kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.07.2017

5 vinkkiä parempaan Praha-reissuun

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Palattiin ihanalta Praha-reissulta viime torstain ja perjantain välisenä yönä. On mahtava huomata, miten tuollaisesta neljän päivän irtiotosta saa voimaa reissun jälkeenkin. Tuntui, että matka oli jonkinlainen käännekohta matkalla astetta vielä kesäisempään ja rennompaan kesään.

Me menimme Prahaan sillä ajatuksella, ettei olisi pakko tehdä yhtään mitään. En suoraan sanottuna edes tiennyt yhtä ainoaa turistikohdetta tai must see -juttua etukäteen. Ainoa tavoite, joka meillä kaikilla taisi olla, oli rentoutua ja vielä vähän rentoutua.

Tässä siis sellaisella lomalla havaitut kivat kohteet.

SaSaZu, ravintola. Aasialainen fuusiokeittiö. Aivan mieletöntä ruokaa. Pieniä annoksia, joita tilataan pöytään useampi. Parasta tietysti jaettuna koko pöytäseurueen kanssa, jotta saa maistella mahdollisimman paljon eri makuja. Onnistui myös gluteenittomana. Paikka sijaitsee Prahan alueella 7, josta tulee mieleen vähän Tallinan Telliskivi. Suosittelen ainakin seuraavia herkkuja: Thai Papaya Salad, Sasa Crispy Roll ja Tataki. Jälkkärit eivät olleet erityisiä, joten kannattaa keskittyä alku- ja pääruokiin.

Kavka Foto Atelier, valokuvausstudio. Kaarlensillan Pienen kaupungin puolella sijaitseva vintagestudio, jossa voi otattaa itsestään ja ryhmästään superhauskoja vanhan ajan kuvia. Hinnoista kannattaa tinkiä. Tosin lopultahan siinä käy niin, että vaikka tarkoitus olisi ottaa vain yhdet kuvat, studiosta astelee ulos kokonainen kuva-CD mukanaan, koska kaikista hulvattomista otoksista ei voinut valita vain yksiä. Itse valmiita kuviakin tärkeämpi on koko kuvausprosessi asuvalintoineen ja poseerausharjoituksineen.

Reserved, ketjuvaateliike Palladiumin ostoskeskuksessa. En muista, milloin olisin hullaantunut ketjuliikkeessä niin kuin hullaannuin Reservedissä. Oikeasti mukaan tarttui itselleni vain yhdet housut ja F:lle muutama vaate, mutta todellisuudessa olisin voinut ottaa joka toisen vaatteen kaupasta. Iski niin sanottu valinnan vaikeus. Todella kauniita, kekseliäitä, hauskakuosisia ja freesejä ketjuvaatteita todella edullisesti. Tosin kokolappuihin ei täällä – eikä koko Prahassa – ollut luottamista. Joskus XS oli liian iso ja toisinaan koko 40 liian pieni.

Bakeshop Little Bakery, kahvila. Ihanan idyllinen pieni kahvila omatekoisine leivonnaisine ja vastapuristettuine mehuineen. Joimme joka päivä Prahassa ainakin yhdet tuorepuristetut mehut ja täältä löytyi ne kaikkein parhaimmat. Kahvila sijaitsi lähellä Kavka Foto Atelieriä.

JOY Burger bar & grill, burgeriravintola. Hyviä perusburgereita. Tosin gluteenittomat joutuivat tyytymään sämpylättömään hamppariin. Täydellinen pihvi ja mehukkaat lisukkeet. Niin ja mutkattoman kaunis ympäristö.

Tästä käy viimeistään ilmi se, että tällä lomalla keskityttiin ruokaan. Vinkkaa omat Praha-vinkkisi tähän alle muille, jos ja kun olen unohtanut listastani jotain olennaista.

-Karoliina- 

Kommentit (2)

Kiitos vinkeistä! 🙂 Lähden ensi viikolla Prahaan, ja vaikka meidänkin tarkoitus on vaan rentoutua, tällaiset nurkan takaa ilmestyvät vinkit ja hyvät kokemuskertomukset ovat tervetulleita. 🙂

Reserved on yksi minunkin lempparikaupoista ja vinkkinä että löytyy lähempääkin, nimittäin Tallinnasta Viru Keskuksesta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X