kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 06.11.2016

Paluu ihonhoidon juurille - Favora

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö:Favora

Minun ensimmäiset muistikuvani ihonhoidosta olivat ne hetket saunan ja suihkun jälkeen, kun äiti rasvasi minut ja siskoni liukuhihnameinigillä nilkoista nenään asti. Me kaikki kolme olimme allergisia, astmaisia ja herkkäihoisia, joiden iho muuttui talvisin heti korpuksi, jos sitä ei hoitanut säännöllisesti.

Kun sain sitten ensimmäisen kerran luvan alkaa meikata kouluun 7.luokkalaisena, kiikutti äitini minulle apteekista ihkaensimmäisen oman kasvojenpuhdistusaineeni – Favoran sinisen tuubin, joka sisälsi geelimäistä ihonpuhdistusainetta. Ja sillä sitten vetelin koko yläkoulu ja lukioaikani. Joka ikinen ilta, vuodesta toiseen.  

Opiskelu- ja työaikana Favora unohtui moneksi vuodeksi, mutta kun postipaketista tipahti tänä syksynä testiin Favoran Allergia- ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä suunnitellut tuotteet, tuntui, kun olisin palannut ihonhoidon juurilleni. Pakkausten ulkonäkö oli toki vähän muuttunut, mutta sama sini-valkoinen tyyli oli edellen tunnistettavissa. 

Olenkin kertonut moneen otteeseen siitä, että nykyihoni on paljon monimutkaisempi epäpuhtauksien vuoksi kuin teini-ihoni, mutta yksi yhteinen piirre edelleen löytyy : Ihoni on herkkä! Jos en hoida sitä kunnolla, säännöllisesti ja oikeilla tuotteilla, ei se voi hyvin.

Joskus olen ajatellut, että herkkä iho on sama kuin kuivaiho, mutta todellisuudessa herkkäihoinen voi omata millaisen perusihotyypin hyvänsä : rasvoittuvan, kuivan, sekaihon, mitä vain. Yhteistä näille kaikille herkille ihoille on kuitenkin ilman oikeanlaista hoitoa punoitus, kiristävä tunne ja kutina. Ja se, mitä herkkä iho kaipaa, on suojaa ja vahvistusta. 

Omat suosikkini Favoran valikoimasta ovat Kosteuttava seerumi ja Ravitseva hoitovoide. Niissä yhdistyy kaikki, mitä kolmekymppinen sekaihoni tarvitsee. Ne eivät ärsytä ihoani turhilla hajusteilla. Ne hoitavat ja kosteuttavat tarpeeksi, koska talvi alkaisi taas muuten rapisuttaa ihoani. Näin ihon vanhetessa oikeanlaisia ihonhoitotuotteita valitessa pitää muistaa myös se, että mitä paremmin ihoni on kosteutettu, sitä vähemmän uusia ryppyjä ja uurteita syntyy. Minua viehättää myös se, että molempia tuotteita voi käyttää niin päivä- kuin yökäytössäkin, ja esimerkiksi tuo seerumi sopii todella hyvin ihomeikin, vaikkapa BB-voiteen, alle.

Favorani ovat tämän kaiken edellä mainittavan lisäksi kuitenkin tarpeeksi kevyitä. Ongelma minun tyyppisessäni ihossani kun usein on se, että se tarvitsee kosteutta, mutta liika rasvaisuus taas lisää näppylöitä. Siksi olenkin joskus historiassa sortunut joko ali- tai ylikosteuttamaan ihoni kiristävin tai vaihtoehtoisesti näppyisin tuloksin.

Kauneus ja terveys -lehti kokosi yhdessä Orion Pharman asiantuntijoiden kanssa kahdeksan yleisintä kysymystä ja vastausta koskien herkän ihon hoitoa. Voit käydä lukemassa vinkit täältä, sekä osallistumassa samalla arvontaan, jolla voi voittaa 50 euron edesta Favora-tuotteita. Nyt siis kaikki, mutta erityisesti te herkän ihon kanssa painiskelevat, vinkkejä lukemaan ja arvontaan osallistumaan.

Kuvat: Janita Autio 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X