kolmistaan - Banneri

Kommentit (198)

Kiitos Jonna ?

Mielestäni hyvin sanottu, se, että kaikki ei mene niin kuin suunnttelee. Joskus se tulee meidän kaikkien eteen. Jokaiselle ehkä hieman eri muodossa vain. Postauksesi on jo vanha, mutta haluan silti sanoa tsemppiä. Kun toinen ovi sulkeutuu, niin toinen aukeaa.

Jatkoa vielä edelliseen: Ns. sopan jälkivaikutuksia voi vain arvailla… Luulen että lapsesta tulee onnellinen jos vanhemmat ovat onnellisia. Riitelevä ja kireä ilmapiiri kun ei ketään onnelliseksi kasvata, en ole ainakaan kuullut sellaisesta. Enkä ole myöskään nähnyt Karoliinan tyrkyttävän itseään julkisuudelle tätä blogia enempää eron jälkeenkään. Mutta ehkä joillekin blogi on jo julkisuutta… Tai se että ihmiset ruotii toisten asioita erilaisilla palstoilla. No mitä sanoinkaan älykkyysosamäärästä…:)

Kyllä täytyy taas kerran todeta että jo on idiootteja kommentoijia paikalla. Luin nyt nämä kaikki kommentit ja en voi kun ihmetellä…. Näitä ihmisiä ei vissiin ole elämä tarpeeksi kolhinut tai älykkyysosamäärä on alle 50. Mutta näkeehän sen kommenteistakin, kuka on fiksu ja kuka ei. Jos pitää lyödä lyötyä niin mistähän se taas kertoo? Täydellisestä ymmärtämättömyydestä tai älyn puutteesta. En yleensä toivo kenellekään pahaa mutta toisoisin että näille ”kaikkitietäville täydellisille” tulis itselleenkin joskus kova paikka vastaan. Sen jälkeen voi sitten miettiä ja ehkä myös tajuta jotain.

Siinä voi sitten äiti yön pimeinä tunteina miettiä, että tuhosiko oma julkisuudenkaipuu ja itsensä esille tyrkyttämisen tarve perheen, ja romahdutti pienen ihmisen maailman. Lapsuus on ainutkertainen ja tärkeä elämänvaihe, ja tämän sopan jälkivaikutuksia pieneen voi vain arvailla. Kaikesta tekemisestäsi huokuu epäaitous, kypsymättömyys ja itsekkyys. Häpeäisit.

Hei Karoliina,
Palasin blogiisi muutaman kuukauden bloggailutauon jälkeen. Lukiessani tätä valui kyyneleet pitkin poskiani. Täten toivotankin kyynelien kautta päiviisi auringon paistetta. Toivon sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää ja ihanaa kesän odotusta <3

Voimia teille kaikille kolmelle. Elämä jatkuu, vaikka eri osoitteissa asuttaisiin.
Olen myös ihmetellyt (erityisherkkänä), miksei voisi suhde ja perhekin toimia, vaikka 2 eri kotia olisikin? Voi olla jopa perheen pelastus.

Voi kuinka ikävä kuulla :'(
Mulle ja mun miehelle sanoivat ulkopuoliset,että me ollaan varmana semmoinen pari,joka ei koskaan eroa. Mutta nyt erosta tulee ensi vuonna hurjat 20 v. 😮
Samaa aattelin teistä kahdesta,ootte olleet jotenkin niin yhtä,kaikki kolme…mutta elämä muuttuu,tilanteet,me ihmiset. Pysykää toistenne ystävinä,jos mahdollista.Antakaa tytön F:n huomata,että edelleen välitätte toisistanne ystävinä ja asiallisina.
Kaikkea hyvää teille kolmelle !!!
ps. Tuo kohtaus,missä Esko sanoo F:lle että ootte yhdessä aina,on jäänyt mieleeni Iholla -sarjasta ja nyt se sai kyyneleet silmiini …. Hyvää kevättä joka tapuaksessa!

Itse olin juuri todella lähellä eroa mieheni kanssa, samoin meillä 7 vuotta yhteistä taivalta takana ja yksi lapsi. Viikko oltiin ”erossa” (asuttiin silti saman katon alla) ja palattiin yhteen. Toivon kovasti, että kaikki menee parempaan suuntaan, ainakin halu yrittää enemmän.
Toivottavasti teillä kaikki nyt paremmin! Tsemppiä!

Uskon, että varsinaiset eron syyt ovat yksi niistä asioista, jotka pidämme itsellämme. Mutta se, kuinka tässä tilanteessa toimitaan ja miten tässä mennään eteenpäin toki näkyy blogissa 🙂

Hei,
Ikävä kuulla erostasi! Voimia uuteen alkuun. Näin pohtimaan, että tekstissäsi mainitsit suurperhetoiveesi ja hmm. Eskolla ei ehkä ole ollut samanlaisia toiveita. Niin oliko tämä asia kenties yksi este yhteisen tulevaisuuden rakentamiselle? Ymmärrän, jos haluat kirjoittaa blogiisi tästä vasta myöhemmin.

En edes tunne teitä henkilökohtaisesti, mutta silti tämä tuntuu niin pahalta. Voimia ja jaksamisia kaikille osapuolille, erityisesti F:lle! Ja lopulta synkimmänkin yön jälkeen seuraa aina aamu, ja kylmän talven jälkeen ihana kevät. <3

Kolahti kuin kivi vasten kasvoja.. Ei voi uskoa todeksi.
Kuten moni muukin sanonut, tunuu kuin läheiset ystävät olisi kertoneet erostaan.. 🙁 Niin surullinen olo. Mietteitä pää täynnä, eikä unikaan tullut. Teille kolmelle kaikkea parasta ja voimia uuden alkuun! <3

<3 <3

Kirjoitat niin kauniisti aina, aitous on koskettavaa.

Voimaa!

– Anniina

Lämpimiä tsemppiterveisiä teille myös täältä pohjoisesta Suomesta. Vakilukija olen ollut Iholla-sarjasta lähtien. Teidän onneanne ja arkielämäänne on seurattu, välillä samaistuenkin. Elämä jatkuu, nyt erilaisena.
Tällaisessa elämänvaiheessa myös näkee ketkä ovat oikeita ystäviä.
Älkääkä välittäkö ikävistä kommenteista, tietty prosentti ihmisistä on aina loukkaavia ja ilkeitä.
>3

Kiitos myös minunkin puolesta kaikesta tuesta. Kaikista kommenteista. Nyt sitä voimaa todella tarvitaan.

-Esko-

Itse eron läpikäyneenä 4 vuotta sitten voin samaistua tilanteeseen. Alku oli hankalaa ja lapsella paljon kysymyksiä. Kun vaan jaksaa vastata ja olla vahvana, niin elämä vielä hymyilee jonain päivänä. Aikaa se ottaa toisilla enemmän, kuin toisilla.
Pitkässä parisuhteessa käy joskus niin, että hukkaa itsensä, kun haluaa olla toiselle paras mahdollinen kumppani. Tämän tajusin oikeastaan vasta eron jälkeen. Vaikeiden aikojen, sen itsensä syyttelyn ja epäonnistumisen tunteen jälkeen tuli helpotus. Olen taas oma itseni, tunnen itseni entistä paremmin ja olen vahvempi.

Kaikilla on aina omat mielipiteensä, joskus rajuja ja loukkaavia, tietämättömyyttään kun laukovat. Muistaa vaan, että asia on teidän kahden ja olette varmasti kaikkenne tehneet ja tulette jatkossakin tekemään, jo ihan pienen F:n takia.
Aurinko paistaa vielä jonain päivänä taas kirkkaammin. Onnea matkaan!

Surullista 🙁 Tsemppiä K&E, toivottavasti pysytte kavereina. Kuullaanko me enää Eskosta täällä blogissa? Tulee vallan ikävä! Ja pikku F:n elämän mullistukseen kovasti onnea ja auttavia aikuisia!

Minäkään en koskaan juuri kommentoi, mutta nyt on pakko, koska tahdon lähettää teille kaikille kolmelle niiiiin paljon tsemppejä uuteen elämänvaiheeseen!

Ootte ihania ja toivon teille valoisampia aikoja, koska ootte sen kyllä varmasti ansainneet. Miljoonasti haleja! <3

Ps. En oikeesti tiennyt, että näin urpoja kommentoijia on olemassa – mitä tässä nyt muutamia osui silmään… Uskomatonta. Mutta onneksi ette varmasti jaksa noista välittää. 🙂

[…] ← ERO […]

Liian vähän tahtomista, liikaa julkisuutta. Aina ei vaan ole kivaa ja kriisejä tulee itse kullekin. Empä yllättynyt.

Voi harmi, ikävä uutinen!
Tuli mieleen myytti seitsemännen vuoden kriisistä parisuhteessa. Meillä se piti paikkansa, rankin vuosi ikinä.

Kaikkea hyvää teille vanhemmille ja tietysti pikku-F:lle <3

Tuntuu jotenkin tyhmältä tulla tänne 177 kommentin jatkeeksi, mutta minäkin pitkäaikaisena lukijana haluan toivottaa jaksamista ja aurinkoisempia päiviä! Päivä kerrallaan, jaksamista kaikille!

Olet kyllä rohkea nainen, kun jaksat lukea ja vastata kaiken maailman kommentteihin tässä herkässä vaiheessa. Itseäni ärsyttää sinun puolestasi, vaikka hyväähän vain kaikki tarkoittavat, nuo kyynel ja itkin tästä -kommentit, sillä nyt tarvitaan valoa ja tsemppiä, tiedän itse neljä vuotta sitten eronneena, että siinä vaiheessa kun muutetaan erilleen, niin on paljon jo itketty ja on aika siirtyä katsomaan juurikin sinne tulevaisuuteen. Oma tyttäreni oli silloin 4-vuotias, kyllä ne lapset selviävät, tärkeää on että vanhemmat voivat hyvin ja ovat määrätietoisia lapsen edessä asian suhteen, omat vanhempani sinnittelivät liian kauan yhdessä, mikä jätti arpia itseeni. Ja aina kun aikuiset, järkevät ihmiset tekevät tällaisia päätöksiä ja kun vielä on lapsia mukana, niin asiat ovat kyllä varmasti harkittuja, tiedoksi vain kauhistelijoille. Nyt ilo ja usko sydämeesi, olet rohkea ja upea nainen, minusta ei olisi ollut aikoinaan tällaisen surkuttelun ja kauhistelun kohteeksi, sitä saa tilanteessa tehdä aivan tarpeeksi itsekin. On it goes.<3

Voi miten ikäviä uutisia! Toisaalta ymmärrän hyvin, miten ero saattaa tulla juurikin pikkulapsivaiheessa, kun yhteistä aikaa on vähän ja arjen vaatimuksia paljon. Ei helppo yhtälö ollenkaan. Kovasti jaksamista teille ja muistakaa olla armollisia itsellenne: erot eivät todellakaan ole mitään harvinaisuuksia ja erosta toipuu kyllä, pikku hiljaa ja suuren surun kautta mutta kuitenkin!

Ai että, tuntuu pahalta! Aivan kuin eläisin ystäväni eroa.. 😉 Toivon koko sydämestäni kaikkea hyvää, teille kaikille <3 Onneksi asioilla on, aina, taipumus järjestyä!

Miten tää uutinen ei yhtään yllätä mua. Mitä sä Karoliina oot ilman Eskon ”kuuluisuutta”? No ehkäpä sä keksit jonkin tavan pysyä mediassa. Kesään mennessä saadaan varmasti lukea jomman kumman tai molempien uusista heiloista.

Näin tänään aamulla Instassa Eskon postauksen ja sanoin ääneen: ”Siis mitä vittua?!”. Jännää, miten tuntemattomien ihmisten elämän tapahtumat koskettavat itseäkin. Kiroilu muuten helpottaa kipua, en tosin tiedä, auttaako se tässä tilanteessa.

Kaikkea hyvää teille kolmelle täältä Jyväskylästä!

Tuo F:n lause avasi padot täysin ?. Olen huomannut että elämä kulkee 7 vuoden sykleissä, todella moni ystäväpariskunta on eronnut juuri seitsemän maagisen vuoden jälkeen. Sitä joko kasvaa yhteen suuntaan, tai eri suuntiin.
Toivon teille kaikille kolmelle suunnattomasti voimia ja rakkautta tulevaan. Niinkuin joku sanoi, tuntuu että tärkeä ystäväpariskunta olisi ilmoittanut erostaan. Toivon, F:n puolesta että vaikka parisuhteenne onkin ohi, saatte toisistanne kuitenkin elämänmittaiset ystävät ❤

Voimia ja haleja teille kaikille, erityisesti reippaalle pikkuneidille! Onneksi asioilla on tapana järjestyä ♡ Superhalit! T. Pitkäaikainen lukija

Muistan kun teidän tyttö sanoi ohjelmassa tuon ”ollaanko isi aina yhdessä?”. Se oli valtavan koskettava kysymys jo silloin, ja on edelleen. Voimia, onnea matkaan ja aurinkoa kevääseenne. Yhdessä voi olla useammalla tavalla kuin yhdellä.

Itsekin eronneena ja aitina tiedan, etta tallaista paatosta ei tehda hatikoiden. Sitten kun paatos oli tehty, niin helpotti. Asioilla on tapana jarjestya.

Pidan paljon blogistasi, kirjoitat niin hienosti. Odotan jo kirjaasi! Kiitos nykytekniikan on mukava lukea perhetarinoita Suomesta, kun olen ollut sielta pois yli 20 vuotta. Mukavaa kevaan jatkoa ja ihanaa paasiaista!

Tallaisia paatoksia ei tehda hatikoiden. Voimia koko perheelle ja sinulle varsinkin Karoliina. Pidan paljon blogistasi, ja nain ulkomailla kiitos nyky-tekniikan, on mukava lukea suomalaisia perhejuttuja. Itsekin olen eronnut, eika se ollut helppo paatos. Sitten kun paatos oli tehty, niin helpotti. Asioilla on tapana jarjestya. Mukavaa paasiaisaikaa ja paljon suklaata! Terveisia Suomeen!

Voi sinua <3 Ihanaa kevättä!

Kiitos voimatoivotuksistasi <3

Ninni: Minulla on ärsyttävä ääni, joten oikeassahan sen suhteen olet. Ja mukana jos saat iloa tästä ”odotetusta” erosta. Itse en ajattele, että toisen suru voisi olla iloni, mutta jokainen tyylillään.

Henna ja Cee: <3

Oi miten kauniisti sanottu. Kiitos, kiitos, kiitos <3

Kiitos Salla! Ei nyt puskista, koska eihän näitä asioita hetkessä päätetä, mutta toki ratkaisun tekeminen aina on harppaus.

Kiitos tsempeistä <3

Kiitos tuttu TätiO!

Blogi elelee kyllä 🙂

Ihan tarina teillä, Erin! Harmi, että kaikilla vuoden tai kahdenkaan yrittäminen ei auta. Mutta sinun tarinasi luo uskoa varmasti monelle <3

Hienosti kirjoitettu. Yritetään hoitaa tämä F:n etua kunnioittaen!

Kiitos fiksuista sanoistasi. Juuri niin. Tuskin kukaan vanhempi eroaa heppoisin perustein!

Kiitos ja takaisin rutistus!

Kiitos ihanista sanoista, sinä ennustaja!

Eloon jää 🙂

Onneksi tosiaan on : Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu!

Kiitos, Juua!

En tiedä nykymaailmasta, mutta tämä oli meille oikea ratkaisu. Jota ei tehty kevein perustein.

Kiitos, Anne <3

F on ollut kyllä mieletön pakkaus tässä(kin) asiassa. Vaikka tietysti surulle pitää antaa kaikki tarvittava tila.

Kiitos!

Kiitos 🙂 !!

Kiitos paljon, Klaudia!

Kiitos, Outi <3

Sen olenkin tiennyt : On ollut kurja olla huonon mielen lähettiläs. Nyt ainakin voi olla rehellinen!

Olisi kauheaa, jos joku luulisi, ettei rakastava vanhempi tee kaikkeaan, että kotiasiat saadaan kuntoon. Aina sekään ei kuitenkaan riitä, yrittäminen. Kiitos ymmärryksestä!

Kiitos tsempeistä !!

Kiitos Hanna <3 Uskon, että surun keskeltä vielä noustaan yhä vahvempina!

Kiitos Kartsa <3

Tahdon: Tuo on upea päätös, onnea teille <3

Kiitos Elina kauniista sanoista!

Kiitos tsempeistä!

Teit niin isoja kysymyksiä, että niihin ei viestikenttä taida riittää. Mutta varmasti kaikki tarpeellinen selviää aikanaa 🙂

Arja, Jennifer ja ihan kaikki tämän keskustelun alle kommentoineet:

Minusta Arjalla ja Jenniferillä on oikeus mielipiteeseensä. Jos on kauan seurannut blogia ja luonut tietyn kuvan, ymmärrän pettymyksen. Niinhän me itse ja lähipiirimmekin asian koemme: Olemme pettyneitä meihin ja siihen, että tähän tilanteeseen jouduttiin.

Se, kuinka yhteiskunnassa edelleen suhtaudutaan eroon, on kuitenkin jotenkin kummallinen.Oletus siitä, että ”vaihdetaan miehestä toiseen”, on jotenkin karmea, syyllistävä ja kaiken lisäksi aivan ilman perusteita.

Siinä ajattelumallissahan nainen nähdään jonakin hirviönä, ja mies uhrina. Vaikka todellisuudessa kumpikaan meistä ei tainnut kirjoittaa mitään asiaan viittaavaa. Ja ihan syystä ei kirjoittanutkaan: Asiaan kun ei ole liittynyt missään vaihessa toisia miehiä tai naisia!

Me emme Eskon kanssa olleet naimisissa. Ja mitä spekulaationne tulee, olette väärässä. Ehkä toivoisin jatkossa sitä, että jos noin rankat väitteet esittää, niille olisi perusteet.

Kiitos teille muille tsempeistä. Niinhän se on, että suhteet tietää todella vain ne, jotka siinä kyseisessä suhteessa elävät.

Olen pahoillani ja toivotan teille jokaiselle kovasti voimia tulevaan. Luen blogiasi aina illalla viimeiseksi ennen nukahtamista, koska siitä tulee niin hyvä mieli. Viime yönä ei meinannut uni tulla itkulta ja pohdinnoilta. Niin kuin joku aiemmin sanoi, niin blogivuosien aikana teistä on tullut itselle kuin kavereita. Mutta nyt sitten kohti uudenlaista kevättä!

Kiitos! Juuri niin, neidille eniten!

Kauniit sanat!

Aina ikävä kuulla erosta,kun on lapsikin kuviossa. Voimia sinulle Katariina. Toivottavasti sinua odottaisi se elämä jota olet toivonut ja seuraavan kumppanin kanssa teillä olisi enemmän samanlaiset toiveet elämältä. Esko taitaa enemmänkin kaivata vapautta ja ei niin tavallista kotielämää…

Kiitos, Laura!

Kiitos kun kommentoitte niin fiksusti 🙂

VOimia kaikille teille. Kaikella on tosiaan tarkoitus.

Kiitos, Rosa!

Kiitos ihanista sanoista Daniella <3

Kiitos Noora!

Kiitos Sonja vertaistuesta!

Kiitos ja ihanaa kevättä sinullekin!

Kiitos, Siiri 🙂 Varmasti aiheeseen liittyvää asiaa tulee.

Kiitos paljon!

Niin onkin. Lapsi on aina tärkein <3

Olen samaa mieltä tuosta onnesta, J. Kiitos!

Toivon ja uskonkin, että meille käy samoin – lopulta hyvin!

Hali takaisin!

Ihana ja valoisampaa kevättä sinullekin!

Juuri niin, Minni!

Arvasinkin, että moni arvaa. Kiitos voimista!

Oi! Tsemppiä ja valoa sinulle ja teillekin!

Kiitos, Tiia!

Kiitos paljon, Essi!

Kiitos, Satu!!

Ihanasti sanottu, Päivi! Kiitti 🙂

Kiitos, Liina!

Hahahaaa tää oli niin odotettu. Karoliinan superärsyttävää valittajaääneä ei kukaan kestä. Kenelle nyt valitat Karoliina? Niin feikkiä teidän kahden suhde.

Voimia! Ja vaikka minun mielipiteelläni ei ole väliä, niin minusta kyllä teitte hurjasti töitä onnistuaksenne yhdessä! Ainakin minulle lukijana se on välittynyt juuri noissa parisuhteen, toisen ja itsen muuttamisen, arvojen yms. sellaisten pohdinnoissa. Tavallaan ei siis tullut puskista. Mutta aina ei onnistuta yhdessä, silloin voidaan onnistua erikseen! Paljon voimia teille kaikille! Ja olet Karoliina vahva nainen! <3 Joskus kommentoinkin, että olen jäänyt koukkuun, kun kirjoitat niin hyvin ja täällä ruudun takana pysytään jatkossakin ehdottomasti! Ei löydy niitä sanoja, joita haluaisin sanoa erityisesti sinulle Karoliina, mutta tosiaan pikkuhiljaa katse kohti aurinkoa ja eteenpäin ihanan F:n kanssa! <3

Hurjasti voimia! Tuli kyllä täysin puskan takaa, mutta niin tuli varmasti teillekin.

Itse vanhempien eron kokeneena täytyy todeta, että onneksi F:llä on tuollaiset vanhemmat. Omat vanhempani eivät hoitaneet omaa eroaan kovin järkevästi, ilmoittivat vain, että isä muuttaa huomenna pois. Eivät ole myöskään enää oikein minkäänlaisissa puheväleissä. Tää on jättänyt ainakin muhun ihan valtavat arvet, koska itsellä oli aina selkeä kuva tiiviistä ydinperheestä.. Heidän ero on selkeästi vaikuttanut ihan jokapäiväiseen elämään ja omiin parisuhteisiin. Tiedän, että te osaatte hoitaa hommat varmasti paremmin 🙂 Tsemppiä koko perheelle.

Olen aika sanaton. Mutta tsemppiä jatkoon. Kaikkea hyvää teille kolmelle, yhdessä tai erikseen!

Kaikkea hyvää teille ja voimia!! Itku tuli minullakin, pitkään olen tätä blogia seurannut ja teidän elämässä myötäelänyt. Miten käy kolmistaan blogin..?

Tsemppiä! Kun minä/me huomaismme miehemme kanssa olevamme nään vain pelkkiä kuoria. Olimme huomaamatta tilanteessa että vuorottelimme vain lasten hoito aikoja kotona. Asuimme kaksi aikuista samassa talossa. Emme löytänyt mitään todellista syytä kuitenkaan erota (kasvoimme erilleen on mielestäni vähän ihmeellinen syy – se on silloin huolimattomasti hoidettu liitto). Joten hoidimme suhteemme kuntoon. Siihen meni vuosi. Toinen tuntui vai kaverilta, mutta pakotimme itsemme kahdestaan joka paikkaan. Haimme niitä alku ajan huuma hetkiä. Minulla oli silloin myös ”toinen” johon olin ihastunut, mutta järkeilin ettei minulla ollut mitään syytä erota. Se että 5v liiton jälkeen olo oli vain ahdistunut enkä voinut rakastaa, ei johtunut miehestäni eikä liitosta. Hoidimme suhteen hitaasti mutta varmasti kuntoon, hoidin myös omat ahdistukseni kuntoon. Syksyllä tulee 10v avioliittoa jo täyteen ja olen niin onnellinen tästä liitosta. Välillä kipinöi, mutta nopeasti lepytään. Ymmärrän senkin eron ratkaisun sillä vaikeana hetkenä teki mieli heittää hanskat tiskiin ja häipyä, mutta päätin että minun elämäni tavoite on että koko perheemme voi onnellisesti. Voimia teille – nää on niin surullisia oikeasti…………………………

Miksi kuoleman pitäisi erottaa?

Jotain oli aistittavina blogistakin näin jälkikäteen aateltuna, mutta kuten sanottu, koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Eteenpäin vaan, meillä on vissiin vaan tämä yksi elämä, joten siitä on otettava kaikki irti. Tsemppiä kaikille.

Paljon voimia teille molemmille. Olette puhuneet blogissa suhteenne kipupisteistä jotka ovat koskettaneet kovasti koska ne ovat hyvin samankaltaisia minkä kanssa itsekin painimme. Päätös erosta on varmasti ollut kipeä, mutta joskus näkemykset elämästä saattavat olla niin kaukana toisistaan ja välit vuosien kuluessa etääntyä ja tulehtua niin pahasti että ero on ainoa vaihtoehto.
Olen itse erolapsi ja tiedän että lapsi aistii kotona kireät välit. Lapsihan ei eroa ja kuten sanoit Karoliina hänelle te olette hänen perheensä, äiti ja isä aina.
Eskolle erityisesti myötätuntoa ja voimia. Tuntuu että miehet jäävät usein niin yksin tunteiden kanssa eron tullessä.

Jäätäviä kommentteja nämä ”nykyaika”-kommentit. Keskittykää positiiviseen ja Fiinuun – niinkuin varmasti teettekin. Lapset selviää sodista, joten tästäkin varmasti selviää. Yrittäkää ottaa noi kommentit huumorilla. Meillä on yksi elämä täällä, enkä usko että heppoisin perustein olette päätöstänne tehneet. Voimia ❤

Kauniisti kirjoitettu, ja ihana F <3 Tuntuu epätodelliselta lukea tätä postausta, teillä vaikutti olevan niin hyvä meininki yhdessä. Ehkä siinä menee hetki, mutta kyllähän te sopeudutte. Ja pärjäätte. Hyviä tulevia päiviä. <3

Viisaasti kirjoitettu! Ja viisas F!
Itse eronneena tiedän, että ”ei nykyajan nuoret niin helpolla eroa”!!!
Ja jatkatte omanlaisena perheenä, teidänlaisena!
Paljon haleja kaikille kolmelle!

Olen kovin pahoillani. Tämä ei tullut minulle ”yllätyksenä”, sillä näin tästä unta. Olin teillä au pairina, muuta en enää kahden viikon takaisesta unesta muista. Kovin voimakkaasti sitä voikin eläytyä blogiin! Unen jälkeen mietin, että myytte asuntonne eron takia. Olette avoimesti avanneet parisuhteenne kipukohtia – kiitos rehellisyydestä. Uskon, että te molemmat saatte elämänne järjestykseen, ja F saa tarvitsemansa rakkauden kahdessakin kodissa.

Voi ei, kamalaa! ? Mitä blogille tapahtuu???

Toivon teille valoa, onnea ja iloa elämäänne. Asioilla on tapana järjestyä!

Toivon koko sydämestäni kaikkea hyvää teille kolmelle tässä uudessa tilanteessa! Tsemppiä ja rakkautta!

Voimia ja kaikkea hyvää teille! <3 ikävä juttu kuulla, mutta joskus ainoa oikea ratkaisu.

Voimia teille kaikille! 🙁 <3

No voi ?. Joskus elämä on täynnä vaikeita päätöksiä. Teillä kuitenkin on yhteinen lapsi joka pitää teidät perheenä aina, muodossa tai toisessa. Voimia teille kummallekin ?

Ihan älytöntä, taas näin kuten nykymaaimassa toimitaan.. Ihan kaikkenneko oikeasti yrititte ja mitään ei olisi voinut? On monesti helpompi taistella kuin setviä uusperhekuvioita ym myöhemmin.

Voi ei… Minä aloin itkemään lukiessani tuota postausta?. Hurjasti voimia teille kaikille ja halauksia❤.

Samat kysymykset minussa heräävät, oli eroava pari omassa ystäväpiirissä tai blogissa. En oleta, että sinä, Karoliina, vastailisit kysymyksiini tai kommentoisit eronne taustoja tms. Ero on teidän kahden asia… Tsemppiä! 🙂

Voi ei 🙁 ihmettelinkin vähän miksi yhtäkkiä myytty kotianne.tosi kurja juttu, tsemppiä uuden elämän alkuun teille kaikille!

Paljon tsemppiä ja voimia teille kaikille kolmelle! <3 Vaikutatte kaikki blogin ja Iholla -sarjan perusteella huippu tyypeiltä, aivan varmasti selviätte tästä ja sopeudutte uuteen tilanteeseen. Uutinen tuli yllätyksenä mutta niinhän se usein tuleekin ulkopuolisille… Kun vanhemmat ovat onnellisia, niin on lapsikin 🙂 Fiinu näytti ottavan asian heti hyvin ja onhan hän fiksu ja reipas tyttö, jolla on ihanat vanhemmat, olivat sitten yhdessä tai erikseen! 🙂 Tsemppiä vielä kerran tulevaisuuteen, pää pystyyn ja kohti uusia seikkailuja <3

Olipas aika kärkkäästi ja epäkohteliaasti kirjotettu kommentti. Mielipiteensä voi ilmaista kauniimminkin.

Mä en teitä tunne, mutta haluan sanoa tämän;

kun vanhalta pariskunnalta kysyttiin, mikä olo heidän pitkän liittonsa salaisuus, kuului vastaus: ”Olemme tottuneet siihen, että kun jokin asia rikkoutuu, se korjataan, eikä vaihdeta uuteen.”

Siinä miettimisen aihetta liitossa eläville.
Ootteko nyt onnellisempia? Tuutteko olemaan onnellisempia mahdollisen uuden kumppaninne kanssa?

En halua syyllistää, ja toivon teille kaikkea hyvää.
Mutta tämä postaus pisti ajattelemaan..

Itse kun en tunne hyvin yhtään eronnutta avo-/avioparia, ja pidän esim. avioliittoa todella pyhänä asiana, niin tää nykyajan avo-/avioeroprosentti kauhistuttaa. Toivon, etten itse joutuisi koskaan läpikäymään eroa monen vuoden suhteesta.
Elämä liitossa ei varmastikaan ole alituiseen ruusuilla tanssimista, mutta en usko että eronneenkaan elämä on.

Toivoen, että tanssitte ruusuilla enemmän nyt!

No eipä kuulu sulle. Mitä kysymyksiä nämä edes on?

Paljon voimia ja valoa näihin hetkiin – teille kaikille! Elämä kyllä kantaa, kun uskaltaa heittäytyä ja muistaa, ettei kaikkea tarvitse jaksaa yksin. Vaikuttaa, että erositte yhteistuumin ja hyvässä hengessä, joten sille iso peukku!

Neiti F:lle lämmin halaus ja yläfemma loistavasta vertauksesta 😉

Itse ainakin lupasin tahtoa rakastaa miestäni ”kunnes kuolema meidät erottaa”.

Ylä- ja alamäkiä tulee, mutta kyllä me molemmat halutaan tahtoa rakastaa kunnes kuolema erottaa. Se on kai tärkeintä.

Erittäin kurjaa elämää monelle osapuolelle.

No voihan. Älyttömästi tsemppiä tulevaan! Elämää se vain on. <3

Samaa mieltä!!! Rumaa ja kummalista käytöstä, sekä Arjalta että Jenniferiltä.

Voih olen niin pahoillani! Uskon, että asioilla on joku tarkoitus, miksi ne tapahtuvat vaikka sitä ei siinä elämäntilanteessa voi käsittää. Kaikella on tapana järjestyä lopulta. Voimia teille kolmelle <3

Aivan kamala kommentti. Toivottavasti kommentoija koet olevasi todella paljon parempi ihminen, että kehtaat tällaistä kommentoida. Saati vielä kun viime päivinä on kiusaaminen ollut vahvasti tapetilla somessakin. Oikein oksettaa lukea tällaista. Toivon, että haet itsellesi apua, koska kukaan kellä on kaikki elämässään hyvin ei kommentoi kellekään tällaista.

Mitä tulee kolmistaan porukalle, tsemppiä teille uuteen elämänvaiheeseen. Ikävä, että näin kävi. Aivan ihanasti kirjoitettu teksti, todella koskettava. Olen todella pahoillani puolestanne.

Luin otsikon ja täytyy sanoa, että sydäntä vähän puristi.
Haluan kuitenkin lähettää teille kaikille voimia ja virtuaalihalin. Olitte ihania yhdessä, myös erikseen. Paljon rakkautta ♡♡♡

Olipas uutinen 😐 kiitos kuitenkin rehellisyydestä. Huonot fiilikset ovat kyllä välittyneet lukijoillekin.

Tsemppiä kaikille teille kolmelle! Elämä kyllä kantaa lopulta vaikka välillä olisi vähän tummaa aikaa ❤

Voimia ja aurinkoa molempien tulevaan! Kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen aukeaa. Erossa on aina kaksi osapuolta, on turha alkaa syyllistämään kumpaakaan osapuolta etenkään kun asia ei meille ulkopuolisoille kuulu. Lämmin halaus teille kaikille, etenkin F:lle. Olette varmasti tehneet sen ratkaisun mikä teistä on tuntunut oikealle. <3

Halaus molemmille. Ja voimia eteenpäin. Olette hyviä tyyppejä molemmat ja harmi ja suru, että kävi näin. Mutta elämä kantaa.

Arja vaikuttaa tosi onnelliselta ja empaattiselta ihmiseltä 🙂 Harmi kun ei enää seuraa…

Älkää puhuko te kun ette mistään mitään todellisuudessa varmaankaan tiedä. Helppoa on aina tuomita toinen, mutta kuka teistä todella tietää mitä perheen sisällä tapahtuu. Itse olen tehnyt 30 vuotta työtä perheiden kanssa sosiaalityössä ja voin todellakin sanoa, että kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Ja olipa syyt mitkä tahansa, on turha kuvitella että erot olisivat helppoja missään tilanteessa, kenellekään, kummallekaan osapuolelle. Ja laheskään aina ei eron syynä ole uusi ihmissuhde tai sen etsintä, sen voin kyllä vakuuttaa.

Tuossa aikaisemmin esiintynyt muutama sen suuntainen kommentti, joka saa näkemään punaista. Kenelläkään ei mielestäni ole oikeutta arvostella toisten parisuhteita tai niiden päättymistä. Parempi on erota ja voida hyvin erikseen kuin puuduttautua suhteeseen, jossa ei ole onnellinen. En usko, että eropäätös on ollut helppo, hetkellinen mielenjohde etenkin kun on lapsi mukana. Lapsi tottuu ja sopeutuu hyvin kun hänellä on rakastavat vanhemmat tukemassa häntä muutoksissa.

Onneksi nykyinen poikaystäväni ei nää minua nyt, pitäisi hulluna kun itkeä vollotan tuntemattomien ihmisten eroa! Teidän ero tuo mieleen oman eron vajaa 3v sitten. Sen musertavan, kurkkua kuristavan ja etovan tunteen, mikä minulle tuli siitä, kun ex täytenä yllätyksenä ilmoitti halustaan erota. Minä en voinut tehdä enää mitään. Teidän tilanteestahan en tiedä, mutta yleensä kai jompi kumpi haluaa erota enemmän kuin toinen, vaikka ero kuinka olisi yhteinen päätös. Tsemppiä!

Pitkään teidän elämää blogin ja tv:n kautta seuranneena tulin kyllä todella surulliseksi tästä uutisesta. Ihan kuin hyvät ystäväni olisivat eronneet 🙁

Hurjasti tsemppiä teille kaikille ja iso halaus Fiinulle :). Te teitte varmasti oikean ratkaisun, nyt tietysti sattuu ja on paha olla, mutta elämä jatkuu.

En rupea spekuloimaan eron syytä, kuten jotkut täällä ovat näköjään tehneet. Ei se meille lukijoille kuulu.

Halipuss 🙂

Voi Arja parka sua!!!
En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Olet elänyt ja nähnyt elämäsi aikana varmaan niin paljon että olet oikeutettu sanomisiisi. Miten olet oikeutettu arvostelemaan kahden ihmisen keskenäistä suhdetta? Siitä kun ei tiedä kuin ne kaksi. Et tiedä vastoinkäymisistä sun muista suhteessa tapahtuvista asioista. Huh huh.

Loppu peleissä aika säälittävää ja surullista. Täällä sä arvostelet sinulle tuntemattomien ihmisten suhdetta.

Karoliina, tuhannesti voimia ja katse tulevaan! Aurinkoista kevättä teille kaikille kolmistaan kolmelle. ?

Ps.Esko kirjoitti upean postauksen sinusta.

♥♥♥

Vaikka en tunne teitä muuten kuin iholla-sarjan, instagramin ja blogin kautta niin tämä uutinen silti pysäyttää. Jotenkin arvailin kun kerran olitte myymässä asuantoanne ja muutenkin tuli jostain sellainen fiilis että oottekohan te eroamassa tai jotain kun ei näkynyt mitään yhteisiä juttuja..

Mutta niin, halusin vaan sanoa tsemppiä uuteen elämäntilanteeseen! Tää uutinen saa mut jotenkin tosi surulliseksi ( heh nukkumaanmenoaika ja menkat alkamassa 😀 ) ehkä eniten siksi kun itse 20 vuotiaana tällä hetkellä haaveilen perheestä ja lapsista ja nyt saa taas nähdä kun yksi perhe hajoaa..tulee sellainen olo että kaikkiko tosiaan eroaa..äh nyt meni kyllä varmaan tää mun kommentti hyvin sekavaksi 😀
Mutta todellakin elämään kuuluu kaikenlaista ja koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu ja teille kävi nyt näin. Ootte saanut aivan ihanan tyttären yhdessä oikeasti; Fiinu on ehkä maailman kaunein lapsi!

Loppu on aina jonkun uuden alku, toivon teille kaikille paljon tsemppiä ja valoa tähän kevääseen! <3

Edellisestä kommentista voi sanoa vain että huoh. Onneksi kyseinen kirjoittaja on varmasti muita parempi ihminen kun voi arvostella toisen elämää. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos samantien.Kukaan kun ei voi toisen parisuhteeseen mennä sisälle.

Karoliina, kovasti tsemppiä uuden alussa:) tykkään sun rehellisestä ja aidon elämänmakuisesta blogista!

Olipa harvinaisen typerä ja asiaton kommentti. Yhden eron perusteella et voi yleistää nykyajan kaikkiin eropareihin. Varsinkaan, kun lukija ei todellisuudessa tiedä, millainen parisuhde oikeasti on tai mitkä ovat eron syyt. Hienoa vihoitella tuntemattomalle ihmiselle erosta.

Eivätkä Esko ja Karoliina ole naimisissa.

K oli vielä naimisissa kun E:n tapasi.. Ja taitaa nytkin olla jo uusi kuvioissa. Voimia Esko.

<3 Lähetän sulle Karoliina voimia, rohkeutta ja energiaa.

Ja tuommoset Arjat voi lähteä ettimään kiiltokuvaelämää ihan muualta. Tämä on elämää, aitoa ja todellista.

Ikävä uutinen… 🙁 Pidin teitä pariskuntana, joka puhaltaa yhteiseen hiileen viimeiseen hengenvetoon saakka. Ilmeisesti kuoren alla on hiljalleen kytenyt ja liekki lopulta sammunut… Ja kun näin käy, on mielessä miljoona kysymystä: Miksi? Eikö asioita saanut mitenkään korjattua? Miten arki tästä eteenpäin? Asuuko Fiinu viikon äidillä ja viikon isällä vastedes…? Jatkatteko Eskon kanssa ystävinä?

Olen sitä mieltä vahvasti että te nykyajan ”nuoret” ette kestä mitään vastoinkäymisiä. Se on sitten ero. Luuletteko te että jostain löytyy iankaikkinen onni. Ei löydy. On se kiva kun vaihdetaan miehestä toiseen. Mitä tulee teidän lapsistanne ..monien kotien asukkeja.

Olen nyt niin vihainen että tämän blogin seuraaminen taitaa loppua tähän.

Karoliina, monesko avioliittosi loppui? Ja taas etsintä alkaa jos ei ole jo menossa.

Voih! tsemppiä, voimia ja iloa jatkoon.

Ei voi olla totta. On kuin kuulisin läheisten ystävieni erosta. Ystävien, joista ei arvannut, että tilanne voisi päätyä tähän. Olen todella pahoillani, ettette pystyneet löytämään yhteistä polkua, vaikka varmasti kuitenkin rinnakkaiset. Itsekin uusioperheen kasvattama ja toisaalta eron partaalla käyneenä näin perheellisenä sekä yhä taistellen sen yhteisen elämän puolesta, tunnen voimakkaasti asiasta, joka ei edes oikeastaan kuulu minulle. Toisaalta toivon sydämeni pohjasta teille kaikille kaikkea hyvää ja että tämä korjaa sen, mitä ei yhdessä pystytty korjaamaan.

Karhunkokoisen lämpimän halauksen lähetän pikku F:lle, joka toivottavasti sopeutuu suureen muutokseen ja niihin tuleviinkin, kun teidän aikuisten on aikanaan annettava sydämelle mahdollisuus uuteen.

Kaikki järjestyy varmasti.

Harmi homma :/ Tsemppiä koko poppoolle. Elämä kyllä kantaa ja suru helpottaa! 🙂

Voi kuinka olisin toivonut tämän olevan sitä, mitä sen luulin olevan: Raflaava otsikko ”Ero” siitä, miten blogi muuttaa toiseen osoitteeseen….Onpa surullista. Itku tuli tekstiä lukiessa. Kaikkea hyvää teille kaikille!

Voimia koko kolmistaan poppoolle! <3

Surullinen uutinen, mutta asioilla on tapana järjestyä! Itse erosin kolme vuotta sitten, 7v suhteesta ja lohdutuksena voin kertoa, että siitä selviää hengissä, vaikka heti ei siltä ehkä tunnukaan! 🙂 Tsemppihaleja teille ja onnea tytöille teidän uuteen kotiin + Eskolle omaan kotiin! 🙂

t. Pitkäaikainen lukija

Kylläpäs tämä uutinen pysäytti! Mutta kaikelle on syynsä ja varmasti olette tehneet oikean ratkaisun! Tsemppiä ja hyvää kevättä teille kaikille! ❤️

En muista koskaan itkeneeni minkään blogiuutisen takia näin paljon. Tuo F:n lause. Olen niin pahoillani <3 miten sinä ja F voitte? Itsellä sama perhehaave ja siitä kipuilen varmasti loppuelämäni, erottu 10kk sitten. Huoh. Voimia. Kun jaksat, kirjoittaisitko tarkemmin kuvioistanne ja haitteko esim. apua vai päätitte asian vain kaksin? Tsemppiä. Ootte ihania.

Voimia uuteen elämäntilanteeseen ja kaikkea hyvää koko triolle.

Niin paljon mitä haluaisin sanoa mutta en osaa pukea sanoiksi. Kaikkea hyvää ja sata sydäntä teille jokaiselle. ??? t. Pitkäaikainen lukija

Olipa kauniisti kirjoitettu teksti. Viimeisen kappaleen toteamus on tärkein <3 Kaikkea hyvää teille kaikille kolmelle, ootte huippuja <3

Kyllä huutoitku tuli kun tämän luin ? Mutta haluan ajatella, että kaikella on aina joku tarkoitus. Voimia, rohkeutta ja jaksamista teille kaikille! ❤️

Voi miten surulliseksi tulin. Voimia teille kummallekin! Olette vahvoja ja viisaita, kun teette näin ajatellen lapsen parasta. Lapsi on onnellinen kun vanhemmat ovat onnellisia. Kaikkea hyvää!

Surullinen uutinen! Itse eronnut lapseni isästä 2013 ? Tuntui siltä että olin rikkonut lapsen perheen, teinkö kaiken mahdollisen että olisin saanut säilytettyä sen pienen hennon lapsen kodin! Nyt kohta kolme vuotta ja ehdottomasti oikea ratkaisu! Pahin aika oli muutaman kuukauden jälkeen erilleen muutosta kun koko homma vasta iski tajuntaan, tässä sitä nyt ollaan! Onnellisesti uudessa suhteessa ja lapsella kaksi onnellista vanhempaa, erilllään mutta onnellista! ? Meillä kaikki meni hyvin mutta tiedän ettei kaikissa ero tilanteissa näin ole! Tsemppiä uuteen lukuun!! ?? Kevät on hyvä aika nostaa omat purjeet!

En yleensä kommentoi minäkään. Mutta nyt haluan lähettää halin. Koska tiedän miltä tuntuu erota. Oi kuinka kauniisti kirjoitit vaikeasta asiasta. ♡

Pakko kommentoida, vaikka en ikinä kommentoi.

Hurjasti tsemppiä, voimia ja aurinkoa teille molemmille – ja koko perheelle!

Itse erosin joulun aikaan yli viiden vuoden suhteesta. Meillä ei lapsia vielä ollut, mutta itse olin kuvitellut, että olisimme niitä pian alkaneet yrittämään. Puoliso kuitenkin otti ja ihastui uuteen työkaveriinsa – ja halusi erota välittömästi. Oikeastaan tuosta hetkestä näihin päiviin asti, on elämä minulla ollut vain ja ainoastaan selviämistä arjesta ja velvollisuuksista. Mikään ei ole tuntunut enää oikein miltään. Kyyneleet ovat valuneet ihan tahtomattani koska tahansa aikaa ja paikkaa katsomatta.

Onneksi ihan viime päivinä olen kuitenkin vihdoin huomannut, että elämä on taas alkanut voittaa. Kevät tulee ja kesä! Elämä on nyt ja ihana elää sitä. 🙂

En tiedä miksi kerroin tämän, tiedän nimittäin itse varsin hyvin kuinka muiden erokokemukset ei lohduta tipan tippaa. Mutta siis:

Iloa ja uutta onnea!

Paljon tsemppiä molemmille! Ei ole koskaan helppo ratkaisu, mutta asioilla on tapana järjestyä.

Oi voi.Voimia teille kaikille. Ehkä hiukan pohdiskelin kun insta oli hiljaa pidemmän aikaa teidän kuvista/tunnelmista.. Surullistahan se ero on mut asiat ei oo niin yksinkertaisia.Miten F otti tilanteen?(juu-u aina ajatus siirtyy lapseen/lapsiin kuinka ne kestää)

Paljon voimia teille kaikille!

Täälläkin erottiin viikko sitten, kaksistaan asutaan 1,5-vuotiaan kanssa. Aina asiat ei mene niinku toivoisi, mutta aina ne asiat kuitenkin jollain tapaa järjestyvät! ❤

Voimia kaikille teille vaikeana aikana. Tsemppiä. Erityisesti pikkuneidille.

”Kaikki kääntyy hyväksi,
kaikki kääntyy hyväksi
ja kaikenlaiset asiat kääntyvät hyväksi.”
Juliana Norwichlainen

En ole ikinä kommentoinut mutta nyt haluan sanoa että voimia ja valoa uudenlaisen elämäntilanteen edessä ja kaikkea hyvää!

Näin on. Aina ei mene miin kuin sunnittelee ja haaveilee. Ja sitten siihen täytyy vaan sopeutua ja löytää uusi ilo ja uusi alku. Onneksi te kaikki olette järkeviä tyyppejä. Se tekee kaiken helpommaksi. Kiitos kun jaoit ja kyllä se siitä.

Voimia ja kaikkea parasta teille kaikille ❤

Olisin toivonut, että joku minulle olisi kertonut eroni ensimetreillä tämän. Se eron häpeä tulee jokaiselle. Järjellä tajuat ettei siinä ole mitään järkeä, maailma on eronneita täynnä, mutta silti koet häpeää. Me kaikki olemme sen käyneet läpi, se on ok. Minä häpesin kun ero tuli nopeasti, vaikka liki kolmekymppisenä avioiduin. Toiselle se tuli siksi, kun oli niin nuori. Vaikka ette aviossa ole, kyllä se varmaankin silti tulee. Tämän olisin toivonut minulle kerrotun. Ja aina kerron tämän heti kun erosta kuulen. Voimia.

Voi murut. Elämä ei aina mene niinkuin on suunnitellut. Tai jopa aika harvoin. Mutta jokainen suljettu ovi on avattu ikkuna.

Olette ihania, kaikki kolme. Olitte sitten yhdessä tai erikseen. <3

Matkaanne jo pitkään seuranneena otin varsin surullisin mielin tämän uutisen vastaan 🙁 Kaikella on kuitenkin tarkoitus, ja niin on tälläkin. Uskon tietyllä tapaa siihen, että tuo teidänkin käsikirjoitus on jo jossain tehty. Se vain onnistuu välillä yllättämään mitä kummallisimmilla tavoilla. Voimia sinulle <3

Voi ei! Todella surullista kuulla tämä. Mutta ehkä se on sitten parempi näin. Voimia teille kaikille. Elämä osaa yllättää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X