kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 06.03.2017

5 vinkkiä, joita noudattamalla miellytät varmasti miestäsi

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

Olin nuorempana erään (nuorten)naistenlehden vakiolukija. Ihailin lehden kansikuvanaisten silkinsileää ihoa, kauniita kasvoja ja imin jutuista inspiraatiota. Lehdessä kerrottiin, kuinka olla edustava työhaastattelussa, mikä olisi kevään kynsilakkatrendi ja ennen kaikkea – kuinka saada poikaystävä, miten pitää jätkä otteessa ja mikä on todella turn off muhinoidessa.

Nyt en ole enää lukioikäinen. En lue (onneksi) enää kyseistä lehteä, mutta kun vilkaisin samaisen lehden tarjontaa kirjaston pinoissa, järkytyin. Otsikoista päätellen sama meno jatkuu edelleen! Kuinka napata hottis poikkis -jutut sulassa sovussa Ole oma itsesti – ja Löydä sisäinen #girlpower -typpisten juttujen seassa. Näkeekö joku muu ristiriitaa tässä keississä? Sitä ollaan muka niin tämän ajan itsenäisiä naisia, mutta sitten jo seuraavalla sivulla kerrotaan, mistä suutelutavasta – koska kaikki miehethän tosiaan ovat myös samanlaisia – pitää päästä eroon.

Tällä viikolla vietetään naistenpäivää. Jes! Siistiä olla nainen. Mutta kyllä tämä touhu välillä nyppii ja suuresti. Erityisesti: Miksi meille naisille tuputetaan jatkuvasti vinkkejä siitä, kuinka olla oikeanlainen nimenomaa miesten silmissä? Viisikymmentäluvulla jaettiin How to be a good housewife -kirjoja oppaiksi nuorille naisille. Niille naureskellaan nykyisin, mutta jos uskaltaa katsoa totuutta silmiin, ei noista hetkistä ole menty juurikaan eteenpäin. On vaan keksitty uusia tapoja, joilla naisen voisi mielyttää miestä. Ja onko miehille samanlaisia lehtijuttuja? Kyllä ei ole.

Klikkasit ehkä tämän postauksen otsikkoa siksi, että ajettelit A)”Nyt se Sallinen on seonnut” tai B) ”Hmm. Mitähän nämä vinkit ovat?” Eikä siinä mitään. Olen itsekin haksahtanut kymmeniä kertoja samanlaisten otsikkojen taakse pettyen joka kerta. Ensin klikkia on edeltänyt uteliaisuus: Olisikohan jotain, mitä en tiedä. Olisiko joku helppo tapa, jolla saisi alati hymysuin olevan urhon ja täydellisetn parisuhteen. *Klik* Ja sitä seuraava: Miksi ihmeessä luen tätä sontaa?

Ihmismieli – ainakin omani – on kumma. Sitä hairahtuu klikkailemaan jo valmiiksi urpolle kuulostavia otsikoita ja ”tutkimustuloksia” , vaikka kuinka uskoo olevansa yläpuolella kaikkea tuota. Vähän sama, mitä puhuin Anu Saagim -postauksessakin viime viikolla: Yhteiskunnan luomasta paineesta on vaikea päästä eroon, ja joskus uteliaisuus vie voiton järjeltä. 

Minulta kysyttiin viikonlopun haastattelussa, mikä kirja on vaikuttanut eniten minuun. Oli pakko sanoa, että Maria Jotunin ja Minna Canthin kirjat siksi, että vaikka yksikään yksittäinen tarina ei ole ylitsekohoava lempparini, herätti noiden naisten naisasia-asenne minut jo teini-ikäisenä. Muistan, kuinka voimakas tunne minulle tuli noita kirjoja lukiessa: Jumankekka naiset, mitä poweria! Kääntelyilevät varmasti haudassaan, jos tietäisivät, mitä täällä edelleen touhutaan.

En anna nyt viittä vinkkiä. Pahoitteluni. Ei minulla ole mitään hajua, miten miestä miellytetään. Tiedän vain sen, kuinka itse haluan kohdella rakkaitani. Miehiä tai naisia. Puolisoa, ystäviä, perhettä. Onnistun näissä aikeissani joskus, joskus en. 

Mutta oli minulla silti syy saada sinut tänne, ja se liittyy juurikin noihin vinkkeihin:

Ei ole todellakaan mikään synti miellyttää kumppaniaan – miestä tai naista. On ihanaa olla rakkaalleen hyvä.  Ei ole myöskään ollenkaan paha ajatella pomonsa, lapsensa, äitinsä, ystävänsä tai vaikkapa lähikauppansa kassan tunteita ja tehdä kivoja tekoja näitä ilahduttaakseen. Pointti on siinä, miksi haluaa miellyttää! Joten miksi klikkailla hassuja otsikoita? Siksi, koska haluaa saada vinkkejä, kuinka olla vieläkin parempi ihminen lähimmäisilleen? Siksi, kun saa itse iloa muiden ilosta? Vaiko siksi, ettei luota siihen, että on hyvä omana itsenään? Että ei ole tarpeeksi nainen ja tarpeeksi viehättävä juuri sellaisena kun on? 

Yritetään aloittaa tämä naistenpäivän viikko iloiten siitä, mitä olemme. Ei murehtien siitä, mitä emme ole tai miksikä meidät halutaan tuuppia olemaan. Eeva Kilven sanojen myötä ihanaa alkanutta viikkoa! 

Nukkumaan käydessä ajattelen: 
Huomenna minä lämmitän saunan, 
pidän itseäni hyvänä, 
kävelytän, uitan, pesen, 
kutsun itseni iltateelle, 
puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun: 
Sinä pieni urhea nainen, 
minä luotan sinuun. 

Eeva Kilpi

 

-Karoliina-

Lue myös:

Kesäkavereille 

Mitä ulkonäkö kertoo? 

Onni tulee tekemällä 

Kuva: Pixabay 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)

Mä itseasiassa klikkasin siinä toivossa, että olisin jotenkin päässyt torppaamaan ne kaikki! 😀 Höh, nyt provosoiduin jo otsikkotasolla ihan turhaan. 😉 

Eeva Kilven runo on yksi lemppareistani!

Puhut taas asiaa! Minuakin suorastaan kyrsii se, että *jotkut nuorten naisten lehdet* ovat täynnä miehenmiellytysvinkkejä, neuvoja siitä millaiset alusvaatteet ovat miesten mielestä ok, pieni gallup miesten keskuudessa, että millainen nainen on hyvä sängyssä jne. Ja tosiaan ei miellyttämisessä ole mitään vikaa, mutta jos se tapahtuu oman sisäisen tasapainon, omanarvontunnon kustannuksella, niin jokin saattaisi olla vialla. Ja kysyn vaan: näyttäkääpä sellainen miehille suunnattu lehti, jota ei myydä ylähyllyltä näkösuojan takaa, jossa opetetaan miehenalkuja teeskentelemään kiinnostunutta kun nainen puhuu vaatteista, miten seistään epämukavissa kengissä niin, että näyttää naisen silmissä mahdollisimman houkuttelevalta ja että miten sen nainen nyt sitten tyydytetään niin maan perusteellisesti, ettei sitä enää muut jonnet kiinnosta.

Kyps.

Terveisin entinen nuori tyttöystävä, joka epäili olevansa jotenkin kehno, kun ei ollut halukas taikka pystyvä yksityiseen striptease-esitykseen 😀

Oi ihana avautuminen sulle tuohon loppuun <3

Hyviä pointteja sulla! Juuri niin 🙂 

No voi hitsi! Pahoittelut 😀 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X