kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 19.11.2016

Hei hei mitä kuuluu?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
13 kommenttia

Lauantaiaamu. Tasan kaksi viikkoa takana sairastamista. Antibiootteja mennyt nyt kahta erilaista, tippoja monta pipettia, Panacodia ja Buranaa kuin leipää. Vatsa kestänyt rääkin yllättävän hyvin. Tosin en ole nyt kahteen viikkoon käyttänyt myöskään maitotuotteita (mitä nyt juustoja ja suklaata Lactrasen kaverina), gluteenia tai korkeita FODMAP-pitoisuuksia sisältäviä ruokia.  

Lääkärissä olen käynyt neljä kertaa. Korva on puhkaistu ja imetty kahdesti (ihan kauheaa!!!). Edelleenkään en kuule korvalla mitään. Eilen illalla korva putkitettiin. Tähän ikään siis piti elellä, että niin minullekin tehtii. Rahaa kulunut yhden korvan hoitoon tähän mennessä 448 eruoa (ja tässä vaiheessa mietin, miksi ihmeessä minulla ei ole jotain vakuutusta. Saa suositella!)

Mutta. Silti olo on jo parempi. Se, mihin lääke on tehonnut, on muu räkäisyys ja kuume. Eilen lämpöä oli vain 37 (woop,woop) ja muutenkin olo on energisempi. Tosin kotona olo vähän hämää. Heti kun kävelen vaikka rappuset ylös, alkaa hengästyttää. Mutta silti. Ihanaa, ettei olo ole enää aivan jyrän alle jäänyt, vaikkakin kipuun lääkettä pitääkin napsia. 

Vähän tosin mietityttää työnteko. Toisaalta en kuule korvalla mitään, toisaalta kaikki melu ja hälinä tekevät olon todella epämukavaksi. Oikein unelmavaiva meikäläisen päivätöihin. 

Henkinen olo alkaa olla myös jo parempi. Vaikka edelleen vähän pelottaa, saanko lentää ensi viikolla, on muuten kivat oltavat. Vanhempani tulivat meille viikonlopuksi eilen, siskoni tulee tänne parin tunnin päästä. Eilen kodin laittoi kiiltämään siivooja. Tilasin nimittäin aivan hetken mielijohteesta siivoojan torstai-iltana perjantaiaamuksi, kun alkoi pänniä nuhjuinen sairastupa. Olihan ulkopuolinen siivojaa ihana, vaikka monta mutkaa matkassa olikin. Siivojaa oli ensin myöhässä 45 minuuttia ja kaiken lisäksi ei tehnyt kaikkia niitä hommia, joita sopimuksessa luvattiin. Joka tapauksessa : On täällä huomattavasti siistimpää nyt kuin torstai-iltana.  (Vaikka olikin jotenkin kiusallista makoilla itse, kun vieras ihminen hääri kotonani. Tämä toimisi paremmin niin, että antaisi aamulla avaimet siivoojalle kun lähtee töihin ja palaisi sitten siistiin kotiin).

Äiti tosin vähän antoi palautetta, kuinka en olisi saanut tuhlata siivojaan, vaan he olisivat iskän kanssa tehneet homman minun puolestani, mutta en halunnut, että koko heidän vierailunsa menisi töiden tekoon. Varsinkin, kun huomenna vietetään F:n synttäreitä ja tämän oman puolikuntoisen oloni takia tarvitsen kuitenkin niissäkin järjestelyissä apua.

Kohta F lähtee mummon ja papan kanssa Shrek-musikaaliin. Toistamiseen, koska minä ja F olimme jo syksyllä Shrekin enskarissa. Musikaali ja koko Shrek-maailma tekivät häneen kuitenkin niin suurenvaikutuksen, että tyttö halusi sinne uudelleen. No mikäpä siinä : Elämyssynttärilahja onkin ihanaa juttu, koska niitä paketteja tulee kyllä joulukuun lapselle muutenkin tässä lähiaikoina aivan riittävästi. 

Sellainen aamu täällä. Mites siellä?

Olipa muuten hassua kirjoittaa tällainen mitä sattuu, mitä kuuluu -postaus ilman sen suurempaa teemaa.

-Karoliina-

Kommentit (13)

Tällaista kuulumispostausta oli kiva lukea, vaikka siis kipeänä oleminen ei olekaan kivaa. Toivottavasti paraneminen alkaa nyt kunnolla ja pääset lentämään! 🙂

Itsellä kroonisena tuo korvavaiva jo 30-vuotta ja tänäkin vuonna laitettu 4x putki ja puhkottu ties kuinka monta kertaa, ei ole tosiaan mukavaa hommaa. Itselleni on myös tullut Tästä vuosien mittaan kuulon alenema joka on todella ihana vaiva esim. Isossa tilassa missä paljon hälyä – vieruskaverin kuulen, thats it.

Lentokoneeseen voit mennä huoletta, nyt kun putki on paikallaan – auttaa ilman tasauksessa. Ilman sitä ei olisi matkaan kannattanut lähteä. Nenäsuihketta ja duactia ennen koneeseen menoa, niin ei tunnu missään. 🙂

Hyvää joulunalusaikaa, toivottavasti tokenet taudista jo kohta.

Ainiin, ja oma sekä lapsen sairausvakuutus on if:llä ja homma toimii 🙂

Voi sinua…ja minulla on paha aavistus, että tästä voi tulla pitkä prosessi myös. 

Tsemppiä!

Komppaan edellisiä, että tämä oli mukava postaus vaikka tietysti ikävää että olet sairaana 🙁 Pidetään kaikki peukut ja varpaat pystyssä että korva ottaisi paranemisessaan spurtin ja pääsisit lentämään. En tiedä tiedätkö jo, mutta ainakin pienille lapsille on joskus ollut lentokoneessa tarjolla sellaiset kumiset kupit jotka voi laittaa nousun ja laskun ajaksi korvien päälle, auttaa tasaamaan painetta, vaikka korva olisikin parempi niin noista kupeista voisi olla sinulle apua 🙂

Kiitos vinkistä. Nyt kuulemma lentämisen pitäisi olla helpompaa, kun putki pitää linjat auki…mutta toki siinä tapauksessa, ettei korva muuten ole kipeä. Mitä edelleen on 🙁 

Kuulostaa kyllä todella hurjalta taudilta! Itsekin olen sairastanut (tosin en noin rajua) korvatulehduksen aikuisiällä, ja tosiaan sen jälkeen ymmärtää kyllä lasten tuskan. Se nimittäin sattuu! Ja huimaa/pyörryttää jne.
Siivoojakokemuksestasi tuli ihan omamme mieleen: Kun olen ensimmäisen kerran tilannut siivojan, äitini kertoi, että hänkin voisi siivota meillä käydessään.. Ja viime kerralla kävi juurikin niin, että kaikkea siivoukseen kuuluvaa ei oltu tehty. Se kyllä ottaa todella paljon päähän siitä huolimatta, että lopputulos on toki parempi kuin ennen siivousta. Koska siksihän se siivooja tilataan, että jäisi aikaa muuhun, eikä siivoojan töiden viimeistelyyn! Aargh.

No juuri niin. Siksi siivooja tilataan, ettei itse tarvitse tehdä samaa hommaa 🙂 

Tätä oli kiva lukea, ei tosin se että oot edelleen kipeenä 🙁 Jotenkin tällasista saa enemmän irti ( koskee muitakin bloggaajia ja vaikka omien kavereiden kanssa jutusteluja). Tee vaan jatkossakin 🙂 Itelläkin välillä siivoojan tilaaminen käynyt mielessä, varsinkin sillon, kun aikaa ja energiaa kodinhoitoon ei oikein ole. Onneksi asutaan toistaiseksi kahdestaan miehen kanssa ja ollaan aika vähän pölyttäviä 😀 joten pikasiivouksillakin pärjää ne hektisimmät ajat. Todnäk lasten saaminen muuttaa tilannetta. Oon kuullut tosin siivoajiata samaa mitä koit: siivottu vaan näkyvimmät painat ja esim.yks tapaus oli sellanen, ettei siirrelly tavaroita vaan siivos vasn ympäriltä esim.pöytätasoilta. No, se siivooja ei käyny kauaa. Meän vanhempien ikäpolvi taitaa suhtautuu ulkopuoliseen siivousapuun turhana rahanmenona, ku iteki ajattelen enemmän hyödyn ja säästyneen ajan kannalta. Ajattelen omille voimillekin arvoa ja joskus se on mitattavissa rahassa.

Kiva kuulla, että tämä arkinen jutustelukin on sellaista, jota voi lukea.

Uskon myös, että palveluiden ostaminen on meidän ikäpolvellemme paljon luontevampaa kuin aikaisemmille. 

Kuulostaa kamalalta tuo korvakipu. Täytyy sanoa, että olen luullut, että vain lasten korvia putkitetaan. Aina oppii uutta. 🙂
Mutta siis miksi siivooja ei tehnyt kaikkia sopimukseen kuuluvia asioita, vaikka olit vielä paikalla?

En tiedä. Olin aina eri huoneessa, enkä ”kehdannut” tarkistella hänen ollessa paikalla. Olisi pitänyt…

Kiva kuulla. Tällainen oli kiva tehdä. Ehkä teen tästä tavan 🙂 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X