kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.07.2016

Heinäkuinen kotikeskiviikko

Teksti
Karoliina Pentikäinen
18 kommenttia

Onpa ollut mukava päivä tänään. F tuli kotiin aamusta. Iloisena, hikisenä ja niin söpönä, että tekee koko ajan mieli pussailla häntä. On pesty pyykkiä, kuunneltu musiikkia, laulettu, puhuttu, leikitty, potkulautailtu, käyty kirjastossa, kokattu, nähty ystävää ja vietetty aivan tavallista päivää meidän tyttöjen kesken. Nyt illalla vielä rauhoituttaan katsomaan leffaa ja syömään poppareita. F saa tänä yönä nukkua vieressäkin.

Kun katselin F:ää päivällä tuossa lattialla kokoamassa Lego Friendsejä, tuli aivan valtava rakkauden tunne. Alkoi ihan itkettää. Miten mahtavaa on nähdä, että oma lapsi voi hyvin. On hassu, ruskettunut ja kiinnostunut ympärillä olevista ihmisistä ja asioista : ”Miten ”silta” liittyy rakkauteen?” (Kuunnellessa Anna Puuta), ”Millainen ihminen on kiittämätön?” ”Mä en pidä pappikohtauksista häissä.” ”Voiko ei olla joskus joo?”

-Karoliina-

 

Kommentit (18)

Joku lukija taisikin aiemmin kommentoida sitä, että tyttärenne ei ole tainut juurikaan viettää aikaa kotona tänä kesänä, koska hän on reissannut teidän mukana pitkin kesän. Oletko ollut huolissasi hänen jaksamisestaan, kun on koko ajan reissun päällä? Oma koti ja kaverit, joiden kanssa päivisin touhutaan ovat vielä niin äärettömän tärkeitä. Vai aiotteko nyt loppuloman olla ihan rauhassa kotona?

Ihanat te! Jokainen lomailee tyylillään, onhan F:llä huikeat kaksi kuukautta! Mä olisin enemmän mökillä jos se olis oma mökki ja matkoillakin ollaan oltu. Tänä kesänä ehkä eniten kotona eikä lapset oo nähny kavereitaan mitenkään ylipaljon.

Kyl sit kun arki, työt ja päiväkoti aukeaa ehtii näkemään kavereita…

Kyllä se arki tosiaan sieltä tulee, eikä siitä sitten noin vaan enää lähdetä reissuille 🙂

Aiemmissa kommenteissa ihmiset ovat vihjailleet uudesta rakkaudesta. Olet valinnut julkisen työn bloggaamisen suhteen ja huutelijoita riittää. Itse erosin lapseni ollessa 4 ja vahingossa löysin uuden ihmisen ja rakastuin aivan pari kuukautta erilleen muuton jälkeen. Naisena täytyy sanoa, että sitä päätöstä ei tehdä kuukausissa, ei edes vuosissa. Olin jo järkevänä ihmisenä aikaa sitten lusikkani pakannut erilleen, mutta itse muutos tapahtui vasta myöhemmin. Olet itsekin blogisi perusteella, analyyttinen ja fiksu nainen ja voin kuvitella sinunkin kärsineen asian suhteen jo pitkän aikaa ennen eroa. Ero on vasta viimeinen niitti prosessille, joka on alkanut kauan sitten. Kyllä oli ihmiset silloin ihmeissään, tärkeät asioista tietävät ihmiset tukivat. Nauti elämästä, olet antanut paljon, nyt on sinun vuorosi ottaa.❤️

Kiitos ihanasta ja viisaasta kommentistasi <3 Sehän on juurikin niin : Ei eropäätös- varsinkin kun on lapsi – synny hetkessä. Eikä se, mitä julkisesti kerrotaan, ole koko elämän leikkaus!

Kivalta kuulostaa teidän kesä. Ja varmasti vanhempana tunnette lapsenne jaksamisen parhaiten. Itsekin opettajana ja sinkkuvanhempana nautin, että kesällä on reilusti aikaa olla lapsen kanssa yhdessä ja voi matkustella ja reissata miten huvittaa. Ollaan kyllä kotoiltukin jonkin verran, mutta sitä kerkeää talvella enemmän☺Ensi viikolla Tanskaan ja Legolandiaan 5-vuotiaan lapsosen kanssa. Jiihaa! Kaikkea hyvää teille?

Kuulostaapa meidän elämät aika samanlaisille 🙂 Kivaa loppulomaa. Kohta se veso ja työvuosi sitten taas ovat edessä!

Ja hiukan tyhmemmänkin lukijan pitäisi ymmärtää että lapsella on nyt kaksi kotia. Karoliina puhuu kodista kun tarkoittaa itsensä ja lapsen yhteistä kotia. On hyvä että lapsi viettää aikaa myös toisessa, isän ja lapsen yhteisessä kodissa. Mutta maailma on ”hyviä” kasvattajia täynnä… 😉

Totta. Koteja on kaksi 🙂

Ai sun uusi mies on siis lätkänpelaaja? Pelaako Suomessa vai onko teillä muutto edessä ulkomaille. Miten F on asiaan suhtautunut. Kovin on nopeaa toimintaa, kun erosta vasta muutama kk.

Olipa tungettelevaa… No, jokainen tyylillään. Kovin on myös tehty nopeita johtopäätöksiä Lauran toimesta. Eikös sitä ensin tutustuta ja seurustella ja sitten vasta myöhemmin muutetaan saman katon alle jos homma toimii? Ja mistäs sitä muut kuin asianosaiset tietävät, kuinka on hyvä edetä. Ehkä olen tyhmä, mutta myöskään en ymmärrä mitem kommentti liittyy heinäkuiseen kotikeskiviikkoon. Ja jos ihan muuten vaan on aikaa ja halua repostella tuntemattomien henkilöiden rakkauselämää negatiivisessa hengessä, niin voi mennä sinne vauva.fi-keskustelupalstoille.

Tiedän, että harva kyselee asioista pahalla. Ja uteliaisuus on ymmärrettävää.

Nopeus ja hitaus ovat varmasti asioita, joita vain asianosaiset tietävät. Kaikki kun ei täällä blogissa näy, vaikka tietysti haluankin olla avoin ja luottaa lukijoihin 🙂

Ärsyttää tällaiset kommentit. 🙁 Onnea Karoliina!

Ihan asian vierestä. Mageet korvikset ?

Ne on Poola Katarynan 🙂

Tämä reissukesä on aiheuttanut aika paljon kommentteja puolesta ja vastaan, joten voisin tehdä tästä ensi viikolla vaikka oikein oman postauksensa. Kiitos kirjoitusinspiraatiosta 🙂

Siis mitä? En ole koskaan kommentoinut tähän blogiin, mutta nyt en vain voi olla kommentoimatta. Olipa ilkeämielinen kommentti, jolla ei ole edes mitään todellisuuspohjaa. Ensinnäkin, tämän blogin perusteella ei voi tehdä tulkintoja, missä blogisti perheineen viettää joka ainoan päivänsä. Toiseksi, tuon ikäiselle lapselle tärkeintä on vanhempiensa fyysinen ja henkinen läsnäolo. Kavereiden satunnainen näkeminen riittää aivan hyvin. Se on yksi ja sama, missä lapsi ja vanhempi viettää aikaa, kunhan he ovat onnellisesti ja läsnäolevasti yhdessä. Enemmän minä olen huolissani niistä lapsista, jotka viettää kesänsä kotona ja vanhemmat hoitaa rutiinilla päivän ja muuten somettaa nenä ruudussa.

Itsekin Ihmettelen suuresti ensimmäistä kommenttia. Ainakin oma lapseni 6v. tykkää mökkeillä, käydä mummoloissa ja mennä viilettää, kuten itsekin lapsena. Kymmenen pitkää kuukautta elellään arkea työn ja päivähoidon/koulun aikataululla. Kavereiden takia ei ainakaan kannata jäädä tönöttämään kotiin lomaksi, kyllä niitä kerkiää nähdä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X