kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.11.2016

Etäsuhteen lähipäiviä ja lentokenttäspurtteja

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

 

Heipparallaa sinne Suomeen. Täällä sitä ollaan jo jalat tukevasti maassa Bremerhavenissa. Matkustimme F:n kanssa eilen Amsterdamin kautta Bremenin ja sieltä sitten A:n autolla pikkuinen matka vielä Bremerhaveniin.

Matka, lento ja lentojen vaihdot menivät hyvin. En ollut koskaan vaihtanut Amsterdamissa, ja kun ensimmäinen lento oli tänään puoli tuntia myöhässä, toki vähän jännitti, kuinka ehditään/löydetään ripeasti oikealle portille. Mutta hienostihan sekin meni, vaikka tuota käsimatkatavaraa oli matkassa aika paljon. Meidän lento Amsterdamiin tuli aivan eri puolelle kenttää kuin mistä Bremenin kone lähti. Käytännössä juostiin – ja vieläpä niiden rullamattojen avustamana – 20 minuuttia putkeen. Minä olin aivan hikinen portille päästyä. F elämänsä kunnossa.

Kummastelen muuten aina sitä, kuinka hirveästi tavaraa saa ottaa käsimatkatavaroihin. Lentolaukku, reppu ja käsilaukku. Niin ja vieläpä kertaa kaksi tällä reissulla. Mutta enpä tosiaan valita: Ihanaa, että monet reissut voi tehdä vain käsimatkatavaroilla.

Eilisilta meni ihan vaan asettuessa taloksi. Syötiin, F halusi testata asunnon kylpyammeen ja sitten iltasadun jälkeen unille. Tosin F oli kuulemma simahtanut käytännössä jo ennen kuin edes valoja oli ehditty sammuttaa (minua ei kelpuutettu – tietenkään – nukuttamaan).Tähän aamuun herättiin F:n toimesta paikallista aika 5.20 (!). Onneksi aurinko paistoi ja aamuapalaa sai syödä ihan rauhassa samalla, kun laukut purettiin kaappeihin. 

Vaikka toisessa maassa asuminen ei nyt lähtökohtaisesti olekaan se asia, jota suhteelta toivoo, onhan se ihanaa, että toisen luokse pääsee kuitenkin näin suhteellisen kätevästi. Lennot itsessäänhän ovat nopeita, eniten aikaa meneekin lentokentillä palloiluun ja odotteluun.

Tänään meillä on tarkoitus mennä katsomaan jääkiekkomatsia ja ensi viikolla viettää ihan arkista aikaa. Käydä ehkä vähän joulutoreilla, vierailla eläintarhassa, tehdä ruokaa ja yksinkertaisesti viettää tavallista aikaa yhdessä. Se, mitä etäsuhteessa ollessa kaipaakin, on nimenomaa tavallinen elämä. Se, että saa valita toisen kanssa juustoa supermarketin hyllyltä tai juoda iltapäiväkahvit saman pöydän ääressä.

Tai herätä aamulla niin, ettei tarvitse ikävöidä ketään. Niin, että kun avaa silmänsä, näkee ensimmäiseksi ne kaksi kaikkein rakkaintaan. 

Kivaa sunnuntaita!

-Karoliina-

//Housut saatu Sweet Pantsilta // 

Kommentit (8)

Hei. Mitä tulee noihin käsimatkatavaroihin, niin mun mielestä se on kyllä niin, että saa lentolaukun lisäksi ottaa pienen laukun esim. olkalaukun tai läppärilaukun. Teidän reppu näyttää kyllä aika isolta, jos on lentolaukkukin. Ainakin Finnair on nykyään tarkempi ja jos kone on täynnä niin portilla syynäävät ja kuuluttavat,että toinen pieni laukku voi olla, jos se mahtuu edessä olevan istuimen alle. Mun mielestä on hyvä, niin kaikkien tavarat mahtuu paremmin… 🙂 Mukavia päiviä teille sinne.

Mukavaa reissua, toivottavasti myös kelit suosii 🙂 Jos saa udella niin onko sun mies suomalainen joka asuu saksassa vai ihan syntyperäinen saksalainen? Saksa on kaunis maa ja joulutorit aivan ihania! Itse en pystynyt edes ajattelemaan avomieheni kanssa etäsuhdetta, ikävä olisi ollut liian kova joten muutin hänen kotimaahansa Italiaan. Elämäntilanne oli kyllä eri kun teillä, olemme suht nuoria eikä meillö ole vielö lapsia 🙂 sinulla on vielä pikku F niin toiseen maahan muutto olisi varmasti paljon mutkikkaampaa jos edes vaihtoehto. Ihanaa lomaa, ja kirjoittele ihmeessä enemmänkin uudesta ”kotikaupungistasi”, olisi mukava lukea mitä nähtävää siellä on ja mihin kannattaa mennä. Saat varmasti enemmän irti kuin perusturistit 🙂

Moikka. Yhtenä päivänä on satanut. Lämpöä ollut sellaiset 0-8. Ja aurinkoa – ihanaa!

Hän on suomalainen. Töissä vaan Saksassa. 

Kiva postausidea 🙂 

Saa ottaa lentolaukun eli tämän pienen matkalaukun, käsilaukun joka myös voi olla reppu ja sitten vielä läppäri tai kameralaukun erikseen 🙂

Mäki olin tulossa kommentoimaan, et eiks yleensä käsimatkatavaroiks saa ottaa vaa pienen käsilaukun lisäks yhden isomman. Ja sillonki painoraja n. 8-10kg…

Käsimatkatavaroihin saa ottaa – ainakin niillä lennoilla, joilla olen ollut – käsimatkatavaramatkalaukun + käsilaukun (jos on ihan pieni) + repun/laukun läppäriä/pädiä varten, mutta siinnehän kassiin saa tunkea toki paljon muutekin 🙂 

Ainakin lentoyhtiöillä, joilla itse matkustan paljon (Lufthansa ja Finnair) economy-luokkassa matkustamoon saa käsimatkatavaran eli pienen lentolaukun lisäksi tuoda yhden henkilökohtaisen tavaran (käsilaukku, pieni reppu, kamera- TAI läppärilaukku) ja kaikkien tavaroiden yhteispaino on MAX. 8kg. Todella ärsyttävää seurata, kun ihmiset tuovat koneeseen suuret matkatavarat + tax free-ostokset ja yrittävät tunkea niitä tavaratilaan, kun itse on ollut tarkka, ettei vahingossa ole ylimääräistä. Lentoyhtiöillä pitäisi olla huomattavasti tiukempi seula käsimatkatavaroiden kanssa.

Tunnustan olevani juuri tuo matkustaja!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X