kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 08.03.2017

Ihanaa olla nainen

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Hirveän usein minun tulee kirjoitettua naiseudesta jollakin tapaa negatiivisesta tai ainakin yhteiskunnallisesti kriittisestä näkökulmasta. Lasikatot, ulkonäköpaineet, sovinismi ja niin edelleen.

Olen sitä mieltä, että jokaisen naisen ja miehen(!) tulisi olla feministi, koska muuten täällä ei tapahdu askeleita eteenpäin. Mutta siinä kaikessa tasa-arvokiihkossa minä ainakin välillä unohdan sanoa ääneen – jopa itselleni – miten hienoa onkaan olla nainen. Koska ajattelen niin varmasti joka päivä! (Paitsi menkoissa, gynekelogilla ja synnyttäessä, mutta ei mennä nyt siihen.)

Listasinkin tähän alle naistenpäivän kunniaksi – ikään kuin muistutukseksi itselleni – kuinka mahtavaa on juuri tässä sukupuolessa. Moni, varmasti itse asiassa jokainen, kohta sopisi myös monen miehen kohdalle, mutta tämä onkin minun henkilökohtainen listani niistä hetkistä, jolloin olen ajatellut, kuinka ihanaa on olla juuri nainen. Heterokeskeinen ja hömppähän tämä lista myöskin osin on, mutta niin olen henkilökohtaisesti minäkin (silloin kun en ole kärkäs sassy lady). 

  • Kauneus. On ihanaa saada avoimesti olla kiinnostunut kaikesta kauniista. Ostaa kotiin leikkokukkia, miettiä huulipunasävyjä, pohtia juhlamekon helmaa ja joulun teemavärejä. Tämä kaikki sallitaan meiltä naisilta mitään kyselemättä. Saa olla vapaasti turhanpäiväinen ilman, että kukaan kritisoi.
  • Siskohenki. Ne harvat hetket, kun on mahdollisuus istua alas rakkaiden siskojen – biologisten tai ystäväsiskojen kanssa – tuovat niin paljon energiaa. Toisen naisen tuki on parasta, mitä voi saada ja antaa. Ymmärsin naisystävien merkityksen vasta parikymppisenä. Sen jälkeen olenkin kasannut ympärilleni sellaisen sakin ihania naisia, että oikein hymyilyttää. Ihanaa, että olette olemassa!
  • Herättely. Naisen ei tarvitse paljon tehdä, että voi provosoida. Täytyy myöntää (kauheaa kyllä), että välillä nautin siitä, että saan ravistella ihmisiä. Ensin voi räpsytellä ripsiä nätisti ja hiljaisesti, antaa uuden tuttavuuden luoda oma mielikuvansa sinusta ja sitten: BAM! Iskeä jokin sellainen asia kehiin, kun vaikkapa ajatus tai mielipide. Veikkaan, että miesten pitää tehdä vaikka kuinka paljon enemmän asioita, jotta voivat hätkähdyttää ketään. 
  • Äitiys. Vaikkei äitiys aina liity naiseuteen, minulla se liittyy. Yksi parhaista asioista naisena on olla äiti. Miten ihanaa olla omalle lapselleen se turva ja lämpö. Se kenen nimeä huudetaan ensimmäisenä yöllä (ei aina käytännössä ihanaa, mutta ajatuksentasolla kyllä) ja kuka saa kuulla ilot ja huolet. Olen varmaankin näitä syntymä-äitejä, jotka ovat halunneet olla tässä roolissa jo kauan ennen lasta. Siksi onkin niin ihanaa, että saimme F:n!
  • Parisuhde. Hassua ehkä, mutta olen monta kertaa miettinyt, mikä miehille on naisissa se juttu, miksi heistä on meidän lähellään niin hyvä olla. Koska tiedän tasan tarkkaan, mitä hyvä mies saa näin naisessa aikaiseksi. Jos ei nimittäin ole turvallinen olo halatessa, ei ole minusta mitään! Parasta on se, kun saa samaan aikaan olla sekä itsenäinen, että jollakin tapaa suojassa. Että toista ei pakolla tarvitse, pärjää varsin hyvin itsekin, mutta silti haluaa elää rinnakkain. Ei helppo yhtälö, mutta uskoisin sen olevan mahdollinen.
  • Hormonit. Onhan ne nyt vaan aika hemmetin hyvä tekosyy vetäistä välillä levyllinen suklaata ja päälle oikein mehevät crazy-kilarit. 

Ihanaa naistenpäivää!

-Karoliina- 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X