kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 25.05.2017

Jopa 6-vuotias otti lisää : Paahdettu bataatti-perunakeitto

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kasvissosekeitto on yksi minun lempikasvisruuistani. Alkuviikosta se tuli tehtyä totuttua vähän eri tavalla, koska olin kuullut, että juuresta maku tulee paremmin esiin, jos ne kypsentää keittämisen sijaan paahtamalla. Idean otin maku.fi -sivustolta, mutta tulipa ohjetta sovellettua kyllä aika paljon oman mielen mukaan.

PAAHDETTU BATAATTIKEITTO 

 • 3 isoa bataattia
 • 5 perunaa
 • (kevät)sipulia
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 3 chiliä
 • oliiviöljyä
 • vettä
 • reilu loraus kanafondia
 • suolaa
 • mustapippuria
 • välimeren yrttiseosta
 1. Kuori ja pilko bataatit ja perunat.
 2. Lado juurekset uunipellille. Ripottele päälle yrttiteosta ja suolaa. Lorottele runsaasti oliiviöljyä. Laita joukkoon myös kokonaiset chilit. Jos käytät muita kuin kevätsipuleita, laita ne myös isoina lohkoina joukkoon.
 3. Paahda koko komeutta 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kevätsipulit voi lisätä joukkoon, kun aikaa on 15 minuuttia jäljellä.
 4. Laita uunipellillisen sisältö blenderiin (minun sauvasekoittimeni ei ainakaan tehnyt tarpeeksi tasaista jälkeä) kanafondin ja veden kanssa. Näin ison satsin joutuu blendaamaan useassa osassa. Kun massa on sileää, laita se kattilaan ja lisää vielä kanafondia ja vettä sen verran, että keitto on halutun paksuista ja makuista.
 5. Kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.
 6. Tarjoile esimerkiksi kanafilepalojen, kylmäsavulohen,paahdettujen auringonkukansiementen, basilikan, ranskankerman ja/tai kruntonkien kanssa.

6-vuotiaan tuomio oli, että tästä tuli hänen uusi kotiruokalempparinsa. 

-Karoliina-

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X