kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 22.10.2016

2 x 7 min pikaruokaa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Minulle tulee aina välillä mieleen, että olen kuin sellainen italialainen perheenäiti, oikea kunnon madre, joka keittää ruokaa kuin armeijalle. Hellii rakkaita lihapullapadoilla ja tuo aina – niin suruun kuin iloonkin – mukaan ruuan. Meillä tehdäänkin usein ruokaa. Isoina annoksina, yleensä F:n kanssa yhdessä kokaten niin, että samaa soppaa ja pataa syödään sitten monta päivää putkeen.

Minusta on tietysti ihanaa syödä välillä myös ulkona, mutta tunnen usein huonoa omatuntoa, jos en tee pääasiassa F:n ruokia itse. F valittikin yksi päivä, kuinka minä en vie häntä KOSKAAN Mäkkäriin. Koskaan ei ole aivan totta, mutta harvemmin kyllä. Ollaankohan me käyty kerran tämän päiväkotisyksyn aikana Hesessä.

Joka tapauksessa. Välillä on päiviä, kun ei ehdi tehdä ruokaa. Ja silloin pienet pikahuijaukset keittiössä ei ole olleenkaan pahitteeksi. Minulla on takataskussa parikin melkein-eines-ruokaa, tai ainakin todella pikapikasafkaa, joita syödään hyvällä omatunnolla. Ja jotka oikeasti maistuvat myös hyvälle. Ne ovat nämä:

PIKARUOKA NRO 1:

  • Valmisfalafelit. Paistetaan pannulla oliiviöljyssä/voissa.
  • Baby-pinaattia ja purkkimaissia. Kypsennetään pinaatit pannulla öljyssä. Päälle mustapippuria ja suolaa. Lopuksi kaadetaan maissit mukaan ja lämmitetään ne pinaatin kaveriksi.

Valmistusaika : 5min

 

PIKARUOKA NRO 2:

  • Riisinuudelit. Keitetään.
  • Katkarapukastike. Kaada kattilaan Creme Bonjour makuna valkosipuli & yrtit, sekä puolitetut kirsikkatomaatit. Keitä koko komeutta kasaan 5 minuuttia. Viskaa joukkoon katkaravut niin, että nekin lämpiävät. 

Valmistusaika : 7min

 

Kivaa lauantaita! Minä lähden aivan näillä näppäimillä kuvaamaan Aution Janitan kanssa vähän blogimatskua. Ou jeah! Kohta nähdään, ihana! 

-Karoliina-

 

 

Kommentit (2)

Mitä falafelejä tässä kuvassa on? 🙂 Siis merkki.

Tiia

Sevan-merkkisiä! 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X