kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 31.12.2016

Vuoden viimeinen! Nyt on aika luvata ja toivoa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
19 kommenttia

 

Joinakin vuosina tämä lupausten tekeminen on ollut paljon helpompaa kuin nyt. Johtuu ehkä siitä, että edessäni häämöttää mitä todennäköisemmin vuosi, jolloin elämä muuttuu taas monella tavalla ja useakaan asiaa ei voi ollenkaan vielä ennustaa. F aloittaa esimerkiksi koulun ja kaipa tätä omaakin tulevaisuutta on taas monelta osalta rakennettava.

Silti minä rakastan tätä vuoden vaihtumista. Uutta starttia. Koska vaikka vuoden vaihtuminen on oikeasti vain kalenteritekninen juttu, on silloin mahdollisuus aloittaa monikin asia alusta. Minulle sellainen konkretia oikeasti toimii. Luo pontta ja inspiroi.

Päätin, etten tee varsinaisia lupauksia, koska lupaus kuulostaa tähän väliin liian ankaralle. Varsinkin, kun yritän olla vähän armollisempi itseni suhteen. Mutta sen sijaa teen toiveeni vuodelle 2017.

Liikkuisitko, hyvä nainen? Te blogini vanhat lukijat varmasti nauratte tälle, koska olenhan niin monta (kymmentä) kertaa aloittanut kuntoilun ja lopettanut hetken päästä kuin seinään, mutta nyt olisi melkein pakko alkaa tehdä tälle kropalle jotain. On myönnettävä, etten ole enää nuori tyttö. Vartalo ei pysy matkassa enää itsestään, eikä terveys ole itsestäänselvyys. Tiedän, että edelleenkin ajan löytäminen liikkumiselle on TODELLA suuri haaste, mutta minähän rakastan haasteita. Lenkkien lisäksi (joita pitäisi pidentää ja tihentää) päätin, että otan SALIKORTIN! Huhhuh! Ekan kerran sitten vuoden 2010.

Mitäpä jos vähän konmarittelisit? Vaikka kirjoitinkin syksyllä siitä, miten konmaritus on mielestäni osittain vain onnettomien ihmisten yritys hallita omaa elämäänsä, on myönnettävä, että pieni karsiminen – onnellinen tai onneton – tekee hyvää aina tasaisin väliajoin. Vaatekaappini on tällä hetkellä täysi katastrofi. Tiedän, etten pysty vuosia sitten haaveilemaani minimalistiseen vaatekaappiin vain muutamine vaatteineen – olen tajunnut rakastavani erilaisia, eri tyylisiä ja hassuja vaatteita liikaa – mutta nyt kaapeistani löytyy myös paljon sellaisia vaatteita, joita en käytä oikeasti koskaan. Ne on saatava ulos, jotta lempparit pääsevät paremmin esille. Ja niitä muistaa ylipäätään käyttää!

Muistapa keskittyä olennaiseen! Elämässä on aina asioita, jotka huolestuttavat, surettavat tai ärsyttävät. Mutta jos niille antaa vallan, häviää kaikki se ihana, iloinen ja elämisenarvoinen ympäriltä, vaikka sitä olisi kuinka paljon. Tämän vuoden tavoite onkin keskittyä vielä enemmän hyvään ja antaa huonolle sen ansaitsema paikka (eli hyvin pieni nurkkapaikka jos sitäkään).

Olethan rehellinen, edelleen? Vuosi 2016 oli todistus – taas kerran – siitä, kuinka omaa sydäntään kuuntelemalla ei voi mennä mönkään. Haluan nähdä, mitä oman itsensä kuunteleminen ja niihin elämän aidosti tärkeimpiin asioihin keskittyminen vielä voikaan saada aikaan. Veikkaanpa, että tällä taktiikalla paljon puhuttu sisäinen rauhakin voisi olla ihan vakio-olotila. 

Mitä lupauksia tai toiveita sinä teet? 

-Karoliina-

Kuvat: Janita Autio // Stailaus: Ida Nyrhinen // Asu:Ivana Helsinki 

Kommentit (19)

Voi kuinka kaunis olet näissä kuvissa !! Ihanaa vuotta 2017 <3

Ihanaa alkavaa vuotta ja nähdään taas pian! ❤

Miten upeita kuvia, mikä malli!;) Noi hiukset todella sopii sulle!

Kiitos paljon. Tykkään itsekin tästä uudesta kuontalosta! 

Sori mutta en ihan ymmärrä näitä kuvia. Miksi olet jollain randomilla kadulla helsingissä kranssi päässä ja näytät peuralta ajovaloissa?

Sori mutta en ihan ymmärrä miksi jättää tällainen tarkoituksellisesti ikävä kommentti. Toivottavasti vuosi 2017 tuo sullekin hieman sivistystä, MariaJ.
Karoliinalle ihanaa vuotta 2017 ja kiitos tosi kivasta blogista! Kaunis olet näissä kuvissa.

Ihan piruuttaan? 🙂 🙂
Voi hyvänen aika näitä ihmisiä!!!

MariaJ, katriiiiina ja Vierailija

It`s Art 😀 Hah! Minusta tämä oli ihana, hassu ja aivan helkkarin epäkäytännöllinen asu/tukkalaite ja hulvaton kuvaussessio pakkasessa. Eli sitä bloggaamisen hassua sivutuotetta!

Peura ajovaloissa??? No minkäs sitä ihminen voi jos on upea kroppa ja isot silmät. Kaikilla ei vissiin ole? Kelpais kyllä mullekin olla tuon näköinen… Ihanaa vuotta 2017 sinulle Karoliina!!

No huhhuh. Kiitos <3 

Hyvää uutta vuotta! Mulla olis myös kaappien täysinventaario odottamassa tapahtumistaan! Ja myös se salille paluu! Meidän pieni täyttää kohta vuoden ja oma kunto on aika karsea, ja kaipaan sitä kun jaksaa eikä kroppa reistaa. Lisäksi oma aika salilla vaikka sen kerran viikossa tekis tosi hyvää. Olkoon se salikortti siis munkin-jos ei lupaus niin iloinen tavoite!
Kauniita kuvia!

Tsemppiä meille laiskiaisille. Voi kun pystyttäisiin molemmat tuohon! 

Kihlat, siis for real? Upeeta <3 Kaikkea hyvää teidän uusperheelle sekä etäsuhteen jälkeiseen arkeen ja likapyykkikasojen keskelle, toivottavasti kestät niitä tällä kertaa 🙂 Pus.

Tällainen kommmetti – for real?!

Onnea K ja A.

Femme ja MonaLisa.

Sarkasmi on taitolaji. Ja Femme onnistui siinä täydellisesti. 

Kihlat. Kyllä vaan! Kiitos <3

Huh, onpa upeet kuvat! Ja upee mekko ja sä 🙂 Kaikkee hyvää uuteen vuoteen xx Muista levätä, mäki koitan!

Kiitos muruseni <3 Onnea, iloa, lepoa ja duuneja (ehkä yhteisiä!!)

Kiitos! Ja ihanaa, onnellista sinullekin! 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X