kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.07.2016

Valkosuklaa-popcorn-mansikka-raparperijuustokakku

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

Mun Hipu-sisko teki juhannuksena ihania herkkuja, joista teistä moni kyseli blogissa ja Instan puolella. Yksi mun ehdottomista lemppareista oli valkosuklaa-popcorn-mansikka-raparperijuustokakku (aikamoinen sanahirviö!).

Tässä tuon suolaista ja makeaa pitävän herkun ohje nyt kaikelle kansalle.

Valkosuklaa-popcorn-mansikka-raparperijuustokakku

Pohja:
(Mikro)popcornia, noin puoli pussia
50g voita
200g valkosuklaata

Täyte:
N. 7dl raparperia
1dl sokeria
2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3,5dl kuohukermaa
7 liivatelehteä

Päälle:
Mansikoita (Valkosuklaata)

Valmista pohja. Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi ja suklaa (vesihauteessa tai varovasti mikrossa) ja sekoita voi, popcornit ja suklaa. Painele voipaperilla alustetun irtopohjavuuan pohjalle ja pistä jääkaappiin jähmettymään. Säästä popcorneja koristeluun.

Tee täyte. Kuori raparperit, jotta kakkuun ei jää kuoresta pitkiä säikeitä. Pilko ja laita kattilaan valmiiksi 1dl sokerin kanssa. Laita liivateledet likoamaan kylmään veteen. Siirrä raparperikattila liedelle ja kiehauta, soseuta sauvasekoittimella. Kun raparperiseos jäähtyy hieman, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Puristele liivatelehdet kuiviksi ja sekoita hyvin hieman jäähtyneeseen mutta vielä lämpimään raparperiseokseen. Sekoita raparperi-liivateseos hyvin tuorejuusto-kermaan. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä.

Koristele mansikoilla, valkosuklaalla ja popcornilla.

Mun sisko on muutenkin aikamoinen herkkujen tekijä ja ruokainstailija. Joten jos ne hommat kiinnostaa, häntä voi seurata täällä.

 

Kommentit (8)

Ai nam! Täytyy pistää oikeasti testiin.

Onnistuukohan kakku ilman liivatetta tai voisiko liivatteen korvata jollain?

En ole kokeillut juuri tätä kakkua ilman liivatetta, mutta googlaamalla löytyy monien liivatteettomien juustokakkuken ohjeita. Sellaista reseptiä ja tätä soveltamalla ja yhdistämällä toki voisi onnistua.
Olen myös kuullut Vegegel-nimisestä tuotteesta, joka on suora korvaava vaihtoehto liivatteelle, mutta en ole kokeillut. Mm. Kinuskikissa on kokeillut ja kertonut kokemuksistaan, kannattaa ehkä tutustua. 🙂

Vau, ompa herkullinen ohje! Jännä yhdistelmä.suolasta ja ihania mansikoita. Mennään mökki visiitille Tammisaareen viikonloppuna, joten voisin tehdä sinne mukaan!

No tuliko testattua? Suolaisen ja makean liitto on muuten melkein aina yhtä herkkullinen.

Kiitos Karoliina ja Hipu ohjeesta! ?Tuo kakku on niin ihanan herkullisen näköinen, että pakkohan sitä on kokeilla. ?

Suosittelen 🙂

Kannattaa ehdottomasti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X