kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.03.2016

Onks noloo fanittaa Ronjaa?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Tiedättehän Kirjan ja ruusun päivän konseptin? 23. huhtikuutta vietetään päivää, jolloin miesten on ajateltu antavan naisille ruusun ja naisten taas puolestaan miehille kirjan. Menemättä yhtään näihin mä todellakin otan ennemmin kirjan kuin kukan- ja äly piilee myös naisten päässä -teemoihin, on päivä mielestäni nerokas. Se on ylistys kotimaiselle kirjallisuudelle ja lukemisharrastukselle!

Suomessa on vietetty Kirjan ja ruusun päivää vuodesta 2012 alkaen, ja yksi päivän merkittävimmistä tempauksista on ollut tietysti se, että Kirjakauppaliitto on yhteistyössä kirjakauppojen ja valitun kirjailijan kanssa julkaissuut juhlateoksen, jonka on saanut kaupantekijäiseksi ostaessa 23.päivä vähintään 10 euroa maksavan kirjan.

Muiden  vuosien Kirjan ja ruusun päivän teoksen ovat kirjoittaneet muun muassa Anna-Leena Härkönen ja Tuomas Kyrö, ja olenkin raahautunut kirjakauppaan kerran esimerkiksi kuumessa, jotta olen saanut oman juhlaopukseni. Noita kirjoja kun ei saa ostettua koskaan muulloin enää mistään.

Tänä vuonna Kirjan ja ruusun päivä -kirja eroaa edellisvuosista niin, että juhlakirja onkin aikuisten teoksen sijaan lastenkirja. Aivan mahtavan upea ja rohkea veto!

Kävimme tiistaina pienellä bloggaajaporukalla illallisella Kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjaila-Ronja Salmen, teoksen kuvittajan Jami Nurmisen ja Kirjakauppaliiton Katriina Jaakkolan kanssa. Juttelimme kirjoista ja erityisesti tämän vuoden Kirjan ja ruusun päivän teoksesta, Onks noloo -kirjasta.

Erikoiseksi tilanteen teki se, että juttelimme kirjasta, jota kukaan meistä bloggaajistakaan ei ole saanut käsiinsä ennakkoon. Juteltuamme Ronjan kanssa kävi kuitenkin selväksi, että kyseessä on aika erikoislaatuinen teos. Onks noloo -teos kertoo hepoista, ystävyydestä, ihastumisesta, kiusaamisesta ja tietysti jokaista koululaista pohdituttavasta aiheesta, noloudesta. Niin ja onpa kirjan muotokin kuvitusten ja pelinomaisen muotonsa vuoksi sellainen, että sopii monentasoisille lukijoille. Jopa juonen kulkuun voi itse vaikuttaa!

Oli ihana kuunnella parikymppisen Ronjan jutustelua. Täytyy sanoa, että median kaikilla kentillä jo vuosia työskennellyt fiksu, lämmin ja suorasanainen Ronja teki vaikutuksen. Olen täysin varma, että 23. huhtikuuta kannattaa marssia kirjakauppaan. Ja samalla tutustuttaa jälkikasvutkin Kirjan ja ruusun päivään. Eläköön lastenkirjallisuus ja oikeat kivijalkakirjakaupat!

-Karoliina-

P.S. Vastaus otsikon kysymykseen: Ei ole!

Kommentit (2)

Mä fanitan Jamia! Entinen luokkakaveri on seurannut unelmiaan ja kasvanut rohkeasti omannäköisekseen tyypiksi, jossa on pikaisten törmäämisten perusteella aimo annos avarakatseisuutta, nöyryyttä ja herskyvää huumoria.

Oi! Jami oli aivan huippujätkä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X