kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 24.03.2017

15 vinkkiä täydelliseen itseruskettavaihoon!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Itseruskettava-aika kolkuttelee jo ovelle. Meikäläinen sipaisi viime viikolla reteästi vähän väriä pintaan, kun arvelin, että tällä viikolla saattaisi olla saumaa siihen, että joku yli 6,2-vuotias näkee minut ilman kokovartalon peittävää villakerrastoa, farkkuja, neuletta, untuvaliiviä, toppatakkia, pipoa ja nenään asti vedettyä huivia.

Koska olen sutinut itseruskettavaa aina säännöllisen epäsäännöllisesti monen vuoden ajan, päätin ryhtyä hommiin ilman sen suurempien valmistelujen. Virhe! Muistutin vielä alkuviikostakin seepraa. Jottei munailu tapahtuisi muille, kokosin teille – rakkaat ystävät – itseruskettavaläträämisen 15 tärkeintä ohjetta.

 1. Kuori iho. Ihan oikeasti. Mielellään sekä kuorinta-aineella, että pesusienellä hinkuttaen. Muista myös kainalon vierustat, polvet ja nilkat.
 2. Rasvaa iho kuorinnan jälkeen. En tajua, miksi itseruskettavissa lukee, ettei ihoa saa rasvata ennen itseruskettavan levittämistä. Rasvaa! Tottelin, enkä rasvannut. Kuulkas näytti hirveän kivalle sääret, jossa on trendikäs marmorikuvio kuivuudesta lohkeilevalla iholla. Anna rasvakerroksen kuitenkin imetytyä ihoosi ennen itseruskettamisen levitystä.
 3. Jos itseruskettavapaketissa lukee superfast, juokse! Juokse kauas, äläkä koskaan palaa. Merkintä tarkoittaa käytännössä sitä, että aine kuivuu ihoon ennen kuin kätesi on edes puolen metrin päässä ihostasi. 
 4. Aloita maltilla. Itseruskettavaa tulee levittää ohut kerros kerrallaan. Jos yrittää saada hetkessä sinertävän kalvakasta talvi-ihosta Jennifer Lopezin hipiän, ei voi kun epäonnistua.
 5. Satsaa laatuun. Itseruskettavissa hinta korreloi laatua. Minun ehdoton lempparini on Vita Liberatan mousset, koska ne levittyvät hyvin ja eivät haise iholla. Plus Vita Liberata kuivuu niin, että ei tarvitse käppäillä levitykse jälkeen koko päivää nakuna. Ihan hyvänä kakkosena tulee edullisemman NKD SKN -sarjan tuotteet* (paitsi se superfast!), vaikkakin minusta tuoksu näissä on himppusen verran kovempi ja kuivumisaika hitaampi.
 6. Älä hyvä ihminen roiski vettä juuri itseruskettavan levittämisen jälkeen. Voin sanoa, että sellainen roiskepilkkureisi ei ole ehkä ihan sitä, mitä tasaisen paahteiselta iholta haetaan.
 7. Levitä itseruskettava aina siihen hommaan tarkoitetulla lapasella. Myös kertakäyttökumihanskat toimivat.
 8. Kun laitat itseruskettavaa kasvoille, älä laita ainetta lähelle hiusrajaa, kulmakarvoja tai viiksihaivenia.
 9. Kasvoille on omat itseruskettavatuotteensa, mutta kun olet käsitellyt kroppasi levityslapasella, voit pyyhkäistä sillä vielä muutaman kerran kasvojasi.
 10. Itseruskettavalla voi myös kikkailla. Aurinkohan tarttuu kasvoihin parhaiten otsaan ja poskipäille. Itse laitan koko kasvojen käsittelyn jälkeen näille alueille vielä ekstrakerroksen itseruskettavaa, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman autenttinen.
 11. Unohda överit. Monilla on sellainen kuva, että itseruskettavan käyttäjät ovat feikkejä porkkanaihoja. Joten muista, ettei tarkoituksena ole saada epäluonnollista hipiää. Oranssin ihon välttää sillä, että valitsee merkin tarkoin. Ja ettei lisäile rasvaa/moussea liian usein.
 12. Muista, että itseruskettavissa on sävyeroja. Jos sanot, ettei itseruskettava käy sinulle, on se melkein sama kuin se, että sanoisit meikkivoiteiden olevan itsellesi sopimattomia. Kaikki riippuu sävystä ja vain kokeilemalla näkee, mikä sävy on omalle iholle se luonnollisin. 
 13. Kuori ihoa kevyesti myös itseruskettavakerrosten levitysten välissä! Näin iho ei ala näyttää likaiselle.
 14. Levitä itseruskettavaa varovasti myös kämmenselkään ja jalkapöydälle. Mikään ei ole hassumman näköistä kuin se, että ”rusketus” loppuu ranteisiin ja nilkkoihin. Muista kuitenkin rasvata rystyset ja nilkkaluun kohta kunnolla ennen itseruskettavan levittämistä, ettei niihin jää tummat läntit.
 15. Muista, että vaikka iho näyttääkin päivittyneelle, se ei todellisuudessa ole sitä. Aurinkorasva siis kehiin biitsille mennessä.

-Karoliina-

*saatu

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X