kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 22.09.2016

Tarvitaanko sadevaatteita vielä vuonna 2016?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

 

Kaupallinen yhteistyö: Reima 

Monet nykyaikaiset lasten ulkovaatteet ovat jo niin pitkälle kehiteltyjä vesipilareineen ja hylkivine materiaaleineen, että varsinaisille kura- ja sadevaatteille ei ole enää niin suurta tilausta, kuin vaikkapa vuosikymmen tai kaksi sitten. 

Meidän perheessä lapsella on kuitenkin aina ollut sadevaatteet ja kumisaappaat. Mutta miksi ihmeessä?

Suurin syy, ainakin meillä, on se, että sadevaatteet eivät ole vain pelastautumiskeino vedeltä, vaan ne toimivat ikään kuin ulkovaatteiden suojapukuna. Koska ulkovaatteita ei suositella pestävän aivan joka viikko, ja jos kuitenkin haluaa, ettei lapsen vaatteet ole syksyllä ja Etelä-Suomen ”talvessa” koko ajan aivan rapaiset, on sadeasu se, joka pelastaa tilanteen. 

Nykyisin rullaan sadevaatteet viikoittain pikaohjelmalla pesukoneessa, mutta entisessä kodissamme, jonka taloyhtiön pyykkituvassa oli iso teollisuusallas, tuppasin usein vaan huuhtelemaan F:n kumisaappaat ja sadevaatteet pintapuolisesti. 

Sadevaatteiden huuhtelu ja jopa pesu ovat siinäkin mielessä helpompi tapa pitää lapsi puhtaissa vaatteissa, kun vaikkapa rullata toppapuku pesukoneessa. Sen kuivuminen kun vie niin paljon enemmän aikaakin.

Monissa päiväkodeissa onkin sääntö, että lapsella on oltava sadevaatteet. Syy tähän, kuulemma, ei taaskaan ole vesi, vaan se, että sadevaatteita käyttämällä ja niitä huuhtelemalla päiväkotien eteiset säilyvät paljon puhtaampina kuin ilman niitä. Ihan järkeen käypä peruste.

Onko teidän perheessänne luovuttu sadeasuista kokonaan vai luotetaanko siellä ruudun takanakin vielä tähän perinteiseen välikausivarustukseen? 

-Karoliina-

Kommentit (4)

Olen samaa mieltä! Nimensä mukaisesti kurahousut pitävät kuran pois vaatteista, eikä tarvitse olla niin usein pesemällä ulkovaatteita sitten. Eli todellakin täällä käytetään kuravaatteita, vaikka kunnon vedenpitävä kamppeet löytyykin tytöltä. 🙂 itse asiassa on vielä hankinta listalla, joten saako kysyä koko apua? suunnilleen saman ikäiselle tytölle tulisi. Minkä kokoiset teillä käytössä? Ja paljon pituutta löytyy? 🙂

Samoilla linjoilla myös, varsinaisia ulkovaatteita ei viitsi jatkuvasti pestä ja sadevaatteissa lapsen voi käydä suihkuttelemassa ulkoilun jälkeen talopesulassa ja samalla välttyy älyttömältä määrältä hiekkaa asunnossa. Mulla on jopa kahdet kuravaatteet lapselle, toiset kotiin ja toiset päiväkotiin. Tai itse asiassa kurahousuja henkseleillä taitaa niitäkin olla kahdet, yhdet fleecevuorelliset ja yhdet vuorettomat. Joka keliin siis 🙂 Päiväkodissa on käytössä ihan sellainen kurahaalari, jota hoitajat ovat moneen kertaan hehkutelleet ja kiitelleet ja suositelleet muillekin.

Hirmu nätti muuten tuo F:n Reiman sadetakki, ainut vika sadevaatteissa yleensä on että niitä saa vain kokovärisinä ja minä kun pidän kuvioista 😀

Mä niin rakastuin myös itse tuohon takkiin. Onneksi meni myös neidille itselleen läpi, koska värihän oli pieni riskihankinta 😀 

F ei ole ikäisensä mittainen, joten ei taida auttaa nyt sentit 🙂 Mutta Reimat on musta reilua kokoa!

Ja nuo hinkselikurahousut niin mahtavat, kun kokoa voi ”huijata” molempiin suuntiin rutkasti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X