kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.08.2017

Kesän paras mustikkapiirakka + herkullinen arvonta

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Myllyn Paras

Tämän viikon sunnuntaina, 6.elokuuta, vietetään ensimmäistä valtakunnallista mustikkapiirakkapäivää. Päivän tarkoituksena on innostaa suomalaiset leipomaan ja herkuttelemaan makeilla mustikkapiirasresepteillä. Ja ennen kaikkea kokoontumaan porukalla herkkujen ympärille, viettämään aikaa yhdessä.

Minä olen siinä mielessä vähän hömppä, että rakastan tällaisia tempauspäiviä. Tietysti esimerkiksi mustikkapiirakkaa voi leipoa koska vaan, mutta nimikkopäivät muistuttavat kivalla tavalla elämän pienistä iloista. Ja mikä onkaan sen hauskempi tapa kutsua perhettä tai ystäviä kylään, kun voi sanoa syyksi ikään kuin itsestään selvyyden: ”No valtakunnallisen mustikkapiirakkapäivän vuoksi tietysti! Tuletteko kylään vai mennäänkö piknikille?”

Minut, ja monet muutkin somevaikuttajat, innosti mustikkapiirakkareseptinkehittelypuuhiin Myllyn Paras. Myllyn parashan on kotimainen perheyhtiö, joka tekee suomalaisista raaka-aineista arkiruokaa suomalaisille. Mustikkapiirakkapäivän ympärille pääsimme luonnollisestikin tutustumaan erityisesti Myllyn Paras pakasteesta löytyviin piirakkapohjiin, joiden pyöreä muoto on ihan superkätevä – sen kun vaan asettaa vähän sulaneen pohjataikinan vuoalle, taputtelee pohjaa hieman reunoille päin ja se on siinä! Näiden valmispohjien kätevyys piileekin siinä, kuinka helppoa leipominen on. Ja toisaalta: Vaikka kotiin tulisi millainen sakki yllätysvieraita, pakastelokerosta löytyvä piirakkapohja pelastaa tilanteen kuin tilanteen!

Kaikki Myllyn Paras -piirakkapohjat ovat kotimaisuutensa ansiosta Avainlippu-tuotteita. Ne ovat laktoosittomia ja Myllyn Paras -piirakkapohjatuoteperheeseen kuuluu useita erilaisia, erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia piirakkapohjia.

Minun mustikkapiirakkaideani syntyi siitä, että halusin käyttää ikkunalaudallamme olevaa sitruunamelissaa piirakan teossa. Toinen kriteeri oli, että päälliseen tulisi tulla kermaviiliä, nimittäin rakastan kermaviilipiiraita! Kolmanneksi halusin testata Myllyn Paras kauramurotaikinaa, koska minusta kaura käy hirvittävän hyvin oikeastaan millaiseen makeaan piiraaseen hyvänsä.

Siitä se ajatus sitten lähti. Kehittelin mustikka-sitruunamelissapiirakan ohjeen. Minun reseptini on mukana muiden somevaikuttajien kanssa mustikkapiirakkakisassa, jonka reseptikavalkadin voi käydä kokonaisuudessaan lukemassa ja itselleen nappaamassa Myllyn Paras -mustikkapiirakkapäiväsivuilla. Jokainen, joka on äänestänyt omaa mustikkapiirakkareseptisuosikkiaan, on mukana arvonnassa, josta voi voittaa Lékuén 30 euron arvoisen irtopohjapiirakkavuoan. Piirakkapohjavuokia arvotaan yhteensä viisi (5) kappaletta ja äänestysaikaa on 1.-13.8.2017. Äänestyssivulle pääset tästä linkistä

 

MUSTIKKA-SITRUUNAMELISSAPIIRAKKAS

POHJA:

 • Myllyn paras kauramurotaikina

TÄYTE:

 • 3dl mustikoita
 • ½ – 1 ruukullista tuoretta sitruunamelissaa
 • puolikas puristettu sitruuna
 • 2 kananmunaa
 • 2-3 dl kermaviiliä
 • 2dl sokeria
 • ripaus kardemummaa
 1. Ota Myllyn paras kauramurotaikina sulamaan noin 40 minuuttia ennen varsinaista leipomista.
 2. Valmista ensin sitruunamelissasokeri yhdistämällä sokeri ja sitruunamelissan lehdet kulhoon. Jauha ainekset tasaiseksi vihreäksi sokeriksi sauvasekoittimella.
 3. Valmista kermaviilitäyte sekoittamalla munat, sitruuna ja kardemumma kermaviiliini. Yhdistä lopuksi sitruunamelissasokeri tähän seokseen.
 4. Taputtele sulanut kauramurotaikina pyöreälle uunivuoalle. Pistele pohjaan muutama reikä haarukalla. Paista pohjaa yksikseen 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
 5. Ripottele mustikat vähän paistuneen piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kermaviiliseos.
 6. Paista piirasta vielä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai niin kauan, että se on kypsä.
 7. Nauti sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa.

 

Nyt ei kun vaan näitä meidän reseptejämme testaamaan. Tai vaihtoehtoisesti kehittelemään oma innovaatio mustikkapiirakkapäivää varten. Muistakaa ottaa tuotoksistanne myös kuva Instaan tunnuksin @myllyn_paras ja #mustikkapiirakkapäivä.

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X