kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 04.01.2017

Kuivien talvikäsien kesytys

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Vitsi miten tämä talvi on kovaa kyytiä iholle ja hiuksille. Yksin minun suurin talvinen ongelmakohtani on kädet, jotka tuntuvat kuivuvan välillä ihan karrelle. Varsinkin silloin, kun tulee pöpöjen pelossa pestyä käsiä vähän joka välissä.

Olen kuitenkin löytänyt muutaman keinon, jolla käsissä on edes häivähdys pehmeyttä.

TALVIKÄSIEN HOITOVINKIT:

  • Kuori kädet säännöllisesti. Itse käytän käsissä ihan tavallisia Flow-merkin tai The Body Shopin vartalokuorintoja, joilla kuorin muunkin ihon.
  • Pidä kynnet lyhyinä ja mielellään geelattuina. Olen kirjoittanut tästä muinakin talvina, mutta minusta tuntuu, että paljas kynnen pinta ”varastaa” kosteutta muualtakin käsistä. Siksi kynnen päällä oleva käsittely auttaa käsien kosteustasapainossa.
  • Rasvaa käsiä arkena helposti imeytyvällä rasvalla useasti päivässä. The Body Shopin pieni Shea-tuubi on yksi hyvä vaihtoehto tähän.
  • Kosteutua kynsinauhat. Yllättävän hyvä kynsinauhaöljy on H&M:n oma öljy. 
  • Anna käsille tehokosteutus ainakin kerran viikossa niin, että voitele kädet todella rasvaisella voiteella ja laita käsiin kumihanskat. Tuntuu todella ällölle, mutta siellä hanskan sisässä rasva tosiaan imeytyy käsiin (eikä esimerkiksi puuvillahanskan kankaaseen, joita monet suosittelevat). Tähän hommaan sopii esimerkiksi jalkarasvat, kookosöljy, Nivea Creme ja The Body Shopin vartalovoit.

Kivaa keskiviikkoiltaa!

-Karoliina-

*Shellac-kynsihuolto saatu The Spasta 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X