kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.08.2017

Näin teet herkullista, terveellistä ja nopeaa arkiruokaa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Kaupallinen yhteistyö: Bonduelle

On se hassua, miten monen kuukauden lötköilyn ja rytmittömyyden jälkeen arki astuu sisään salamavauhdilla. Sen näkee siitä, ettei kukaan meistä valvo enää ainakaan arkena aamutunneille. F menee unille kasilta, me aikuiset viimeistään yhdeltätoista. Pyykkikone laulaa, laukkuja pakataan ja puretaan, ruokakauppakäyntejä suunnitellaan ja elämä on muutenkin enemmän rytmissä. Vaikka välillä onkin ihanaa relata ja elellä ilman suunnitelmia, minä kyllä rakastan rutiineja. Ne tuovat minusta elämään oikeanlaista rytmiä ja pontta.

Yksi arjessa minulle tärkeä asia on se, että kun töistä ja koulusta tullaan kotiin, täytyisi ruuan olla valmiina. Tai ainakin niin nopeasti tehtävänä, ettei kenellekään ehdi tulla nälkäkiukkua. Kauhuskenaarioni onkin se, että työpäivän jälkeen pitäisi lähteä lapsen kanssa ruokakauppaan. Heilua siellä verensokerit alhaalla, pähkäillä mitä ruokaa tehdä ja lopulta saada ruoka aikaiseksi vasta aivan liian myöhään.

Ranskalainen Bonduelle, yli 70 vuotta vanha klassikkomerkki, joka on tunnettu ihanista pavuista, herneistä ja muista säilykevihanneksistaan, haastoi minut blogiyhteistyön merkeissä kokkaamaan terveellisen, herkullisen ja helposti pyöräytettävän arkiruuan juuri niihin iltapäivän nälkähetkiin. Ja eikä siinä vielä kaikki: Tämän ruuan tuli olla sellainen, että se maistuisi koko perheelle niin aikuisista lapsiin.Te vanhemmat tiedätte: Ei aina niin helppo juttu!

Tehtävä oli haastava myös siksi, että en aluksi osannut päättää, minkä meidän perheen ”varman klassikon” tähän nyt liittäisin. Meillä nimittäin syödään todella paljon kasviksia ja vihanneksi, ja Bonduelle oli entuudestaan jo tuttu merkki meidän ruuanlaitossamme, joten olisi ollut monta reseptiä, jonka olisin tähän väliin voinut heittää. Päädyin kuitenkin lasagneen, jota söin ensi kerran kaverini luona monta vuotta sitten, ja jonka reseptin kirjoitin silloin talteen. Hän oli taas saanut reseptin ystävältään, joten koko komeuden alkuperäiskeksijää ei ole tiedossa.

Toisaalta. Minä olen muokannut tätä perusohjetta aina vuodenaikojen ja vihannestarjonnan mukaan, joten ei tämäkään ruoka ole meillä tainnut koskaan olla samanlainen kuin edellisellä kerralla.

Meidän lasagenemme on gluteeniton, ja se pitää sisällään niin tuoreita kasviksia kuin Bonduellen käteviä säilykevihanneksiakin. Bonduellen maissi on ollut minusta aina melkein karkkiin verrattavissa olevaa herkkua (ei ihme, että nimi ennen oli Gourmet Maissi) ja kikherneet ja pavut tulivat tutuksi siinä vaiheessa, kun aloin kyseenalaista lihan syöntiä. Ei sillä – meillä syödään kyllä edelleenkin lihaa, mutta minusta herneillä ja pavuilla saa usein hyvin korvattua ja jatkettua liharuokia. Ja on muuten protskut kohdillaan!

Minusta onkin ihana tehdä tämmöisiä perinteisiä lapsiperheen kotiruokia niin, että nostan ne terveellisemmälle tasolle lisäten reseptiin vihreää niin purkista kuin kasvimaaltakin.Olen ihan hirveän iloinen näistä arkea ja terveellistä ruokailua helpottavista Bonduelleista. Kauas on kuulkaas menty niistä lapsuuden mauttomista herne-maissi-paprikoista. Ja oliko silloin edes kikherneitä (jota ovat tänä päivän niin minun kuin F:nkin suosikkeja)?

Bonduelle-lasagne munakoisolla ja kesäkurpitsalla (G)

4-6 annosta

 • kananmuna
 • n. 2dl raejuustoa
 • 3dl juustoraastetta
 • 0.5 purkkia Bonduellen maissia
 • 400g luomujauhelihaa
 • 0,5 purkkia Bonduellen kikherneitä
 • 1,5 purkkia tomaattimurskaa
 • sipuli
 • pari valkosipulin kynttä
 • tuoretta basilikaa
 • mustapippuria
 • suolaa
 • pieni kesäkurpitsa
 • pieni munakoiso

 

 1. Siivuta munakoiso ja kesäkurpitsa kiekoiksi. Levittele kiekot leivinpaperin päälle, ripottele päälle suolaa itketystä varten.
 2. Laita kulhoon kananmuna, raejuusto, 1dl juustoraastetta, puolikas purkki maissia ja ripaus suolaa. Surauta sauvasekoittimella. Tässä oivallinen juustokastike, joka A)valmistuu supernopeasti ja B)jonne voi ujuttaa Bonduelle-maissit älyttömän ovelasti niin, ettei lapsi tajua niitä laisinkaan.
 3. Paista jauheliha sipulin ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle tomattimurska ja Bonduelle-kikherneet. Hauduttele muutama minuutti. Lisää nippu basilikaa.
 4. Voitele vuoka. Lado kesäkurpitsat ja munakoisot kastikkeiden kanssa vuorotellen.
 5. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi jauheliha-kikhernekastike ja ripottele sen päälle vielä loput juustoraasteesta.
 6. Paista 185 asteessa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hyvin ennen ruokailua (ts tämä kannattaa tehdä edellisiltana jo valmiiksi).

Ihania arkiruokahetkiä! Bonduellen purkkien ulkoasu uudistui kesän aikana, joten älä ihmettele, jos kaupanhyllyllä vastassa on uudistunut ilme. Sisältö on sitä takuuvarmaa, johon on totuttikin. 

-Karoliina-

Kommentit (3)

Tehtiin tänään tämä resepti, jauhelihan sijaan nyhtistä. Paras maistamani nyhtisruoka!

Oon tehny muuten samaa, ilman maissia – pitää kokeilla lisätä se ens kerralla. Jauhelihan korvaan soijarouheella 🙂 Sain ohjeen serkulta, et oiskohan tää ollu joskus jossain lehdessä 🙂

Eikä!! Ihana kuulla, että maistui <3 Miten se nyhtis tehdään? Suoraan tomaattikastikkeeseen vai paistetaanko eka?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X