kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.08.2017

Hääasukriisistä ja hääetikettimokista

Teksti
Karoliina Pentikäinen
18 kommenttia

Joskus minulla saattaa olla asu valmiina jonnekin aivan vähäpätöisiin kemuihin jo kuukausia aikaisemmin. Mutta kun pikkusisko menee naimisiin VIIKON päästä, en edelleenkään ole varma, mitä pistäisin päälleni. Kesän alussa ajattelin, että minun häävalintani tulee olemaan punainen pitsimekko, johon aivan rakastuin Vero Modassa. Mutta sitten kuulin, että punaiseen pukuun liittyy hääetikettirike.

Olen tähän asti vain ajatellut, että häiden kielletty väri on luonnollisestikin vain valkoinen. Mutta eipä etiketti jää siihenkään. Kuulin nimittäin, että punainen puku merkitsee sitä, että vieraalla olisi ollut vispilänkauppa sulhasen kanssa. Ei ehkä mielleyhtymä, jonka haluaa tuoda esille siskon häissä.

Hääpari otti punaisen puvun kyllä aivan huumorilla, mutta koska en ole varma koko ison hääseurueen suhtautumisesta vanhoihin perinteisiin ja etikettiin, päätin ottaa varman päälle. Toisaalta tämä antoi minulle mahdollisuuden myös siihen, että päätin lopulta laittaa häihin pitkän puvun. Pitkä puku tuntuu usein ihan hirveän juhlavalle, mutta kai nyt siskon häät, jos mitkä, on tilaisuus, jossa saakin olla juhlavana.

Minulla on harkinnassa nyt kaksi asua. Vuosia sitten ostettu olkaimeton pinkki mekko. Ja toisaalta vedenvihreä A:n siskolta lainassa oleva vähän kreikkalaishenkinen spagettiolkainmekko. Ja kun saan valittua näiden kahden väliltä, täytyy kaiken päälle käydä ostamassa vielä korut, rintsikat ja bolero/huivi harteille. Minä inhoamalla inhoan boleroita: En ole nähnyt vielä yhtään kaunista yksilöä elämäni aikana. Ja toisaalta huivien kanssa olen ihan onneton rähmäkäpälä. Tämmöisellä epäfiinillä äijäliikehdinnällä ne roikkuvat aina rytyssä toisella olalla ja sitten niitä saa olla kiskomassa ylöspäin.

Vinkkejä ihanista boleroista tai huiveista Tampereen seudulla otan vastaan. Niin ja jos on jokin muu etiketti vielä, joka tulee tietää, kertokaa ihmeessä!

-Karoliina-

Kommentit (18)

Haha, mulla juuri oli mun hyvän ystävän häissä punainen puku, enkä muuten ollut ainoa 😀 eipä niistä kukaan mitenkään häiriintynyt taikka kommentoinut, muuta kun hyviä kommentteja vaan 🙂

Oletko mietinyt mekon pariksi ihan vaan kaunista neuletakkia? Itse taistelin ja tuskailin bolerovihani kanssa vuosia kunnes keksin, että siisti neuletakki käy vallan mainiosti juhlamekon kanssa. Uskaltaisin väittää että kaunis cashmereneule on monesti paljon tyylikkäämpi kuin kantajastaan epämieluisa bolero tai villin neidon olkapäiltä valahteleva ja jalkoihin tallautuva huivi.

Oooh. Nyt mulle tuli mielikuva  tosi lyhyestä, hennonpörröisestä neuleesta. Kiitos <3

Minusta tuon kuviollisen kanssa kävisi aivan hyvin vaikka niukka nahkatakki ja pinkin kanssa taas jakku tai jokin neuletakki. Tai miksei huiveista/kankaasta voisi kietaista jotain kimonontapaistakin. Esimerkiksi Eurokankaan tyyliin: https://www.instagram.com/p/BXAsrUwncpJ/

Kiitos vinkeistä. Nahkarotsi on se, mitä itsekin aina suosin. Oma vaan taitaa olla vähän liian raskas mekon pariksi. 

Pitsibolero voisi olla juhlava ja kevyt vaihtoehto

Arvaapa mitä? Mulla ei ole VIELÄKÄÄN mitään hartioille. A-PU-VA! 

Käy kurkkaamassa In Stock (kekäleen vieressä Keskustorilla)! Tuo mintunvihreä on aivan ihastuttava. Ja muistaakseni huivia täytyy pitää vain kirkossa häissä, tai ruokaan asti jos vedetään samalla etiketillä kuin akateemisissa pöytäjuhlissa. Siinäkin kun vilkuilee muita vieraita, niin pysyy aika hyvin kartalla (:

Kiitos neuvoista <3 

Minultakin ääni kauniille neuletakille! Tai miten sellainen pitsibomber, niitä on näkynyt paljon kesäjuhlissa ja on muulloinkin käyttöä kuin vain yhtenä päivänä 🙂

OI! Hyvä idea. Olen bomber-hullu! Vieläköhän ehtisi kaupoille..

Minulle tuli mieleen nyt paljon näkyvät bomber ”takit” itse ostin pitkän juhlamekon ja siihen löysin siistin kiiltäväpintaisen bomber paidan/takin ja hyvin voisin sitä käyttää häissäkin ☺️ 

Tajusin, että minulla on kultainen, lyhyt bomber kaapissa. Kiitos: Voi olla, että laitan sen! 

Ihana tuo aqua, laita se! Mulla on vaatekaapissa luottovaatteena musta 3/4 hiljainen perusjakku. Toimii arjessa trikoon kaverina ja juhlassa siistinä lämmikkeenä tai jos hartiat pitää peittää muuten. Kesäjuhlissa muutenkin aika vähän tarvitsee sitä pitkähihaista tai boleroa tai mitä ikinä, sen hetken voi olla vaikka mikä. Alkukesän häissä jakku taisi olla vaan turha kannettava ja kaukalon koristaja 😀

Kaukalon?! Kiitos auto correct 😀 siis _naulakon_.

Ihana juurikin niin. Joskus tuo tekstinsyöttö tekee kauheaa jälkeä. Ja yhdyssanojahan se ei tietenkään ymmärrä. Huoh! 

No varmasti toimisi! 🙂 Tietysti ymmärrän myös tuon pointin, että ei ihan tiedä miten häävieraat siihen suhtautuu! Itse en vaan ollut ikinä kuullutkaan moisesta etikettisäännöstä häissä punaisen kohdalla! 😀

Minustakin punainen olisi ihana väri. Arkena ehkä vähän arkailen pukeutua siihen, mutta juhlassa toimisi. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X