kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.05.2017

Koti on siellä, missä tavarat on

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Kaikki karsimioppaat kehottavat luopumaan tavarasta. Että onni tulee, kun koti tyhjenee.

Ja olenhan minäkin tuolla ajatusmallilla paljosta luopunut. Ja arkionnellisuus on lisääntynyt, kun kaapista ei pursua kama ja tietää, missä rahapussi, kengät tai hiuslakka on. Silloin, kun niillä on se oikea paikka ja tavaraa on tarpeeksi vähän per hylly.

Mutta. Samalla, kun olen purkanut tavaroita muuttolaatikoista uuteen kotiin, on onnellisuus myös lisääntynyt tavaran määrästä. Nimittäin kun saan ympärilleni omat kirjat, ne kirppikseltä löydetyt kahvikupit, F:n askarteleman koristeröllin, joka kodissa mukanani kulkeneen hymytyttöpatsaan, siskon 6-vuotiaana tekemän Tiffany-lasipeilin ja vaihtopaitoja enemmän kuin kolme, tulee fiilis, että asunto alkaa tuntua vähän enemmän kodille.

Ei ole kuulkaas helppoa muuttaa toisen kotiin. Ja tehdä siitä omaa, yhteistä. Silloin se, että saa laskea illalla silmälasit mummolta peritylle vuonna 1939 Jyväskylästä ostetulle puupenkille merkitsee enemmän, kuin osasi edes kuvitella. 

-Karoliina-

Kommentit (2)

Kyllä, koti on siellä missä on omat tavaratkin ja ne rakkaat ihmiset, jotka perheeseen kuuluu!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X