kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.10.2016

Sydämeeni osuman sain

Teksti
Karoliina Pentikäinen
7 kommenttia

 

Minun yksi lempikappaleistani on Broodsin Heartlines. Kun kurkistan whats app -näppäimistöni 20 kätetyintä emoji-merkkiä, yhdessätoista niistä on jollain tavalla mukana sydän. Sydän on villatakin kuviossa ja sydän on asia, jonka laatu ihmisessä on mielestäni kaikkein tärkein. Tietysti kirjaimellisesti, mutta vähintääkin yhtä tärkeää on se, millainen symbolinen sydän ihmisellä on. 

Olenkin viime aikoina pohtinut aika paljon sitä, voiko sanoa, että jollain ihmisellä ei ole sydäntä. Tai että voiko musta sydän muuttua epäitsekkääksi? Voiko jonkin sydän olla toivoton tapaus, pilalle myrkytetty? Olisi ihana usko, että kaikkien ihmisten sisällä sykkii lopulta hyvä sydän, mutta maailman tapahtumat lähellä ja kaukana saavat kyllä epäilemään asiaa välillä aika vahvasti. Olisiko sittenkin viisautta uskoa, että kaikkien sydämistä ei saa kultaisia, vaikka kuinka yrittäisi?

Jotenkin haluaisin kuitenkin uskoa, että ainakin suurin osa ihmisten sydämet on parannettavissa. Että katkeran sydämen voi herättää eloon ilolla, tyhjän rakkaudella. Se on varmaa, että särjetyn voi korjata ehjäksi jos korjaajat toimivat tarpeeksi hellästi ja varovaisesti.

Jos jotain elämästä saisi pyytää, niin sitä, että sydän jaksaisi aina mukana, mitä ikinä tapahtuisikin. Se jaksaisi painaa tasaisesti tasaista arkea, pompata kurkkuun innosta tai yllätyksestä, roihuta rakkaudesta. Olla katkeroitumatta vääryyksistä ja pitää pintansa pehmeänä, vaikka sen reunojen suojaksi tekisi mieli rakentaa kova muuri. 

Parasta sydämelle on tietysti löytää toisia kaltaisiaan ympärilleen. Koska mikään ei ole niin hyvä sydän kuin sellainen, joka saa olla toiselle se sydämistä sydämin. 

-Karoliina-

neule, Ivana Helsinki // t-paita, H&M // farkut, Marc O´Polo // kengät, Vans //korvikset, Sanni Kariniemi // kaulakoru, Glitter

Kommentit (7)

Oi ertä miten ihana kirjoitus. Tuli sydämellinen olo. Kiitos . 🙂

Kiitos <3 Mulle tule hyvä mieli sun kommentista!

Wow, miten kaunis olet! Sun sydämellisyys huokuu sun kasvoilta <3 

Hei kiitos. Itseäni pistää silmään noissa kuvissa ”migreenisilmäpussit”, jotka mulle tulee aina migreenissä (ja joka mulla kuvauspäivänä oli). Pus <3

Mä en ainakaan huomannut niitä, ja tuskin kukaan muukaan. Sitä on itselle aina niin kovin ankara. Itsekin ruodin omia kuviani rankasti, vaikka muiden silmissä niissä ei olisi mitään vikaa. Miten oppisimme ulos tämmöisestä ajattelutavasta? 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X