kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 21.06.2017

Paniikkia lentokoneessa

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Se iski aivan yllättäen. Hetkessä, ilman varoitusta.

Istuin viime viikolla lentokoneessa matkalla Helsingistä Tukholmaan. Olen lentänyt vuoden sisällä ennen tätä 18 kertaa. En ole pelännyt kertaakaan, edes hitusta. Ja sitten se kuitenkin iski. Ensin aloin pohtia, miten kone keikuttaakin niin hirveästi. Sitten alkoi tuntua, että on hirveän kuuma. Happi loppui, oksetti. Kuinka ihmeessä tämmöinen sillipurkki voi pysyä ilmassa? Miten kaikki muut ympärillä olivat niin coolisti? Kuinka helppoa tässä olisi kaapata kone. Hyökätä toisten matkustajien kimppuun. Tiputtaa koko laitos.

Selvisin maankamaralle hengissä. Ihan yllätys sinänsä, koska kyllähän noita lentokoneita putoilee ja kaapataan tuon tuosta juuri välillä Helsinki-Arlanda.

Pelko ei laskeutumisen jälkeen silti poistunut. Ne kolme lentoa – varsinkin nousua – jota vielä saman viikon sisällä tein, tuntuivat kaikki yhtä ahdistaville. Pitkillä lennoilla, joissa ei kaarreltu moneen tuntiin tuntuvasti, osasin hieman jo relata ja lukea edes kirjaa. Silti kun laskeuduimme maahan, niskani olivat aina aivan jumissa. Olin peloissani jäpittänyt takakireästi koko matkan ajan.

Ensi viikolla pitäisi lentää taas ulkomaille. Mietin, oliko pelkoni vaan yhden reissun kummajainen vai tulisiko minun nyt valmistautua jotenkin matkaan. Ehkä hömpsy konjakkia, meditaatiota tai jotain muuta?

Onko joukossa muita yllätyslentopelkoisia (tulee mieleen yllätyskyykky)? Miten tästä pääsee taas rentouttavan matkaamisen moodiin?

-Karoliina-

 

Kommentit (2)

Jätin itse vuoden alussa Vietnamin-matkan kokonaan väliin, koska sekä minulle että puolisolleni tuli toistemme ajatuksista tietämättä järkyttävä tunne siitä, että kone tulee alas välillä Helsinki-Pariisi ja tai Pariisi-Hanoi. Niinpä sitten peruttiin matka keskustelun päätteeksi. Saatiin myös rahat lennoista takaisin, mutta siinä vaiheessa raha ei kyllä merkinnyt mitään, kun pelotti. Nykyään koneessa yritän ajatella, että en voi mitään sille, mitä koneessa tapahtuu tai mitä koko vekottimelle tapahtuu. Luulen tosin, että jos minulla olisi lapsia, en varmaan uskaltaisi ikinä nousta edes koneeseen 😀 No, ehkä siihenkin tottuisi vanhempana. Jos joku rentouttava vinkki pitäisi antaa, niin suosittelen vain ajattelemaan sitä, kuinka turvallisia lentoyhtiöt (lähes kaikki maailmassa) ja Euroopan-lennot ylipäätään ovat ja että on suurempi mahdollisuus kuolla autokolarissa. -Anna / https://mediakka.com/

Mulla tuli sama SASn lennolla. Ihan järkky fiilis! Kesti noin 10 v ennenkuin lentelin taas. Nyt ei enää mitään :)!! 

Otin silloin relaxkeinoksi puoli pulloa konjakkia 😉 

Tsemppii. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X