kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 25.01.2016

Laatu korvaa määrän

Teksti
Karoliina Pentikäinen
14 kommenttia

Olimme menossa viikonloppuna ostamaan perinteistä jättikarkkipussia irtokarkkikaupasta, kun pysähdyin kahvia ja käsintehtyjä suklaita myyvän pienen liikkeen eteen Jumbossa. Esko paineli jo edellä, mutta mitä päätin, että ostaisin perinteisten karkkien ja suklaiden sijaan muutaman palasen ajatuksella ja taidolla tehtyjä herkkuja. Suklaat olivat aika arvokkaita (1,35e/kpl), joten päätin, että valitsisin laatikkooni neljä kaikkein eniten himottavinta makua. Nauratti silti kantaa pikkuruista laatikkoa mukanani. Pärjäisinkö TODELLA näillä neljällä palalla koko karkkipäiväni?

Ihme kyllä, pärjäsin. Oli ihana maistella täydellisiä herkkuja niin, että tiesin, missä ne olivat valmistettu ja mitä niissä tarkalleen oli. Olin nimittäin saanut tiedon jokaisesta suklaasta myyjältä, joka tuntui olevan perillä jokaisen suklaapalan historiasta.

Mietin, että neljä suklaapalaa opettivat enemmän kuin sen, että herkkupäivänäkin voi selvitä ilman ähkyä. Esimerkiksi sen, että kun laatu on täydellistä, ei tarvitse vetää määrää överiksi. Itse asiassa : Tämä taitaa päteä aika moneen muuuhunkin elämän osa-alueeseen…

-Karoliina-

 

Kommentit (14)

Kuukauden karkkilakko lopuillaan. Ihan täydellisesti ei mennyt ilman mutta kunnialla kuitenkin! Toivottavasti en palaa siihen entiseen että oli pakko saada joka päivä jotain makeaa. Epäterveellistä semmoinen ja rahanmenoa! Enemmän hedelmiä vaan..

Toi on hyvä kun pystyy valitsemaan parhaat. Hyvä idea! Nuoliko esko näppejään vai ottiko omat?

Voi kun olet niin kaunis! 🙂 Kiva postaus.

Voi mulla on suklaan kanssa usein tuo sama ähky!

Olisiko hyvää ohjetta raakasuklaaseen? En ole koskaan tehnyt, voisin kokeilla…

Oho! Oletpa sissi!

Caffihan se nimi oli. Olin jo unohtanut. Niin oli <3

Karkki on sellainen, että sitä syö tasan niin paljon kuin sitä on. Käsi vaan käy kipossa vaikka himo meni jo aikoja sitten ohitse, ja sitten onkin jo ähky ja paha olo… osaisimpa rajoittaa 😀 Suklaat taas ei maistu oikein mitenkään.

Tää on niin totta. Muutama tollainen kunnon täyteläinen suklaa vie kyllä makeannälän kokonaan. Sama homma mulla on raakasuklaassa (itsetehdyssä) vaikkei siinä ole edes valkoista sokeria.

Teit hyvän teon. Minä en tänä vuonna laita suuhuni lainkaan suklaata ym karkkeja.

Kyllä pätee, jos multa kysytään;)..

Olin aina kummastellut ihmisiä, jotka sanovat, että muutama laadukas konvehti vie makeannälän. Sitten minusta yhtäkkiä tuli yksi heistä, sillä nykyään en vain pysty syömään yhtä paljon makeaa kuin ennen. Haluaisin kyllä löytää laadukkaita mutta hiukan kohtuuhintaisempia pikkusuklaita: jotain tavallisen markettisuklaapatukan ja puolentoista euron irtokonvehtien väliltä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X