kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 23.02.2017

Kun lapsuuden makumuisto vyöryy päälle

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Paulig

Minä laskettelin lapsena kaikki talvet. Vieressä oleva hiihtokeskus oli paikka, jonne kokoontui talvesta toiseen iso joukko kylämme lapsia. Ja niitä muutamaa tuttua rinnettä sitten laskettiin päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen niin, että vanhemmat viskasivat meidät aamulla mäkeen ja illalla rinteen sulkeutuessa tultiin hakemaan.

Isona osana laskettelupäiviä toimi tietysti eväät. Ne tehtiin kotona valmiiksi reppuun, mutta yhden asian sai ostaa rinnekahvilasta: Tazza-kaakaon viidellä markalla. Muistan edelleen sen tuoksun, tulikuuman olemuksen styroksisessa mukissa ja ihanan suklaan maun, josta muodostui aina laskettelupäivien yksi kohokohdista.

F ja minä emme syö aamiaista arkena yhdessä, mutta iltaruoka ja iltapala ovat hetkiä, jolloin kokoonnumme kahdestaan pöydän ääreen. Erityisesti iltapalasta on tullut sellainen meitä yhdistävä toiminto, koska yleensä siinä vaiheessa – toisin kun vielä illallisen aikaan – työ- ja hoitopäivän asiat ovat jo poissa mielestä, suurin osa illan puuhista ja harrastuksista jo suoritettu ja mielikin tästä syystä rauhallisempi. Silloin on ihana istua naamatusten ja jutella niistä ihan tavallisista yhteisistä asioista.

Kun sain vajaa kuukausi sitten kotiimme blogiyhteistyön kautta Paulig Cupsolo -laitteen, tuli iltoihimme yksi uusi perinne lisää: Meillä juodaan nyt joka ilta yhteinen iltakaakao. Eikä mikä tahansa kaakao, vaan vähälaktoosinen – se minulle jo legenda-asemaan noussut – Tazza.

Itse asiassa koko kaakaon surauttaminen Cupsolo -laitteella on jo osa iltapalalle valmistautumista. Minä laitan laitteen töpselin seinään ja täytän vesiastian, mutta F osaakin tehdä siitä eteenpäin jo kaikki muut toiminnot. Valita kapselin, laittaa sen laitteen sisään, surauttaa juuri oikeankokoisen annoksen ja lopulta myös huuhdella laitteen. Tärkeää tässä rituaalissa on kuitenkin ensisijaisesti Tazza-kaakaon laadun valitseminen. Tazza-kapseleita on valittavissa nimittäin neljää eri makua: Original, Dark, Caramel ja Mint. Itse valitsen yleensä Dark-maun, koska se on kaikkein suklaisin ja kaiken lisäksi täysin laktoositon. F:n suosikki on perinteinen vähälaktoosinen Original, vaikkakin Caramel ja Mint makeudellaan usein myöskin houkuttelevat.

On ihanaa, että jotkut oman lapsuuden tärkeät tuoksu- ja makumuistot siirtyvät myös omalle lapselle. Niin arkista kun se onkin, tulee juhlava olo siitä, että jotkut asiat lapsuudessa eivät muutu.

-Karoliina-

Paulig Cupsolo -laitteen kapseleita voi osaa hyvinvarustetuista elintarvikeliikkeistä ja osoitteesta www.pauligshop.fi

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X