kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 18.09.2016

Päivä, jolloin minusta tuli blondi

Teksti
Karoliina Pentikäinen
14 kommenttia

 

 

Te, jotka olette seuranneet useamman vuoden blogia, tiedätte, että hiukset ovat minulle ikuisuusprojekti. 

On ollut:
megapitkät hiukset
otsatukkainen pitkä tukka
otsatukkainen melkeinpolkka
ja sitten taas kerran otsahiustenkasvatusoperaatio.

On ollut:
tummat pitkät hiukset
ja raidoitettu kesätukka.

Koko tämän ajan olen – kuten ehkä muistatte – aina välissä vilautellut toivetta siitä, josko joskus uskaltaisin värjätä hiukseni vaaleiksi. Ihan siis oikeasti niin vaaleiksi, että minua voisi sanoa vaaleahiuksiseksi.

Minun identiteettini on kuitenkin aina ollut kiinni tummissa hiuksissa. Moni suomalainenhan on lapsen vaaleahiuksinen ja hiukset tummuvat ajan kanssa, mutta minulla on ollut todella tummat hiukset aivan lapsesta asti. Siksi se viimeinen rohkeus oikeasti blondiin päähän on varmasti aina puuttunut. Olen miettinyt, mikä minä olisin ilman sitä tummahiuksisen tytön/naisen statusta.

Onhan se hassua, että niinkin pinnallinen asia kuin hiustenväri tuntuu tärkeälle asialle, mutta osin sen varaan olen rakentanut oman ulkoisen minäkuvani. Tummat hiukset, pienet rinnat, leveä lantio ja isot silmät – Niillä tässä on aika monta vuotta menty!

No. Kuukausi sitten aloitettu rohkeampi vaalennusprojekti sai tällä viikolla jatkoa, kun istuin taas kerran QHairin Marian tuoliin ja sanoin : ”Isketään lisää sitä blondia”.

Ja niin tehtiin. Maria raidoitti ensin hiukseni kauttaaltaan baby lights -raidoilla, hiukset käsiteltiin Olaplexillä ja sitten vielä sävytettiin oikean lopputuloksen saamiseksi.

Kun tukka oli kuivattu ja muotoiltu, hykertelimme me molemmat innosta. Ensimmäisen kerran ikinä minulla oli oikeasti blondi tukka. Ja jos viimeksi sanoin hiusteni olevan ”paras tukka ikinä”, löysivät ne hiukset nyt voittajan.

Ainoa miinus tässä on nyt varmasti se, että jäänkö koukkuun blondiin? Tuleeko QHairin ovesta ensi kuussa ulos platinablondi?

Niin ja hei. Näin lopuksi. Taitaa olla viimeiset päivät äänestää suosikkinsa The Blog Awards 2016 -skabassa. Jos meikäläisen jorinat ansaitsevat sinusta pystin, voi äänestyksen tehdä täällä. Kiitos, murut!

-Karoliina-

*hiukset toteutettu yhteistyössä Maria Halkosen / QHair kanssa

Kommentit (14)

Heippa Karoliina! Upea paita sulla näissä kuvissa! Mistä se mahtaa olla? 🙂

Upeat hiukset! Olisipa itselläkin noin paksut ja kiiltävät hiukset, nämä luonnonkiharat kun ovat aina vähän sotkuisen näköiset. Mutta itseasiassa sitä piti tulla sanomaan, että kiitos! Kiitos blogistasi. Vaikutat ihanalta ihmiseltä, ja vanhemmista kirjoituksistasi sain paljon kaipaamaani vertaistukea muutokseen, jota edes lähimmäiset eivät aina ymmärrä. 

Oi onpa ihana kuulla. Kiitos itsellesi kauniista sanoista <3

Qhairissa vaalennusoperaatio myös meneillään 🙂 Ja kyllä, siihen jää koukkuun! Tilasin alunperin oman väristä hiirenharmaata tukkaa, mutta nälkä kasvaa syödessä ja haluan vaaleamman ja sinne platinaan päin 😀

Toi tulee olemaan niin suurella todennäköisyydellä mun tulevaisuus 😀 

Ja upealta näyttää siis sun hiukset, tosi kaunis väri ja sopii hyvin sulle! 🙂 

Ooh, hyvältä näyttää! Rohkea veto!

Jää koukkuun . Nimimerkillä Kaks vuotta sitten vielä 31-vuotta tummatukkaisena, nykyjään hopeanharmaa/ kunnon vaalea.
Ja en ikinä enää palaa tummaan. Tää vaalea on muutoinkin niiiin paljon helpompi. Hyvin kestää kasvaa pariki kuukautta ja hiukset kuitenkin hyvännäköiset kasvusta huolimatta . Ja toiseksi, aloin harmaantumaan 30:nä ohimoilta, nykyään en edes sitä juurikaan muista , koska ne ei tuolta vaaleasta yhtään erotu.
Sulle passaa tuo blondi look kyllä todella hyvin. <3

Kiitos <3 Munkin tavoite on saada joku päivä sellainen hopeisempi vaalea (ei kuitenkaan mummofleda)!

Tosi hienot! Itekin oon ollu melkein aina tummatukkainen ja kaikki sanovat, että olen ”selkeästi tumma” mutta salaa olen nyt enemmän ja enemmän alkanut haaveilla vaaleista kutreista. Uskon että ne voisi ihan sopia! Mutta uskaltaako sitä lähteä tekemään niin rajua muutosta hmmmm. Tai suostuuko kampaaja lähteä leikkiin, koska olen ”selkeästi tumma”. Ehkä seuraavassa istunnossa vihjaan toiveistani 🙂

Mulle on tullut moni ”epäilijä” nyt sanomaan, että yllättyivät, kuinka hyvin vaaleampi väri käy. Rohkeasti testiin (ja Olaplex mukaan)!

Uhana tosiaan 🙂 

En ole karoliina, mutta paita on Uhana Designin uutta mallistoa:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X