjat tuohon listaan. Pelkään, että unohdan jonkin tärkeän tai muuta sellaista. Hassua, myönnetään 🙂 Lupaan harkita haastetta 😉

Tässä tulee nyt laiskan lukijan vahvistuspyyntö, mutta onnistuuhan palvelun osto myös muualla kuin Suomessa? Lukeminen on yhtä viihdyttävää ja antoisaa niin sähköisessä muodossa kuin paperiversiona ja olosuhteista riippuen mä kulutan molempia muotoja. Haluan myös suomalaista kirjallisuutta sähköisenä palveluna, joten luulen, että tää voisi olla mun juttu.

Moikka!

Löytyykö tuolta suomalaisia kirjoja? Entä näkeekö mitä kirjoja sieltä on mahdollista saada, ennen kuin maksan tuon maksun? Mietin vaan että jos maksan tuon, enkä löydäkään mitään kiinnostavaa luettavaa 😀

Mä tarkistan tämän ja palaan vielä asiaan 🙂 Palvelussa on muuten suomalaisia ja ulkomaisia kirjoja!

Kaikkia kirjoja ei näy etukäteen, mutta etusivu antaa vähän esimakua. https://fabula.im/fi

Suomalaisia kirjoja ja käännöskirjoja.

Kun tekee blogia työkseen, tienesti toki on olennainen osa. ”Mainosten ehdoilla menemistä” en edelleenkään kuitenkaan ymmärrä kommentissasi. Tammikuussa olen kirjoittanut tähän mennessä 22 postausta. Tämä on ainoa Bella-blogit yhteistyö koko kuussa, eli ainoa, josta mainosrahaa saan.

Mukavaa talvea!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X