kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 20.04.2016

Mitä ulkonäkö kertoo?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
23 kommenttia

Uusi elämäntilanne on saanut pohtimaan pitkästä aikaa taas sitä, mitä ulkonäköni ja pukeutumiseni kertovatkaan minusta. Ovatko ulkoinen ja sisäinen minäni ristiriidassa vai sopusoinnusta?

Kun on ollut jo pitkään työelämässä ja parisuhteessa, on se ollut monella tavalla aika vapauttavaa. Silloin, vaikka päällä olisi jätesäkki tai toisaalta kireät teinifarkut, kaikki oleelliset ihmiset tietävät, millainen olen, mitä ajattelen ja kuinka asiani hoidan.

Tiedän, että moni eronnut alkaa panostaa sinkkuelämänsä kynnyksellä ulkonäköönsä. Treenataan lihaksi, laihdutetaan, vaihdetaan hiusväriä, ostetaan uusia vaatteita ja muutenkin päivitetään itsestään se parempi versio. Minusta taas tuntuu, että olen tehnyt päinvastoin!

Vaikka ihan oikeasti rakastan kauniita vaatteita ja toki haluan meikata silmäpussini aamulla piiloon, olen ennemminkin vältellyt laittautumista enemmän kuin aikaisemmassa elämässäni. Olen alkanut miettiä, että jos en halua pinnallisia ihmisiä elämääni, en voi myöskään itse viestiä olevani sellainen. Tokihan meikeistä ja vaatteista tykkääminen ei ole suora yhteys pinnallisuuteen, mutta kun uusissa tuttavuuksissa juuri se ensivaikutelma on niin tärkeä.

Nyt etsitään sitten tasapainoa urbaanin vaatteista tykkääjän ja sisäisen mehtäläiseni välillä.

-Karoliina-

Villatakki, Ivana Helsinki* // kauluspaita, Bruuns Bazaar // farkut, Nudie // kengät, Dr.Martens/ Maskin kenkä

*saatu

Kommentit (23)

Hello! Millonkas se mainio-arvonta suoritetaan ja tuleeko siitä info tänne blogiin sitten kun se on tehty? 🙂

Mikä tän jutun pointti oli? :O

Hyvää pohdintaa ja oivalluksia. Päiväkohtaisen fiiliksen mukaan mennään täälläkin, välillä pieruverkkareissa ja välillä aikaavieneen vaatepohdinnan tuloksissa 🙂 Just hyvä niin!
Hyvää kevättä Karo!

Itse olen huomannut seuraavanlaisen ilmiön kaveripiirissäni: kun ollaan parisuhteessa, niin voidaan kulkea ties minkälaiset rytkyt päällä, koska rinnalla on kuitenkin se joku joka rakastaa sinua. Jos sitten tulee ero, niin aletaan panostaa ulkonäköön ihan tosissaan, että joku huomaisi. Tämä on itsestäni jollain tavalla väärin/hassua. Olen ollut nyt reilu vuoden sinkkuna, mutta silloin kun olin suhteessa, niin kyllä mä pidin huolta ulkonäöstäni. Oli kiva pukeutua miestä ja itseä varten eikä kulkea koko ajan kollareissa. Parisuhde kuitenkin luo sellaisen turvan, että uskaltaa olla myös meikittä ja rytkyissä, koska uskaltaa paljastaa itsensä toiselle. Olen myös sitä mieltä, että sinkkuna ulkonäön lisäksi tärkeää on oma mielentila: haluanko olla yksin vai haluanko uuteen suhteeseen. Olen pitänyt huolta ulkonäöstäni, pukeutunut kivoihin vaatteisiin ja tutustunut uusiin ihmisiin. Olen itse kuitenkin valinnut, että haluan olla nyt hetken yksin. Ennätin olla edellisen ja sitä edellisen suhteen välissä puolisen vuotta sinkkuna ja näin jälkikäteen ajateltuna en varmaan ollut vielä täysin toipunut aiemmasta suhteesta, koska uuden suhteen alussa yritin edelleen käsitellä edellisen suhteen eroa ja sen syitä. Päätin siis tällä kertaa, että haluan olla hetken yksin. Haluan miettiä sitä, millaiseksi olen ihmisenä kasvanut ja mitä haluan elämältäni ja parisuhteelta. Uskon, että tämä vaikuttaa omaan olemukseeni miehien seurassa. Vaikka olisinkin laittautunut, niin en hymyile heille samalla tavalla tai flirttaile. Vaikka olisin ehostautunut kuinka kauniiksi tahansa, niin uskon että haluttomuuteni seurustella juuri nyt näkyy myös ulospäin mulle. Ymmärrätkö mitä haen takaa? Sitten jossain vaiheessa kun tunnen, että olen valmis suhteeseen niin uskon oman haluni olla suhteessa olevan vaikuttava tekijä ulkonäön sijasta.

Minusta on kiva meikata ja pukeutua kivasti itseä varten etupäässä. Vaikuttaa itsetuntoon.

Joku ymmärsi, joku ei….

Ymmärrän, mitä ajat takaa. Olen itse esteetikko ja nautin kauneidesta ympärilläni. En kuitenkaan halua ympäröidä itseäni ihmisillä, joilla on pinnalliset arvot. Se aiheuttaa itselleni turhia ulkoisia paineita. Elämä on mukavampaa, kun ei tarvitse suorittaa.

Tässä on kaksi tosi kiinnostavaa asiaa: se miten parisuhteessa oleminen vaikuttaa tai ei vaikuta ulkonäköön ja se että mitä ulkonäkö viestittää muille.

Mietin, että kuulunko itse niihin rupsahtaneisiin parisuhteellisiin, koska en todellakaan joka päivä laittaudu enkä vain itseäni tai miestäni varten. Laittaudun jos lähden jonnekin lähikauppaa kauemmaksi. Mä olen niin mukavuudenhaluinen, että kyllä vapaa-ajalla hengailen suurimmaksi osaksi kollareissa tai vastaavissa. Eikä se kyllä liity siihen olenko parisuhteessa vai en. Ja eihän mun mieskään istu kotona kauluspaita päällä ja vahat hiuksissa, mun mielestä on ihan normaalia että kotona ei tarvitse laittautua.

Mäkin aina välillä jotenkin hirveästi pohdin sitä että kuinka paljon haluan meikata 😀 Se menee kausittain, nuorena meikkasin aika paljon, sitten oli sellainen vaihe etten ollenkaan, sitten aika vähän ja nyt taas vähän enemmän. Nyt musta tuntuu siltä, että haluan olla huolitellun näköinen kun lähden jonnekin. Aiemmin tykkäsin vähän huolettomammasta lookista.

No niin!! Juuri saman tyyppisiä asioita olen miettinyt. Itse olen naimisissa ja yhteiseloa on takana 10 vuotta. Tuolloin kaksikymppisenä, kun aloin seurustella mieheni kanssa, olin täysin erilainen ja näköinen kuin nyt. Olen viimeaikoina miettinyt paljon juurikin tuota rytkyissä kulkemista ja sitä etten meikkaa juurikaan. Tukkakin on melkein aina sukaistu vaan pois tieltä.
Karoliina kirjoitti pinnallisuudesta ympärillä. Tuolloin kaksikymppisenä kyllä pukeuduin enemmän ja paremmin kuin nyt, nykyisin käytän meikkiä enemmän kuin silloin. Silti mieheni kehuu tuon tuosta ulkonäköäni, silittää ja sipaisee ohi mennessään jne. Eli ehkä juuri niin, että on hyvä pukeutua ja meikata niin, mikä on itselle ominaista ja miten itse viihtyy. Sitä kautta saa olla ulkoisesti juuri se mikä on ja sen kumppanin löydyttyä se tyyli pysyy.
Ja edelleen Karoliina sinulle tsemppiä ihan kaikkeen! Hieman tuntuu, että sinuun ja blogiisi kohdistetaan nyt jotakin turhautumista.. Ihanaa kevättä sinulle!

Pohdit niin mielenkiintoisista kulmista näitä juttuja! Se on yksi syy miksi olen koukuttunut blogiisi ja tämä onkin ainoa, jota säännöllisesti seuraan. Itse olen ollut yhdessä mieheni kanssa lukioajoista asti, 15 vuotta ja rapiat päälle. Ja on kyllä todellakin ihan sama, mitä on päällä, niin toinen tuntee sinut läpikotaisin. Ja sama juttuhan se on läheisen ystävän tai sisarusten kesken, kyllä ne tietää kuka juuri SINÄ olet, vaikka vaihtaisit tyyliä harva se päivä.
Ymmärrän siis pohdintasi täysin siitä, ettei kannata antaa väärää ensivaikutelmaa. Vetää puoleensa ihmisiä, joiden kanssa ei sitten kuitenkaan kolahda, kun pidemmälle tutustutaan. Luulen, että monen kannattaisi pohtia tätä enemmänkin..minkä kuvan todella haluaa itsestään välittää muille. Loppujen lopuksi siinä voittaisi varmaan itse eniten. Eikä vain kumppania etsiessä vaan ylipäätään ihmissuhteissa.. Jään pohtimaan lisää! Ja ihan huippua kun pohdiskelet monia asioita, joita olen itse pyöritellyt päässäni ja miettinyt, että miettiiköhän kukaan samoja juttuja..
Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle ja neiti F:lle! ☀️

Kommentoin ensimmäistä kertaa ja halusin vain sanoa, että kirjoituksesi ovat todella hyviä ja kivaa luettavaa.
Ottaisin sinut ystäväkseni koska vain! Hauskaa keväänjatkoa, elät kivoja aikoja elämässäsi! 🙂

Kiitos muistutuksesta!

Toivottavasti pointti löytyi tekstistä itsestään 🙂

Ihana kun sanoit Karoksi. On mun todella old school -lempparinimi 🙂

Hienoa pohdintaa!

Juuri näin!!

Kivaa, että aihe oli mieleinen! Ja hei: Tottakai kotona saa näyttää pölähtäneelle!

Vähän tosiaan välillä tuntuu, mutta se lienee normaalia. Ihanaa kevättä!

Ihanaa, että ”luitte oikein” 🙂 Juuri tuota tarkoitin!

Voi että, Jenni <3 Kiitos kauniista sanoistasi!

[…] muutama viikko sitten tämän Karoliinan postauksen, jossa mietittiin sitä, mitä ulkonäkö meistä kertoo. Kirjoittaja kertoi, että on alkanut […]

Näin mäkin tätä asiaa pohdin jutun luettuani, että kyse ei niinkään ole siitä viettää aikaa kollarit jalassa ilman meikkiä, vaan siitä minkä vaikutelman pukeutumistyyli ylipäätään antaa ihmisille sinusta. Jotkut vaatteet voivat viestittää ihmisen olevan pinnallinen muodista kiinnostunut, jotkut toiset jotain muuta. Itsekin jossain määrin olen miettinyt sitä, että kun nykyisellään koen olevani ekologinen ja hyvin ympäristötietoinen kuluttaja, niin pitäisikö sen näkyä ulospäin jonkinlaisena hippityylinä. Nyt kotiäitinä voi sitten taas toisaalta käyttää pääasiassa mukavilta tuntuvia vaatteita, mutta työelämässä asiakkaille haluaa viestiä vähän erilaisia asioita.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X