kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 16.05.2017

Äitienpäiväbrunssi kotona

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

Me vietimme sunnuntaina äitienpäivää kutsumalla A:n ja minun äidit meille brunssille. Tarkoitus oli samalla herkutella ja juhlistaa myös pikkaisen uutta kotia, joka edelleenkään ei ole vielä varsinaisessa esittelykunnossa, mutta kuitenkin jo paremmassa kuin kuukausi sitten. Harmiksemme minun äitini kuitenkin sairastui edellisyönä, joten brunssiseurue kutistui kahdella ihmisellä.

Kun siinä laiteltiin aamun aikana ruokia valmiiksi, tuli tunne, että näin pitäisi tehdä paljon useamminkin. Todella usein sitä tulee varattua pöytä ravintolaan, kun voisi yhtä hyvin istua iltaa, päivää tai tässä tapauksessa – aamua – kotonakin.

Minä tykkään laittaa ruokaa ja leipoa. Erityisesti silloin, kun sitä saa tehdä yhdessä. Ongelma ehkä onkin se, että kyllästyn helposti samoihin resepteihin. Parasta on, kun saa tehdä jotain ihan uutta ja lopputulos vieläpä onnistuukin. Mistä te muuten etsitte parhaat ohjeet? Netti tuntuu aivan loputtomalle suolle, joten olenkin miettinyt, että ihan vanha kunnon ruokalehden tilaaminen voisi olla oiva idea. Glorian Ruoka ja Viini on vaikuttanut ainakin selaillessa aika hyvälle vaihtoehdolle.

Meidän brunssilla oli tarjolla sunnuntaina omatekoista appelsiini-porkkanamehua, At Maria`s -blogin Marialta napatulla reseptillä tehty pähkinä-parsa-pekonisalaattia, Brie-mansikkasalaattia, perunamunakasta, paahtopaistia, manchegoa, chorizoa, hedelmiä, leipää, kahvia ja kuoharia. Niin ja jälkkäriksi juusto”kakkua” kulhossa, eli juustokakkuainekset – keksit, kerma-tuorejuustotäyte ja marjat vain päällekkäin pinottuna ilman hyydyttelyjä tai liivatteita. Vaikka itse sanonkin, oli aika hyvää.

Minä menen nyt laittamaan viimeisiä kamoja tuonne kaappiin. Viikonloppuna tuli makuuhuoneeseen vanha vaatekaappi maalarilta ja eilen puolestaan Elfoja niin F:n huoneeseen, eteiseen kun makuuhuoneen kaapin sisällekin. Nyt pitäisi olla sen verran säilytystilaa, että jos sotkua on edelleen, se on enää ainoastaan oma vika. Kun tämä muuttamisen käytännön puoli on saatu hoidettua, pitäisi alkaa hiomaan nyansseja – tauluja, koristetyynyjä, mattoja ja kaikkea sellaista, joka tekee kodista kotoisan.

-Karoliina- 

Kommentit (4)

Mun suosikkisivu reseptien etsimiseen on Soppa365-sivusto. Sieltä löytyy perus ohjeita, moderneja uutuuksia ja vähän kaikkea siltä väliltä. Ruokalehdistä kannatan Maku-lehteä. Sekä se että Glorian ruoka & viini ovat aikanaan tulleet minulle vuosia, mutta vain Makua tilaan edelleen.

Ruoka & viini on ihana, mutta sisältää todella paljon ”hifistelyruokaa”. Arjessa tulee kuitenkin ehkä enemmän kokattua perus juttuja, kuin uunissa yön yli kypsytettyä possunniskaa tai seitsenkerroksisia kakkuja. Kaikelle on toki paikkansa, mutta omaan kokemukseen nojaten tykkään Maku-lehden monipuolisuudesta ja muuntautumiskyvystä (lehti tuntuu uudistuvan parempaan suuntaan koko ajan) enemmän..

Oi teidän tarjoilut kuulostaa taivaallisilta. 🙂 Mä etsin usein reseptejä Chocochili-blogista, olen vegaani ja olen huomannut että se on monella tavalla helpottanut elämää kun vegaanisia reseptejä ei kuitenkaan ole pilvin pimein. Usein myös kysyn vain kavereilta WhatsAppissa että mitä he ovat leiponeet/valmistaneet viimeksi ja reseptit niihin. 🙂

Tuolla tavalla minäkin saan varmaan suurimman osan resepteistä: kavereilta ja perheeltä. Kun joku tarjoaa oikein hyvää ruokaa, haluaa itsekin tehdä samaa! 

Hyvä pointti! Juuri tein eilen Maku-nettisivujen ohjeen mukaan paahdetun bataattikeiton. Oli ihanaa. Laitetaan lehti siis harkintaan! 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X