kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 12.01.2017

Ihana Low FODMAP -granola

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Sain vuosi sitten joululahjaksi itse tehtyä granolaa, josta tuli hetkessä ja ensilusikalliselta pakkomielteeni. Aamu-, ilta- ja välipala, jota teki mieli syödä joka kerta överit, ja joka tuntui loppuvan purkista aina liian nopeasti.

Pyysin granolalahjan antajalta heti reseptin myös itselleni ja tuosta hetkestä lähtien olen kokkailut granolaa vähintään kerran kuussa. Ja tartuttanut samalla granolahimon moniin läheisiini kuin teihin blogin lukijoihinikin.

Vatsatutkimukseni ovat vielä aivan kesken, mutta sen olen huomannut, että FODMAP-ruokavalio on asia, joka tekee ololleni hyvää. En noudata sitä todellakaan kaikilta osin, mutta aina kun minun on mahdollista valita LOW FODMAP -safkaa ”tavallisen” sijaan, teen niin.

Koska granola on ollut kauan osaaamupalojani, päätin kokeilla, voisinko tehdä lempireseptini niin, että kaikki sen aineosat olisivat sallittujen ruoka-aineiden listasta. Ja kuulkaas: Homma onnistui paremmin kuin kuvittelin. Eroa alkuperäiseen tuskin huomaa.

Itseni on ainakin ollut jossain vaiheessa vaikea soveltaa tuttuja reseptejä LOW FODMAPiksi. Tai ylipäättään keksiä tarpeeksi erilaisia syötäviä, joten tässäpä teille muillekin mahavaivaisille oiva resepti.

Low FODMAP -herkkugranola

1.Sekoita kulhossa: 

  • 8 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 3-4 dl pähkinöitä. Halutessaan pähkinät voi murskata pienemmiksi. LOW FODMAPia tavoitellessa käy esim. saksanpähkinät ja pekaanipähkinät.
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 3-5 tl kanelia

2. Laita kattilaan ja sulata liedellä:

  • 1,5 dl vaahterasiirappia
  • 5 rkl kookosöljyä.

3. Lisää vaahterasiirappi-kookosöljyseokseen:

  • 4-5 rkl maapähkinävoita. Sulata seos tasaiseksi massaksi.

4. Sekoita nesteseos pähkinä-kaurahiutaleseoksen joukkoon. 

5. Levitä koko komeus tasaiseksi pellille. Laita pelti 175 asteiseen uuniin ja pidä herkku uunissa 20-30 minuuttia. Kääntele välillä lastalla. Mysli on valmista kun se saa hieman tummuneen värin ja on rapeaa. Jäähdytä pellillä ja laita sitten vasta purkkiin säilöön.

6. Syö esimerkiksi sokerittoman Alpro Soyan kanssa.

Kokeile, jos uskallat!

-Karoliina-

Kommentit (2)

Oi, kuulostaa tosi hyvältä! Kokeiluun menee, juuri eilen ostinkin elämäni ensimmäisen maapähkinävoi-purkin ja mietin mitä siitä tekisi.

No tätä ainakin. Sitten maapähkinävoi on ihana maustettaessa kanaa. Ja leivälle 🙂 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X