kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 05.05.2017

Meidän eteinen ja 50-luvun kaapin ongelma

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

Meille rantautui viime viikolla Torin kautta ihana vanha 50-luvun liinavaatekaappi, joka löysi paikkansa heti eteisestä. Olen haaveillut tämmöisestä kaapista vaikka kuinka kauan, ja kun nyt sille oli sopiva kohta, säilytystilalle tarve ja vieläpä netistä löytyi oikeanlainen yksilö, oikeaan hintaan, diili oli valmis.

Mutta on tässä silti muutama muttakin.

Ensinnäkin joku entistä edellinen omistaja on mennyt pilaamaan kaapin noilla karmeilla kasarivetimillä. Kyllähän eri aikakausien ja tyylien huonekaluja on kiva sekoitella keskenään, mutta yhdessä huonekalussa olisi minusta kiva pitäytyä yhdessä tyylissä. Yritin googlailla joitain ajan henkeen sopivia vetimiä. Yläkaapeissa olevia kahvoja kyllä löytyi, mutta noita vetolaatikkojen nuppeja ei. Millaiset ne 50-luvun nupit oikein edes ovat? Sellaiset yksinkertaiset pallot vai mitkä? Jos sinulla on A) tarpeettomana neljä 50-luvun nuppia tai B) tiedät, mistä tällaisia varaosia saisi, pistäpä viestiä. Haaveissa olisi kaappiin joku mustat tai hopeansävyiset vetimet ja nupit.

Toisekseen mietityttää tuo eteisnurkkauksen yleisilme. Periaatteessahan kaikki sen osat miellyttävät silmääni. Ja taulu, kaappi, tuoli ja lamppu kyllä käyvät jopa yhteen, mutta sehän se ongelma taitaakin olla. Vanhat kalusteet ovat minusta kivoja, mutta vain yhdistettynä niin, että niiden parina on moderneja yksityiskohtia. Nyt tuo nurkkaus on minun makuuni jo liian yhtenäinen, liian mummola. Pitäisi saada särmää ja vähän elementtejä, jotka rikkoisivat tyyliä. Mietin, kävisikö kaapin päälle ennemmin jokin mustavalkoinen popart-juliste. Niin ja olisiko jokin pieni moderni lamppu tässä tapauksessa mukavampi? Vinkkejä varsinkin lampuista otetaan vastaan. 

Kivaa viikonloppua!

-Karoliina-

Kommentit (4)

Indiskasta olen ostanut muutaman kerran nupit, viimeksi omaan noin 50-luvun senkkiin. Niiden lisäksi etsiessäni löysin sopivan tyylisiä nuppeja ainakin Ellokselta ja H&M Homesta.

Tampereella Tallipihalla on puoti, jossa myydään nuppivetimiä, mutta en nyt muista, missä niistä. Eikä mun muistaakseni ollu ollenkaan kalliita.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X