kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 20.11.2016

Ihanat 6-vuotissynttärit. Osa 1.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
19 kommenttia

 

Meillä vietettiin tänään jo vähän etukäteisesti F:n kotisyntymäpäiviä. Vieraiksi oli kutsuttu perhettä ja ystäviä. Pääasiassa aikuisia, mutta kyllä mukaan mahtui muutama tärkeä pienikin. Aluksi kilisteltiin juhlamaljat alkoholittomalla #Winner-kuoharilla* ja toivotettiin vieraat tervetulleeksi.

Koska pidän leipomisesta ja juhlien järjestäminen on ollut minulle aina vähän sellainen kunnia-asia, piti minun muuttaa ajattelumalliani näiden juhlien osalta. Tauti kun laittoi aika nöyräksi, oli pakko päättä, että tällä kertaa kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Itse asiassa : En tehnyt MITÄÄN itse!

Asettelin vain täytteet valmiiden taikinalevyjen pääle, kun tein suolaisia voitaikinanaposteltavia K Ruoka -lehden ohjeella. Olin bongannut ohjeen jo kuun alussa ja päätin, että noita haluaisin tarjota F:n kemuissa. Helppoja, edullisia, kauniita ja hyviä. Valmiin voitaikinan päälle vain basilikaa, tomaattia, tuorejuustoa ja juustoa, ja sitten koko komeus uuniin. Toki hieman tuunasimme ohjetta, mutta näihin sopii nyt kyllä melkein mikä vain päällinen.

Äitini teki puolestaan popcorn-kinuskiherkkuja saamallaan ohjeella, A:n äiti toi karjalanpiirakat ja munavoin, kakut tilasin Frangipanista*. Maistoi ensimmäisen kerran Frangipanin kakkuja eräissä ristiäisissä pari vuotta sitten, ja olin jo silloin aika äimänä. Niin ihania!

Kun sitten pohdin, voisinko tilata tällä kertaa kakut valmiina, mieleeni tuli kyseinen leipomo vuosien takaa. Makeaksi kakuksi valikoitui aivan TAIVAALLINEN Dark Forrest -kakku ja suolaiseksi taas kana-caesar-voileipäkakku. Molemmat muuten laktoosittomia ja gluteenittomia.

Kattaus olikin sitten sekalainen seurakunta uutta, vanhaa ja lainattua. Mutta jotenkin se hillitty sekamelska kävi minusta aika ihanasti esimerkiksi tuohon kakun rönsyilevään tyyliin. Paperilautasliinat, tähtikoristeet, kynttilät ja synttärikyltti oli Pop Up Kemuista*, mukit ja lautaset omasta kaapista (Marimekolta, kirpparilta, Arabialta, Iittalasta ja Ikeasta), tarjoiluastiat omista ja äidin kaapeista. 

Sellaiset juhlat. Ehkä parhaat, jotka olen järjestänyt, koska tällä kertaa ei tarvinnut stressata mistään järjestelyistä. Voisi tottua tähän.

Ja mitä tärkeintä. Sankari oli tyytyväinen juhliinsa!

-Karoliina-

*saatu 

Kommentit (19)

Kuohuviiniä, alkoholitonta – tajusin kyllä, alaikäisen lapsen syntymäpäiväjuhlissa; miksi oi miksi? Minusta kilistelyt ylipäätänsä eivät myöskään kuulu lastenjuhliin. Olen sitä mieltä, että niin kauan kun juhlasankari on alaikäinen ei ’aikuisten juomia’ juhlissa tarjoilla. Lisäksi neiti F:n laittaminen mainostamaan kuohuviiniä, menee minusta hyvän maun yli. Mieleeni tuli ajatus, että etkö uskonut muiden tarjottavien ja miljöön tuovan tarpeeksi wau-ilmiötä juhliin. Kakku näytti aivan mielettömän hienolta!

Kävin tuolla Lasso Drinks:in sivustoihin tutustumassa. Kerrottakoon, että minun täytyi klikata olevani 18 vuotias, päästäkseni tutustumaan tuotteisiin. Jos jollain juomalla haluat lastenjuhlissa jatkossa kilistellä, suosittelisin esim. Frozen kuplivaa juhlajuomaa. Mausta en tiedä, mutta kohderyhmä on oikea:lapset. Aikuisten juhlat ovat erikseen!

F:n juhlissa on ollut 1-vuotissynttäreistä lähtien alkaen ollut alkumalja. Ja jos kyseessä on alkoholiton, on se sama, kuin olisi limua lasissa. Minusta on turhaa hysteriaa kriminalisoida alkoholiton kuohuviini ihan siksi, että kyljessä ei ole Mikki Hiirtä ja Frozenia. Vaikka varsinaisilla lastenkutsuilla ei kyllä tätäkään tarjota, mutta nämä juhlat olikin kummeille ja sukulaisille.

Missäs kohdassa F muuten mainosti juomaa?

Tätä wau-ilmiötä tässä 14 päivää kestäneen kuumeen jälkeen en varsinaisesti miettinyt, mutta mahtavaa, jos sellaistakin löytyi.

Musta kilistely tuo vain kivan lisän ja juhlavuutta juhlaan kuin juhlaan. Meillä kippistely kuuluu myös välillä arkipäivään (juomana mikä tahansa) ja silloin toteamme yleensä ”hyvä me” ja koko perhe siis, 2-vuotias etunenässä 😉
Mua vähän harmittaa, että esikoisemme ristäisiin, emme ottaneet alkumaljoja. Ehkä lähinnä siksi, kun emme oikein tienneet, että mikä kohta olisi ollut luonteva kohta kohottaa malja.

Ja näytääpä tarjoilut herkullisilta! Nam! Välillä on hyvä olla myös itselleen armollinen <3

Samoin me 🙂 Joskus arkena katetaan ”hienosti” ja kilistellään maitoa jalkalaseissa!

Tosi kaunis kakku ja kiva kattaus, suolaisetkin näyttää maukkailta. Valmis voitaikina on kätevä, kun voi vain vaihtaa täytteitä ja valmistuu nopeasti.
Minusta lasten synttäreillä, jossa vieraat valtaosin aikuisia, voi aivan hyvin aikuiset kilistellä kuohuvaa (alkoholitonta tai oikeaa) yhden lasin verran! Meillä on usein tarjottu lasilliset halukkaille ja lapsetkin saavat kilistellä jos haluavat toki omilla juomilla enkä koe, että meillä lapsille muuta opetetaan kuin tapakulttuuria ja sitä, että alkoholiakin aikuiset voivat joskus juoda.

Olen kyllä samalla linjalla. Olisi ihanaa, jos suomalaislapset oppisivat, ettei alkoholi ole jokin tabu, josta seuraa väkisin humala ja pahaa. Se, kuten alkoholiton kuoharikin, voi olla vain parin hörpyn juhlistusjuoma. 

Ihanat tarjoilut ja kattaus! Olen aivan saa mieltä, kilistelyt sopivat lastenkin juhliin jos suurin osa vieraista on aikuisia. Eiköhän suomalaisen kulttuurin humalahakuisuus ja kieroutunut alkoholikulttuuri kumpua ihan jostain muualta..

Suolaiset näyttivät ihanan helpolta, vielä jäi kiinnostamaan että miten tuunasitte ohjetta? Täytyy pistää samat tulille ensi viikonloppuna kun lapsuudenystävät tulevat pikkujouluihin meille..

Laitettiin (kalliin) poron sijaan toisiin piiraisiin kylmasavulohta, tilliä ja ruohosipulia 🙂 

Heippa, löysin juuri blogisi ja kirjoituksesi ovat piristäneet päivääni. Olet ihastuttava ihminen Karoliina! Herkulliset ja kauniit tarjoilut juhlissa. En vain ymmärrä ihmisiä jotka kirjoittavat negatiivisia kommentteja blogeihin, joita itse vapaaehtoisesti seuraavat 😀 käytöstapoja pitäisi opetella, älä välitä 😉 Ihanaa joulun odotusta sinulle ja tyttärellesi! ❤

No huh. Kiitos. Ihana viesti ja piristi kyllä mun harmaata päivää!

Ihanaa marraskuuta ja tulevaa joulua <3

Ihanan herkullisen näköiset kakut, samoin karjalanpiirakat. Mutta kuka on A? Jotain mennyt ohi..

A on poikaystäväni. Vai miesystävä? Mikähän on oikea termi, kun ensimmäinen kuulostaa 15-vuotiaalta ja toinen 57-vuotiaalle? Jotain siltä väliltä 🙂 

Kauniit juhlat 🙂 Sulla on tosi suloinen tyttö!

Kiitos. Ja niin on <3

Ihanan näköiset tarjoilut ja suloinen synttärisankari!
Minua itsekin samassa tilanteessa lähitulevaisuudessa olevana kiinnostaisi tietää, kuinka uudessa elämäntilanteessasi järjestät juhla-asiat. Ne kun yleensä tuottaa monelle eroperheelle päänvaivaa ja kenties riitojakin. Eli järjestättekö F:n isän kanssa molemmat omat lapsen synttärijuhlat omille sukulaisille ja ystäville? Vai oliko näihin juhliin kutsuttu myös F:n isä ja kenties hänen puolen sukua myös? Ja jos oli näin, niin kuinka saada kaikki toimimaan luontevasti?!

Uskon, että tämä on yksi niistä haastekohdista. Näillä synttäreillä oli kummit ja minun puolen perhettä ja perhetuttuja. En itse asiassa edes tiedä, järjestääkö isä omia juhlia hänen puolelleen sukua. 

Kaverisynttärit järjestämme yhdessä tyylillä ”tuo sinä nämä, minä tuon nämä.”

Hienonnäköiset kakut. Millaista tuommosta korkeaa kakkua on leikata, jossa noin paljon koristeita? Pysyykö nättinä?

Täytyy sanoa, että leikkaaminen aiheutti jännitystä vieraissa. Mutta hyvin meni terävän veitsen ja kakkulapion kanssa. Lopussa toki kellahti, mutta se ei haitannut. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X