kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 02.02.2016

Aika on tässä ja ei missään

Teksti
Karoliina Pentikäinen
25 kommenttia

Kun vanhenee, aika saa ihan uuden merkityksen. Tuntuu sille, kuin aika juoksisi. Vastahan oli aamu.  Vasta oli joulu. Tai se hetki, kun lapsi oli vauva. Vasta oli opiskeluvuodet ja vastahan mä tapasin mun uudet ystävät. Siitä on 10 vuotta. Vastahan mä astuin ensimmäiseen omaan kotiini. Yövyin tyhjän kerrostalon lattialla patjalla ylioppilasjuhlayönäni, toisella puolella teiniaikainen poikaystäväni, toisella ystävä, jonka olin tuntenut vauvasta asti.

Aika juoksee, mutta se myös pysähtyy. Niinä hetkinä, kun saa lukea iltasatua hämärässä huoneessa, tyttären hengittäessä kainalossa. Silloin kun seisoo keskellä metsäistä lenkkipolkkua ja tuijottaa tyhjyyteen. Silloin kun lasit kilahtavat, kuohuviini kuplii ja ympärillä on rakkaita kasvoja. Silloin kun leikkii piilosta ja yrittää hengittää aivan hiljaa vaaterekin takana kyyryssä. Silloin kun istuu illalla ensimmäisen kerran alas ja kuuntelee nukkuvaa kotia.

Voi kun aina olisi aikaa. Voi kun aina olisi aikaa nähdä asiat oikein. Jäädä oikeaksi hetkeksi oikeaan aikaan ja antaa toisen ajan mennä menojaan. Voi kun ajassa ei tarvitsisi huolehtia muista ajoista.

-Karoliina-

*kuva: Janita Autio // mekko lainattu Ivana Helsingiltä

Kommentit (25)

Ihana. <3

Tämä oli jotain ihaninta mitä olen piiiitkaaan aikaan lukenut !
Nyt töihin mukava lähteä. Sai ajateltavaa. Miten käyttää aikaani. 🙂

Ihana! Odotan kyllä entistä enemmän tietoja sun tulevasta kirjasta 😉

Olipas todella hyvä teksti! pisti todellakin pohtimaan! ♡

Tämä kosketti. Kiitos ❤️

Ihanasti kirjoitettu! AJan kulumista tulee kyllä niiin usein pohdittua.

Ihanasti kirjoitettu.
Sinulla on kyllä ihan paras blogi kaikista. Kun naistenlehti Olivia lopetettiin, on blogisi täyttänyt sen tyhjän aukon elämässäni! Kirjoitat tosi hyvin, blogiasi on ilo lukea.

Todella hyvin kirjoitettu! Kommentoin blogeihin todella harvoin, mutta nyt oli suorastaan pakko. Olen nimittäin palannut lukemaan tätä tekstiäsi jo useamman kerran.

Kaunis ja koskettava kirjoitus. Itse olen miettinyt samoja juttuja, joten teksti upposi ja syvälle minuun.

Tuplasydämiä!

Oi ihana kuulla!

Apua. Niin mäkin 😉

Ihana kuulla. Tämä on parasta palautetta!

Todellakin tulee!

Voi miten kauniisti sanottu. Kiitos tuhannesti!!

Ihan mahtava kuulla!!

Aika – se taitaa olla aikamme ilmiö!

Oi, onneksi käytin vauvan päiväuniajan hyväkseni ja palasin pitkästä aikaa blogisi pariin. Mieletön postaus! Ja mikä kuva, upea olet.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X